UKC Ljubljana mora skrajšati čakanje za preglede z MR za otroke

Uredništvo, 26. maj 2011.

Ljubljana – UKC Ljubljana mora v kratkem času vzpostaviti sistem učinkovitega in preglednega naročanja otrok na preglede na magnetni resonanci (MR) z anestezijo in skrajšati…

Ljubljana – UKC Ljubljana mora v kratkem času vzpostaviti sistem učinkovitega in preglednega naročanja otrok na preglede na magnetni resonanci (MR) z anestezijo in skrajšati čakalne dobe za to preiskavo. Ministrstvo za zdravje je UKC Ljubljana to naložilo po zaključku upravnega nadzora, ki je pokazal na številne nepravilnosti na tem področju.

Že januarja letos opravljeni izredni inšpekcijski nadzori v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so pokazali, da odrasli za MR z anestezijo čakajo dva meseca, medtem ko je Pediatrična klinika otroke za to preiskavo naročala za september 2012. Ministrstvo naročanje na tako oddaljene termine označuje kot nesprejemljivo, glede na to, da je ZZZS lani zagotovil dodatna sredstva za to preiskavo otrok in mladostnikov do dopolnjenega 18. leta starosti.

Po oceni ministrstva so tako dolge čakalne dobe posledica slabe organizacije dela, prav tako med pediatrijo in radiologijo ni jasnega in usklajenega pretoka notranjih informacij. Tako so bile na primer napotnice pomanjkljivo označene, Klinični inštitut za radiologijo pa je od Pediatrične klinike prejemal sezname in izvirnike napotnic, iz katerih ni bilo razvidno, ali gre za prvi ali kontrolni pregled.

Vir: dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več