OTROCI SONCA: Starši svetujejo staršem za prijetno, brezskrbno, predvsem pa varno poletje

Uredništvo, 06. maj 2011.

Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z DM vabi vse starše, da se pridružijo inovativni akciji, ter z nasveti in izkušnjami pomagajo drug drugemu do čim bolj…

Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z DM vabi vse starše, da se pridružijo inovativni akciji, ter z nasveti in izkušnjami pomagajo drug drugemu do čim bolj brezskrbenga in prijetnega, predvsem pa čim bolj varnega preživljanja poletnega oddiha skupaj z otroki.

Poletje je sinonim brezskrbnosti, razvedrila, lenarjenja, igranja in poležavanja. Je letni čas, ko so misli usmerjene predvsem k zabavi, sprostitvi in nabiranju moči za kasnejši čas. Med najbolj priljubljenimi destinacijami za poletni oddih so vsekakor obmorski kraji, ki v toplejših mesecih oživijo in medse privabijo različnih dogodkov in dogodivščin željne obiskovalce. Marsikdo si raje kot obmorski vrvež izbere kraje, ki obljubljajo predvsem svež zrak, mir in lepote neokrnjene narave. Željni kulture, avanture in raziskovanja si za poletni oddih izberejo pohajkovanje in odkrivanje znamenitosti krajev širom sveta.

Naj bo izbor turistična kmetija v objemu neokrnjene narave ali vrvež obmorskih mest, preživite letošnje poletje oboroženi z nasveti in izkušnjami staršev, ki so se že soočali ali se ravnokar spopadajo s podobnimi dilemami, težavami in izzivi, kot vi.

Pri vzgoji otrok je za premagovanje izzivov in majhnih težavic pogosto potrebno biti domiseln in iznajdljiv. Vas zanimajo majhni triki in zvijače pri iskanju načina, kako otroka prepričati, da v vročini popije malce več vode? Kako pripraviti otroka, da si na soncu ne sname klobučka? Kako otroku pomagati pravočasno iz vode? Na ta in še mnoga druga vprašanja bomo pred prihodom poletja skupaj z vami, dragi straši, skušali najti odgovore, da bo letošnje poletje čim bolj brezskrbno, predvsem pa varno.

Dragi straši, s starejšimi ali mlajšimi otroki, z enim ali več nadebudneži, pomagajte z nasveti!

Vabljeni, da se z nasveti in izkušnjami pridružite akciji, ki jo organizira Zavod Med.Over.Net v sodelovanju z DM-om, ki potekala od torka, 3. maja 2011 do nedelje, 20. junija 2011 na Med.Over.Netovi strani na Facebooku.

Vsak ponedeljek bomo na Med.Over.Netovi strani na Facebooku objavili temo in vas povabili, da na zid oddate svoje izkušnje ter nasvete, kako se spopadate in rešujete izbrane težavice. Nasvete in izkušnje bomo na Fb zbirali od ponedeljka, pa vse tja do nedelje. Najbolj zanimive in izvirne rešitve, ki bodo v skladu s priporočili medicinske stroke, bomo vsak teden nagradili tudi s praktično nagrado. Prav tako bomo za nasvete in priporočila na koncu “tedenske akcije” povprašali strokovnjaka izbranega področja. Izpostavite izzive, ponudite rešitev ali zapišite svoje izkušnje, ter tako pomagajte drug drugemu na poti do lepega, čim manj stresnega, predvsem pa varnega preživljanja poletnega oddiha.

V času trajanja akcije bo komisija v sestavi predstavnikov organizatorjev in strokovnjaka izbranega področja izbrala nasvete in rešitve, ki upoštevajo zahteve, ki jih za varnost v poletnih mesecih zagovarja medicinska stroka. Avtor izbranega nasveta bo nagrajen s praktično nagrado – sončno košarico. Izbrani nasveti bodo objavljeni v izbranih rubrikah in forumih v okviru portala Med.Over.Net.

Vsi obiskovalci Med.Over.Net-ove strani vabljeni, da potrdite z lajki nasvete, ki so vam všeč, ali jih tudi sami upoštevate. Lajki ne bodo imeli vpliva na končen izbor, so pa lahko izraz strinjanja ali všečnosti oddanega nasveta ali izkušnje.

Mlajšim, starejšim in tistim, ki ste na pragu sprejetja najzahtevnejše vloge in najlepšega izziva- starševstva, želimo lepe počitnice. Naredite si prihajajoče poletje lepo, predvsem pa preživite ga kar se da mirno, brezskrbno, predvsem pa varno skupaj z mlajšimi navihanci ali starejšimi nadobudneži.

Vaš Med.Over.Net

Preberite podorbnejša pravila za sodelovanje v nagradni igri ” Otroci sonca”

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,305
20.06.2021. ob 17:48
110,160
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več