Zdravniki in država: trenje trdega oreha se nadaljuje

Uredništvo, 23. avgust 2010.
Ostalo

Iskanje scenarija za preprečitev 'črnega septembra', s čimer grozijo zdravniki, se nadaljuje. Premier Borut Pahor, minister za zdravje Dorjan Marušič in Fides bodo znova staknili…

Iskanje scenarija za preprečitev ‘črnega septembra’, s čimer grozijo zdravniki, se nadaljuje. Premier Borut Pahor, minister za zdravje Dorjan Marušič in Fides bodo znova staknili glave.

Prvi krog pogovorov (ta je bil prejšnjo sredo) je nakazal, da je rešitev mogoča, saj če je predsednik Fidesa Konrad Koštrin še dan prej trdil, da je edini izhod iz položaja umik novele zakona o sistemu plač, je po srednem sestanku to možnost omenjal le še kot eno izmed več rešitev. Premier Borut Pahor je namreč jasno dejal, da vlada novele omejenega zakona ne bo umaknila.

Pahor novele zakona ne bo umaknil

Premier je zavrnil tudi možnost, da bi zdravnike izvzeli iz iz sistema javnih uslužbencev. Predsednik države Danilo Türk, ki se je prav tako sešel s Fidesom, pa je predlagal nekakšno prehodno kolektivno pogodbo, ki bi težave rešila, a je to možnost zavrnil Kuštrin, ki je kot razlog navedel dolgotrajnost postopka. Partnerji o mogočih rešitvah sicer še molčijo.

Vir: rtvslo.si

Obiščite forum: Zdravstvo pri nas?, virtualni prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,494
26.09.2021. ob 09:23
284,985
18.10.2021. ob 23:01
110,291
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close