Nova gripa leto dni pozneje še živi

Uredništvo, 06. avgust 2010.
Ostalo

Dobro leto dni po razglasitvi pandemije nove gripe se o njej ne sliši več kaj dosti, a strokovnjaki opozarjajo, da je virus še med nami….

Dobro leto dni po razglasitvi pandemije nove gripe se o njej ne sliši več kaj dosti, a strokovnjaki opozarjajo, da je virus še med nami.

Pred kratkim so ameriški centri za nadzor in preventivo bolezni objavili svoje poročilo o oceni širitve gripe, v katerem so zapisali, da je virus H1N1 v zadnjem letu dni prizadel večino območij sveta, je za TV Slovenija poročala Rajka Pupovac.

Še enkrat je bilo omenjeno, da je virus prizadel predvsem starejše in najmlajše. Sodeč po poročilu, je bilo število ljudi, ki so se obrnili po zdravniško pomoč zaradi gripe, največje od leta 1997.

Nova gripa je izbruhnila aprila lani v Mehiki in se kmalu razširila na celoten svet. V Sloveniji je zaradi nove gripe umrlo 19 ljudi, skupno po svetu pa 18.000, čeprav strokovnjaki opozarjajo, da je bilo smrtnih žrtev še precej več.

Vse bolj nalezljivi primeri

In čeprav so podobe ljudi z zaščitnimi maskami, zaprte javne ustanove in zlovešča opozorila o posebnem režimu umivanja rok na javnih prostorih že preteklost, pa je virus še vedno med nami, ljudje pa zaradi njega še vedno umirajo, opozarjajo strokovnjaki. Izginila je le panika, ki je lani spremljala virus, saj imajo zdravniki zdaj na razpolago ustrezno cepivo in novo gripo obravnavajo kot vsako drugo gripo.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
29.11.2021. ob 10:38
110,328
29.11.2021. ob 10:16
Preberi več

New Report

Close