Izjava vodstva UKCL v zvezi z umikom soglasij zdravnikov za delo preko rednega delovnega časa

Uredništvo, 29. julij 2010.
Ostalo

V UKC Ljubljana  smo šele danes ob 11. uri  prejeli podatke o tem, koliko zdravnikov je umaknilo soglasje za delo preko delovnega časa: 607. Grožnjo…

V UKC Ljubljana  smo šele danes ob 11. uri  prejeli podatke o tem, koliko zdravnikov je umaknilo soglasje za delo preko delovnega časa: 607.

Grožnjo Fidesa o umiku vseh soglasij smo vzeli resno in že tekom julija  s pomočjo predstojnikov in strokovnih direktorjev  skušali preveriti, kako bo potekalo delo v UKC Ljubljana, če se bo to res zgodilo.

Zavedamo se odgovornosti do pacientov in vemo, da smo dolžni zagotoviti 24 urno zdravstveno varstvo in to bomo zagotovo organizirali. Predvidevamo, da ne bo problemov na posameznih področjih, kjer imamo sorazmerno dovolj kadra.

Zaradi pomanjkanja določenih profilov specialistov  – predvsem anesteziologov – pa ugotavljamo, da bo zagotovo moten redni program predvsem na področju kirurgije.

Ko bomo imeli točne podatke o umiku soglasij po posameznih organizacijskih  enotah, bodo predstojniki pripravili urnike dela za september (upoštevajoč mnenje Ministrstva za zdravje o številu ur, ki so jih zdravniki dolžni opraviti) in potem bomo lahko napovedali, kako bo lahko potekalo delo v UKC Ljubljana oziroma v kolikšni meri bo okrnjen redni program.

Ker si želimo, da bi bili pacienti oskrbljeni v skladu s pravicami, ki jim jih zagotavlja zakonodaja, bomo v vodstvu uporabili vse ukrepe, ki nam jih zakonodaja dopušča, da pacienti ne bodo prikrajšani za ustrezno zdravstveno oskrbo.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
26.09.2021. ob 09:23
285,227
05.12.2021. ob 15:25
110,335
05.12.2021. ob 10:09
Preberi več

New Report

Close