Podkast meditacij za krepitev duševnega zdravja, premagovanje stresa, osebnostno rast in dvig dobrega počutja.
Hvala, ker skupaj z nami širite pozitivno energijo.

O avtorici meditacije: Mateja Debeljak

Psihoterapevtka Mateja Debeljak je univ. dipl. soc. delavka, relacijska in družinska terapevtka stažistka.
Pravi, da je pomoč ljudem pri njihovem osebnem, poslovnem, družinskem razvoju njeno poslanstvo, ki ga je začutila že zelo zgodaj.
Pri svojem terapevtskem in svetovalnem delu izhaja iz notranjih in zunanjih virov moči ljudi, kateri so v vsakem posamezniku in v njegovem okolju. Izhaja iz stališča, da je za uspešno, celostno življenje posameznika pomembno stalno spoznavanje in sprejemanje samega sebe na ljubeč in razumevajoč način.
Pri svojem delu uporablja različne metode in tehnike, med drugimi tudi različne oblike meditacije.

O avtorici meditacije: Mateja Debeljak

Psihoterapevtka Mateja Debeljak, univ. dipl. soc. delavka, relacijska in družinska terapevtka stažistka popelje skozi proces vzpostavitve stika s svojim telesom in notranjostjo z namenom regeneracije telesa in duha.

Mateja Debeljak pravi, da je pomoč ljudem pri njihovem osebnem, poslovnem, družinskem razvoju njeno poslanstvo, ki ga je začutila že zelo zgodaj. V svojem več kot dvajsetletnem delu z ljudmi si je pridobila bogate izkušnje, kako pomagati ljudem na čim bolj učinkovit in posamezniku prilagojen način. Pri svojem terapevtskem in svetovalnem delu izhaja iz notranjih in zunanjih virov moči ljudi, kateri so v vsakem posamezniku in v njegovem okolju. Izhaja iz stališča, da je za uspešno, celostno življenje posameznika  pomembno stalno spoznavanje in sprejemanje samega sebe na ljubeč in razumevajoč način. V terapevtskem oz. svetovalnem procesu pomaga pri razvijanju novih, svežih načinov razmišljanja, delovanja, komuniciranja. Vse to z namenom boljšega izkoristka osebnih potencialov in življenja. Svetuje tako posameznikom, parom, kot družinam, ki so se znašli v najrazličnejših življenjskih situacijah in pri tem potrebujejo pomoč. Pri svojem delu uporablja različne metode in tehnike, med drugimi tudi različne oblike meditacije.

O glasbeni podlagi: Tjaša Cepuš

Meditacijo je uglasbila Tjaša Cepuš, zvočna Aurasound terapevtka in zvočna alkimistka, ki zdravilne zvoke ustvarja več kot 16 let. Z ustvarjanjem glasbe pomagat dvigovati zavest in širiti radost. Z zvokom nas podpira, da se še bolj sprostimo, odpremo svoji ranljivosti in moči ter vabi, da se predamo sinhronicitetam življenja.

V svojih pesmih uporablja kristalne posode, indijanske flavte, ropotuljice, terapevtske zvočne vilice, gong, kristalno liro, kalimbo, šamanske bobne in svoj glas. S petjem nadtonov v zvok vnaša sveto geometrijo in podpre uravnovešanje telesa. Svoj vokal je odprla tudi preko petja havajskih chant-ov, ki povezujejo naravo, telo in dih, kar je čutiti v njeni glasbi.

Meditacija Stik s telesom je glasbeno podprta s pesmijo Kristalna pesem, zvočne terapevtke Tjaše Cepuš.

Priporočila in opozorila pred poslušanjem

Meditacija omogoča, da se osredotočimo na sedanjost in pozabimo na skrbi in stres. Je trening uma, ki se lahko osredotoči in usmeri svoje misli. S tem se znižuje nivo stresa, telo se umiri in sprosti. Po meditaciji se počutimo bolje in smo pozitivno naravnani.

Zvok meditacije deluje na živčni sistem, mišice in kosti, jih sprošča in uravnoveša. Prav tako uravnoveša levo in desno možgansko hemisfero, izboljša cirkulacijo ter pomaga pri nespečnosti.

Z vztrajnim prakticiranjem meditacij človek občutke pridobljene v meditaciji ohranja vse dlje tudi v vsakodnevnem življenju, kar krepi njegovo duševno zdravje in dobro počutje.

Posebna opozorila:

  • Meditacija je namenjena zdravim ljudem. Če ste v psihiatrični ali drugi terapevtski obravnavi, se pred poslušanjem posvetujte z zdravnikom ali terapevtom.
  • Meditacijo poslušajte na varnem in mirnem prostoru, nikoli ko vozite ali pri opravilih, ki zahtevajo vašo zbranost.

Za več meditacij vabljeni, da obiščite stran podkast meditacij – Harmonija Med.Over.Net.

New Report

Close