Podkast meditacij za krepitev duševnega zdravja, premagovanje stresa, osebnostno rast in dvig dobrega počutja.
Hvala, ker skupaj z nami širite pozitivno energijo.

O avtorici meditacije: dr. Nataša Tul Mandić

Izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med. je specialistka ginekologije in porodništva, izredna profesorica na Medicinski fakulteti v Ljubljani in na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto.
Zaposlena je v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna kot vodja Centra za nosečnice, je ustanoviteljica dobrodelnega društva Slojenčki, ki skrbi za opremo vseh slovenskih porodnišnic in deluje v zasebni ambulanti MCCZ v Ljubljani. 
V zadnjih letih dela tudi kot terapevtka medicinske hipnoze z licenco Zdravniške zbornice in pri tem delu svoje znanje o meditacijah še poglablja. Njen glas in besede delujejo pomirjujoče in vodijo v globinsko sprostitev.

O glasbeni podlagi: Tjaša Cepuš

Meditacijo je uglasbila Tjaša Cepuš, zvočna Aurasound terapevtka in zvočna alkimistka, ki zdravilne zvoke ustvarja več kot 16 let. Z ustvarjanjem glasbe pomagat dvigovati zavest in širiti radost. Z zvokom nas podpira, da se še bolj sprostimo, odpremo svoji ranljivosti in moči ter vabi, da se predamo sinhronicitetam življenja.

V svojih pesmih uporablja kristalne posode, indijanske flavte, ropotuljice, terapevtske zvočne vilice, gong, kristalno liro, kalimbo, šamanske bobne in svoj glas. S petjem nadtonov v zvok vnaša sveto geometrijo in podpre uravnovešanje telesa. Svoj vokal je odprla tudi preko petja havajskih chant-ov, ki povezujejo naravo, telo in dih, kar je čutiti v njeni glasbi.

Priporočila in opozorila pred poslušanjem

Meditacija omogoča, da se osredotočimo na sedanjost in pozabimo na skrbi in stres. Je trening uma, ki se lahko osredotoči in usmeri svoje misli. S tem se znižuje nivo stresa, telo se umiri in sprosti. Po meditaciji se počutimo bolje in smo pozitivno naravnani.

Zvok meditacije deluje na živčni sistem, mišice in kosti, jih sprošča in uravnoveša. Prav tako uravnoveša levo in desno možgansko hemisfero, izboljša cirkulacijo ter pomaga pri nespečnosti.

Z vztrajnim prakticiranjem meditacij človek občutke pridobljene v meditaciji ohranja vse dlje tudi v vsakodnevnem življenju, kar krepi njegovo duševno zdravje in dobro počutje.

Posebna opozorila:

  • Meditacija je namenjena zdravim ljudem. Če ste v psihiatrični ali drugi terapevtski obravnavi, se pred poslušanjem posvetujte z zdravnikom ali terapevtom.
  • Meditacijo poslušajte na varnem in mirnem prostoru, nikoli ko vozite ali pri opravilih, ki zahtevajo vašo zbranost.

Za več meditacij vabljeni, da obiščite stran podkast meditacij – Harmonija Med.Over.Net.

New Report

Close