Podkast meditacij za krepitev duševnega zdravja, premagovanje stresa, osebnostno rast in dvig dobrega počutja.
Hvala, ker skupaj z nami širite pozitivno energijo.

O avtorju meditacije: dr. Milan Hosta

Dr. Milan Hosta je predavatelj na Fakulteti za vede o zdravju pri Univerzi na Primorskem, član European Mentoring & Coaching Council, World Business & Executive Coach Summit, and International Breathwork Foundation. Raziskuje in širi meje znanosti, medicine in duhovnosti.
Razvil je izjemno učinkovito orodje/matrico, ki jasno in učinkovito vodi k uresničevanju človekovih polnih potencialov.
V skladu s poslanstvom svoj fokus usmerja na podporo ljudem, coaching, mentorstvo in svetovanje, kjer se njegova znanja, interesi in motivi prekrivajo v največji meri.

Njegova dihalna meditacija Vonj notranjega sveta je namenjena uravnovešanju čustvenega stanja, vrnitvi k pravilnemu dihanju, vitalizaciji osebne energije in krepitvi motivacije.

O glasbeni podlagi: Tjaša Cepuš

Meditacijo je uglasbila Tjaša Cepuš, zvočna Aurasound terapevtka in zvočna alkimistka, ki zdravilne zvoke ustvarja več kot 16 let. Z ustvarjanjem glasbe pomagat dvigovati zavest in širiti radost. Z zvokom nas podpira, da se še bolj sprostimo, odpremo svoji ranljivosti in moči ter vabi, da se predamo sinhronicitetam življenja.

V svojih pesmih uporablja kristalne posode, indijanske flavte, ropotuljice, terapevtske zvočne vilice, gong, kristalno liro, kalimbo, šamanske bobne in svoj glas. S petjem nadtonov v zvok vnaša sveto geometrijo in podpre uravnovešanje telesa. Svoj vokal je odprla tudi preko petja havajskih chant-ov, ki povezujejo naravo, telo in dih, kar je čutiti v njeni glasbi.

Priporočila in opozorila pred poslušanjem

Meditacija omogoča, da se osredotočimo na sedanjost in pozabimo na skrbi in stres. Je trening uma, ki se lahko osredotoči in usmeri svoje misli. S tem se znižuje nivo stresa, telo se umiri in sprosti. Po meditaciji se počutimo bolje in smo pozitivno naravnani.

Zvok meditacije deluje na živčni sistem, mišice in kosti, jih sprošča in uravnoveša. Prav tako uravnoveša levo in desno možgansko hemisfero, izboljša cirkulacijo ter pomaga pri nespečnosti.

Z vztrajnim prakticiranjem meditacij človek občutke pridobljene v meditaciji ohranja vse dlje tudi v vsakodnevnem življenju, kar krepi njegovo duševno zdravje in dobro počutje.

Posebna opozorila:

  • Meditacija je namenjena zdravim ljudem. Če ste v psihiatrični ali drugi terapevtski obravnavi, se pred poslušanjem posvetujte z zdravnikom ali terapevtom.
  • Meditacijo poslušajte na varnem in mirnem prostoru, nikoli ko vozite ali pri opravilih, ki zahtevajo vašo zbranost.

Za več meditacij vabljeni, da obiščite stran podkast meditacij – Harmonija Med.Over.Net.

New Report

Close