Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Društvo za fibromialgijo

zdravljenje FM/SKU

Default avatar
To je prevod:

Sijaj (shine = Sleep, Infection, Nutrition Exercise) pristop in zdravljenje
Razumevanje Pristopa sijaja (shine) k zdravljenju SKU / FM :
V svojih 30 letih kliničnih izkušenj, in v svoji študiji o Učinkovitem Zdravljenju SKU / FM, je dr. Teitelbaum ugotovil, da je njegov pristop k zdravljenju shine SKU / FM je uspešen pri veliki večini bolnikov.

Sijaj (shine) zdravljenje je seznam bolj pogostih tretmajev za SKU / FM. Sijaj predstavlja pet področij zdravstvenih problemov, ki jih je treba obravnavati pri oblikovanju programa zdravljenja. Ta zdravstvena pravila in njihova vloga pri zdravljenju SKU / FM so:

1. S = SPANJE: Poskrbite za ustrezno spanja, po možnosti od osem do devet ur na noč. Spanje obnovi telesno energijo in zdravi mišice. Premalo spanja povzroča izčrpanost in bolečino.

2. H = HORMONI: Pojdite na testiranje, če imate premalo hormonov in se zdravite, če je to potrebno. Pomanjkanje hormonov lahko prispeva k fibromyalgiji in sindromu kronične utrujenosti.

3. I = OKUŽB: Pojdite po zdrqavila, če se pojavijo simptomi okužbe. Pomanjkanje spanja oslabi imunski sistem. Osnovne okužbe: virusne, bakterijske, črevesa, sinusne in kvasovke so pogoste okužbe in lahko prispevajo k nastanku SKU / FM.

4. N = PREHRANSKI DODATKI: Optimalna prehranske dopolnitev je nujna. Pomanjkanje določenih hranilnih snovi je tudi lahko posledica SKU / FM. Virtamin B-12, magnezij, acetil L karnitina? in glutationa ?, kot tudi osnovni vitamini A, B, C in D, vitamine je treba dopolniti.

5. E = TELOVADBA: vaje, kot je kdo sposoben. Po 10 tednih 4 terapij, kot so omenjene zgoraj, boste lahko počasi povečevali svoje vaje, ne da bi si uničili naslednji dan!

Kaj lahko pričakujete
To traja povprečno šest tednov, da začnete čutiti spremembo –učinek vašega zdravljenja. V tem času morate voditi dnevnik o pomembnih informacij o svojem napredku zdravljenja, kot so datumi, ko začnete ali ustavite individualno zdravljenje, in o njegovem učinku.
Za večino od vas, traja SKU / FM vsaj nekaj mesecev. Prav tako lahko traja nekaj mesecev, da vam bo bolje. Čeprav je Shine protokol za vas najhitrejša pot do zdravljenja, ne pozabite, da vse skupaj lahko traja nekaj mesecev do več kot eno leto. Morali bi vztrajati pri programu zdravljenja, dokler se ne počutite dobro, za šest mesecev ali več. Potem lahko začnete ukinjati programe drugega za drugim, v presledku enega do dveh tednov. Postopno zmanjševanje je priporočljivo, da boste lahko prepričani, da posebno zdravljenje ni več potrebno. Čeprav ni običajno potrebno, se lahko katerakoli teh terapij držite še naprej brez posebne škode. Mnogi bolniki se odločijo še za nadaljevanje zdravljenja. Upoštevanje vaših telesnih signalov in terapevtovih nasvetov so vaše najboljše orodje pri določanju zdravljenja in vi bi morali ostati zdravi.

Bolj podrobna razlaga se nahaja tukaj:
http://74.125.39.132/translate_c?hl=sl& ... NR6Hz48dLw

Breda
Default avatar
Nekajkrat sem že na internetu prebrala, da je FM ozdravljiva. Povsod pa povdarjajo, kako pomembna je dieta.

Nek akupunkturist Ed Talens, ki se je šolal na Kitajskem, je razvil metodo, s katero uspešno zdravi fibromialgijo in uči druge zdravnike. Naslov videa je :miracle cure for fibromyalgia.

Dr. Brady pravi, da pozdravi vsakega, če ne, vrne denar.
http://stopfibro.com/newsletter/stopfib ... _0209.html

Breda
Default avatar
Tole je iz leta 2004 morda bo vseeno zanimivo.
Prevod:

Dr Jacob Teitelbaum za vitalnost 101 za sindrom kronične utrujenosti & Fibromyalgia - The biokemiju Feeling Great March 29, 2004 29. marec 2004

Editor's note: Used with permission from Dr. Teitelbaum’s new book “Three Steps to Happiness-Healing Through Joy!” This is Chapter 10. By Jacob Teitelbaum, MD1. Tvoje telo potrebuje nekaj stvari:

A.Pijte dovolj vode.
Premalo pitja vode je zelo resen in pogosto prezrt problem.
Kronični stres lahko potlači glavno žlezo v možganih (imenovano hipotalamus). To lahko oteži zadrževanje vode zaradi padca anti-diuretik ( "anti-peeing") hormona in vaša potreba po vodi se nato povečuje. Vzemite si trenutek za ugotovitev, če so vaša usta in ustnice so suhe.
Večino od vas bo ugotovila, da je to res. Če je tako, ste dehidrirani in je potrebno piti več vode.Čeprav to ni nič nenavadnega za tiste, ki so pod stresom, da potrebujejo galono vode na dan, ne priporočamo za štetje kozarce vode, koluiko jih spijete na dan, to lahko povzroči hitro staranje.Preprosto zaznajte, ko so vaša usta ali ustnice suha, pijte vodo. Rad nosim streklenico vode dobre kakovosti s seboj.
Voda dobrih okusov, prinaša veselje, in vam lahko poveča energijo. Poleg tega so mnoge težave tudi povezane z blago dehidracijo.
Ti problemi vključujejo utrujenost, motnje, astmo in da naštejemo samo nekatere. Količina sladkorja v eni pločevinki sode lahko utajil vaš imunski sistem za okoli trideset odstotkov, za tri do štiri ure.
Prav tako lahko poslabša hipoglikemijo in verjetno povečuje tveganje za sladkorno bolezen.
Priporočamo, da omejite pitje prave kave na eno skodelico (8 do 12 oz.) ali dve skodelice čaja na dan.Dekofeinizirana kava ali zeliščni čaji so v redu, dokler vam v želodcu ne delajo težav, vendar raziskave kažejo, da je čaj veliko bolj zdrav kot kava. Na žalost veliko ustekleničene vode ni nujno boljše od vode iz pipe. Vodni filtri se lahko dobri. Preden kupite vodni filter je smiselno, da bi videli, kako izpolnjuje NSF standarde.


B.Poskrbite za pravilno prehranjevanja.

Dajanje telesu pravilno prehransko podporo je pomembno, da boste zadovoljni in se dobro počutili. Star pregovor pravi:« ste kar jeste«. Po drugi strani pa, če te skrbi za vse, kar poješ, se ti lahko zmeša in niti ne spodbuja zdravja ali sreče. Priporočamo, da znatno omejite količino sladkorja. To ne pomeni, da se odpoveste čokoladi. To pomeni: jejte tiste sladkarije, pri kateri najbolj uživate. Preprosto vzemite majhno količino svojih najljubših bonbonov, ostalo pa pospravite in uživajte ga temeljito brez krivde. Če imate občutek krivde, če nekaj jeste, boste verjetno ovohavali, preden boste kdaj zares okusili. Jaz bi se izogibal veliki količini hrane, ki nima koristi, kot so soda, ki ima veliko količino sladkorja (približno deset polnih žlic na 12 oz.) Naravna sladila, kot je Stevia, je mogoče nadomestiti in se zdijo povsem varna in zdrava. Mislim, da saharin (v razumnih količinah) je dokaj varen, če ne boste mogli kupiti Stevia, vendar sem zaskrbljen zaradi varnosti aspartama. Poleg tega se izogibajte izognili višku sladkoja in kofeina, spoznajte, da je običajno bolj zdravo, jesti živila, ki so manj predelana in še vedno vsebujejo izvirne vitamine, minerale in encime. Prav tako ne pozabite, da jeste hrano, ki je zabavna in in vam opusti dober občutek, in je tudi zelo zdrava stvar. Ni diete, ki je dobra za vse, ali celo najboljša za eno osebo za vse svoje žvljenje. Zato prisluhnite svojemu telesu, ki vam bo povedalo, kaj mu je všeč in kaj ne. Preprosto, ne pozabite nekaj ur po jedi preveriti, če se počutite dobro, ali je bila to samo želja, ali odvisnost. Prebavne motnje so tudi pogoste. Zanimivo je, da ponavadi pride od slabe prebave zaradi premalo želodčne kisline! Encimi prisotni v hrani tudi vplivajo na pravo prebavo. Encimi, ki so v naši hrani tudi zorijo. Zaradi tega zorenja, so se proizvajalci hrane v desetletji naučili, da bi se z uničevanjem encimov v živilih lahko podaljšal rok uporabnosti živil od enega tedna, v desetletja. To je bilo čudovito za živilsko predelovalno industrijo, vendar žal mislim, da je glavni vzrok za motnje, ki je danes epidemija. Poleg tega prebavni encimi v vašem telesu ne delujejo dobro pri nizkih temperaturah. Če imate težave, pijte tople pijače nameso hladnih tekočinin.

C.Prehranski dodatki :

Podžiganje vašega energetskega sistema. B-vitamini, da se hrbtenica proizvodnje energije in prevoza .
Poleg tega, magnezij je ključni akter v stotinah kritičnih reakcij v telesu in je izrazito fprimanjkuje v prehrani. Veliko drugih hranil, vključno jabolčna kislina (ki prihaja iz jabolk), folata in več aminokislin, so prav tako ključnega pomena za vaše energetske sisteme, ki delujejo dobro.
Podpiranje je srečna in zdrava pamet. "Megla v glavi" postaja čedalje večji problem naše družbe. B-vitamini, predvsem B-1 in B-12, so bistvenega pomena za duševno jasnost. Inozitol tudi pomaga spodbujati je miren in se lahko še posebej koristno za tiste, ki so zaskrbljeni. Mnoge aminokisline (beljakovine), so bistvenega pomena za ustrezne vrednosti neurotransmitorjev (npr., serotonina, dopamina in epinephrine). Pomanjkljivosti teh aminokislin in nevrotransmitorjev, kot tudi veliko vitaminov in mineralov, lahko pogosto povzročijo depresijo.
Domnevam, da se boste čudili, koliko srečnejši boste počutili, ko boste dobili ustrezne prehranske dodatke.Pravilno izboljšano tkivo in funkcije. Imeti v kronične bolečine ne bo pomagalo, da se bi počutili dobro. Vse od številnih prehranske pomanjkljivosti bodo priklicale kronične bolečine v mišicah in krčenje.
Mnogi boste ugotovili, da bodo kronične bolečine in težave izginile, ko boste spali osem ur globok spanec in dobili prehranske dodatke, potrebne za vaše mišice, da se bodo zdravile in se sprostile. Prehranski dodatki lahko tudi dramatično izboljšajo kvaliteto vaših las, nohtov in kože. Zdravljenju okužb in pomanjkanje hormonov je prav tako pomembno, če nekdo želi dpraviti kronično bolečino.
Pravilno imunsko delovanje. Veliko hranilnih snovi je nujnih za pravilno delovanje imunskega sistema. Kronično nizke stopnje okužbe so zelo pogoste. Te vključujejo vse od kroničnih vnetij obnosnih votlin do glivičnih okužb na koži, nohtih, in drugod.
Če imate diagnozo « Spastični Colon«? boste verjetno imeli okužbo črevesa, da vaš zdravnik morda ne ve, kako to odkrije. Vitamin C (npr. 200-500mg na dan), vitamin A, cink, selen, in folata so le nekatere izmed hranil, ki so odločilnega pomena za podporo imunskemu sistemu. Večina ljudi ne dobi optimalne količine teh hranilnih snovi. Ostale kritične prehranske funkcije vključujejo (med številnimi drugimi) ohranjanje zdravih krvnih žil za preprečevanje srčnih napadov in kapi, vzdrževanje pravilnega hormonskega ravnovesja, vzdrževanje zdravih kosti, in preprečevanje prirojenih napak. Kot vidite, ustrezne prehranska podpora je bistvenega pomena za dobro počutje.
Dobiti morate najmanj 50 mg of B-kompleks vitaminov in 500mg vitamina C na dan, kot tudi mineralov, kot so 200mg magnezija (kot glycinate), 15 mg cinka, 200mcg selena in 150mcg joda.Ustrezne beljakovine (jajca, fižol, riž, lupinarje, in koruze, so dobri viri) ter esencialne maščobne kisline iz rib (vsaj tri služijo tedensko tuna, losos, atlantski sled, ali sardele ali 5 gramov ribjega olja na dan, ki ne nimajo prisotnega živega srebra), so prav tako pomembna. Suhe oči, usta in koža pogosto odražajo pomanjkanje bistvenih maščobnih kislin, kot pri premenstrualnem sindromu (PMS). Za PMS sprejmejo 3000mg večernega olja trobentic, 50 mg vitamina B, ter do 250mg magnezija na dan. Po treh mesecih, olja trobentic samo je treba sprejeti v tednu pred vašimi obdobjem. Jajca ali celih žitnih zrn, lahko naredijo zdrav in hiter zajtrk. Obstajajo tudi čudoviti kitajski, mehiški, japonski, italijanski, itd, obroki. Uporabite zdrvo pamet. Ni vam treba jesti v fast food restavracijah.

C. Zdravljenje pomanjkanja hormonov.

Če ste utrujeni, razboleni, imate prekonmerno telesno težo in / ali hladno nestrpnost imate verjetno pomanjkanje delovanja žleze ščitnice in lahko se počutite bolje, če se zdravite z naravnimi recept za ščitnico (priporočam Armour ščitnice).
Utrujenost, povezana z hipoglikemijo (nenadna anksioznost, ki se izboljša z jedo) in nizek krvni tlak, pogosto odzivajo na podporo vaše nadledvične žleze. (stres) žleze. Jemanje 1000mg vitamina B-5 dvakrat na dan (pantotenska kislina), 100mg of Panax ginseng dvakrat na dan, plus vitamin C lahko pomaga vaši adrenals zdraviti kot naravni hormon zdravljenja.
Pomanjkanje estrogena se pogosto odraža v poslabšanju vašega počutje v tednu pred vašo menstruacijo, s slabo spanje, meglo v glavi, blečinami in izguba libido. Če so ti simptomi so prisotni, skupaj z navali vročine in zmanjšanjem vaginalnega mazanja, je zdravljenje z naravnim estrogenom in progesteronom (ni nevarno "konski estrogeni«) lahko upravičeno Nizka stopnja libida in depresije so tudi običajne pri pomanjkanju testosterona pri moških in ženskah. Pomembno je omeniti, da bodo krvne preiskave v večini primerov izpustile hormonske pomanjkljivosti.

2. Skrbite za svoje telo

A. Pojdite na svež zrak in telovadite. Včasih pozabimo, kako pomemben je svež zrak in telovadba za našedobro počutje. Raziskave so pokazale, da je telovadba tako dobra za zdravljenje depresijo, kot prozak. Dobra novica je, da ne boste dobili stranskih učinkov (npr. spolna disfunkcija) ali "nalepke šok", kar gre ob tem skupaj z jemanjem teh antidepresivov. Telovadite zunaj, da dobite svež zrak, ko vam vreme to to dopušča. Lahko naredite veliko spremembo. Vadba ima številne ugodne učinke. Poleg vplivov na celotno kondicijo, izguba teže, zmanjšanje tveganje za bolezni srca in drugih degenerativnih bolezni, vam zvišuje tudi raven endorfina. Te so za vaše telo naravni opioidov, ki povzročijo, da se počutite bolje. Poleg tega izvaja sprožnje rastnega hormona. To je kritični hormon, ki kaplja, ko se staramo. Veliko ljudem je treba pomagati, da ostanejo mladi. Enak učinek, kot zdravila, je veliko spanja in veliko seksa.
Začnite s hojo kot bvam zdarvje dopušča. Ne pozabite, da "Ni bolečine, ni dobička" je neumno.Bolečina je opozorilo vašega telesa: "Ne delaj tega." Hodite tako, da se počutite na koncu na sprehoda: "lepo utrujeni " in potem se boste počutili bolje naslednji dan. Nato lahko povečate čas hoje hojo za eno minuto vsak dan, dokler se še vedno počutijo dobro, da to naredite. Ko zmorete 1 uro hoje na dan , lahko povečate intenzivnost z vajami, kot vožnja s kolesom, veslanje itd . Ne priporočam teka na trdih površinah, ker mislim, da to ni zdravo za našo mišično-skeletni sistem. Uporabite moč volje, in začenite s telovadbo.Nato se osredotočite na zabavo. Tecite, svobodno duhajte rožice, pihajte regratove lučke, ali karkoli se vam zazdi, da se boste počutilo dobro. Poleg tega je dobro najti prijatelja.

B. veliko seksajte.

Pristop v tej knjigi lahko pomaga povečati vaš libido ter spraviti nazaj vašo naravno strast, ki je zelo močna. Poleg tega so študije, ki jih znanstveniki na Škotskem's Royal Edinburgh bolnišnici ugotovila, da aktivno spolno življenje prispeva k temu, da ostanemo mladi. Raziskave so pokazale (več kot 3.500 žensk), da tisti, ki seksajo vsaj trikrat na teden izgledajo deset let mlajši od njihove dejanske starosti. Glavni raziskovalec, David Weeks meni, da se zaradi seksa povečuje izločanje rastnega hormona. Ali ni znanost čudovita?

C. Vzemite si čas zase in za svoje ljubljene. Tako smo zaposleni, da včasih pozabimo, kdo je za nas pomemben. Naučili se boste, da boste porabili manj časa za ljudi, v katerih družbi ne boste uživali in več časa za tiste, v katerih družbi se boste počuti dobro.


Vaše telo primerno spočijte.

A.Poskrbite za dovolj spanja. Napite se! Zdaj spimo povprečno šest in pol do sedem ur in to ni primerno za večino ljudi. Poleg tega se je kakovost našega spanja zmanjšala. Stres lahko povzroči motnje hipotalamusa in zato povečano žejo. Vaš hipotalamusu tudi nadzira vašo sposobnost za spanje in vaš hormonski sistem. Kot stres v naši družbi narašča, povečuje (z uporabo kofeina in drugih stimulansov), nespečnost in neustrezno spanje je postala epidemija.
Neustrezno spanje potem povzroča utrujenost, "meglo v glavi", slabi imunski sistem, in splošno razdražljivost. To je še en primer " sam plačaj prvi." Začni, skrbeti, da si privoščiš osem ur spanca na noč. Naravna sredstva lahko pomagjo tudi veliko ljudem z RLS in nespečnost na splošno.
Kako nam naravni pristop izboljša spanje To je seveda pomembno, da začnete s pravilno higieno spanja.
Pojdite v posteljo ob istem času vsak večer. Tvoje telo se bo nato pripravljeno, da zaspite. Poleg tega se izogibajte stimulansom, kot so kave pred spanjem. Alkohol vam bo poslabšal kakovost spanja.

Če imate težave s spanjem, ne pusti ure tako, da jo lahko vidite. Večina spalnih tablet dejansko poslabša kakovost spanja, prav tako pa vas glede spanja (imenovana faza 2), da ne "napolnite vaših baterij." Na srečo imamo številna naravna sredstva, ki so lahko zelo koristno za spanje, ne povzročajo zasvojenosti in se dobro prenašajo.
Ta sredstva vključujejo Valerijan, hmelj, L-theanine, divje solate, Jamajke dogwood in Hristovo rože.
Poleg teh drugih naravnih sredstvih, se lahko dodajo in so koristne tudi za spanje: 200, 300 mg magnezija (v glycinate obliki manj, če ta subvencija povzroča drisko), 500 do 1000mg kalcija, 300 mg v 5-HTP (manj, če so antidepresivi, upoštevajte, da 5-HTP traja šest tednov za delo), Kava Kava (lahko zelo redko povzroči hude jetrne težave, zato ne uporabljajte, če imate jetrne težave), 80 do 160mg of limonin balzam, in / ali 1 do 4gm za triptofan (recepta amino kislina).
Če imate težave ostati v globokem spancu, obstaja tudi CD-ji, ki so narejeni da namenoma pomagalo povečati o fazo globokega, obnovitvenega spanja. Utrujenost, bolečina, megla v glavi in ne morete spati. Če je tako, ste morda zboleli za sindromom kronične utrujenosti in / ali Fibromyalgijo. Verjamem, da so ti sindromi so sedaj zelo ozdravljivi. Za tiste, ki bi radi več informacij o učinkovitem zdravljenju teh sindromov, obiščite mojo spletno stran na www.endfatigue.com. Spletna stran vsebuje zelo prefinjene interaktivni računalniški program, da lahko analizira vašo zdravstveno anamnezo in krvne teste. Program lahko pomaga določiti, katere zdravljenje (tako fizične kot na recept, čeprav bi se zdaj lahko stori povsem brez recepta) so najbolj verjetno, da delo v vašem konkretnem primeru, če imate sindrom kronične utrujenosti, Fibromyalgia, ali kronična utrujenost in bolečine na splošno. Nato se boste naučili, kako uporabljati zdravljenja.
Ta spletna stran ima veliko orodij, ki so lahko dostopni brezplačno, in vam lahko pomaga, da dobite svoje življenje nazaj!
Moja knjiga, Od utrujenosti do Fantastičnsti!, Ima tudi veliko več informacij o zdravljenju teh težav. Če povzamemo, podpora vašemu telesu lahko pomaga izboljšati razpoloženja, poveča energo in zmanjša bolečino.

Konec prevoda
Breda
Default avatar
New This Week — CFS/Fibromyalgia News: April 29, 2009
Novo Ta teden - CFS / Fibromyalgia Novice: 29 april, 2009


Treating Fibromyalgia Pain — an Organized Approach
Zdravljenje Fibromialgičnih bolečin - organiziran pristop
(približen prevod Breda)

The FDA (Food and Drug Administration) je pred kratkim (in prvič) odobrila zdravila za zdravljenje fibromialgičnih bolečin. V zadnjem letu, je FDA je odobrila Lyrica, Cymbalta, in zdaj Minalcipran.

Čeprav ta zdravila lahko pomagajo, boste slišali o njih (vsaka družba lahko porabil okoli 70 milijonov $ na leto za njihovo oglaševanje), je izredno pomembno, da se spomnimo, da je ključnega pomena za lajšanje bolečin, če upoštevate "SHINE Protocol" , da odpravite osnovne vzroke bolečine.

Bolečina je kot "oljna lučka na vaši armaturni plošči. Povem vam, da nekaj nujno potrebuje pozornost.
Večina vas bo ugotovila, da, ko upoštevate zdravljenje "Shine" bodo vaše bolečine izginile, ali se bodo vsaj bistveno zmanjšanje.
V vmesnem času, ali celo dolgoročno v primerih, ko ne moremo priti do vzroka za bolečine v sklepih, vam protibolečinska zdravila lahko ponudijo veliko olajšanje.
V tej številki biltena bo naš poudarek na tam, da vas osvobodimo bolečine.
Če želite to narediti, sem napisal podroben članek, ki vas bo vodil korak za korakom skozi postopek, ki vam bodo pomagal, da se osvobodite bolečine.
To bo pregled, kako zdraviti temeljne vzroke za bolečine in kako uporabljati naravna sredstva za zdravljenje bolečine.
To bo tudi pregled, kako uporabljati več kot ducat proti bolečinskih zdravil (in zaporedje po katerem lahko poskusite njimi), tako da lahko dosežete zmanjšanje bolečine medtem, ko zdravite vzroke bolečine.
Sposobni smo bili doseči odlično lajšanje bolečin pri večini naših bolnikov.
Težava ni v pomanjkanju načinov, kako vas osvoboditi bolečine, temveč v pomanjkanjem usposobljenih zdravnikov na tem področju.
Ta članek v biltenu vam bo povedal, kaj lahko storite, da se osvobodite bolečine.
Poleg tega vas pozivam, da si ogledate Fibromyalgia in utrujenost Center zdravnik (obstajajo klinike v državi), tako da lahko dobite vso pomoč, ki jo potrebujete.

Ali ste pripravljeni, da se osvobodite bolečine?
Potem pa gremo!

Odprava Fibromičnih bolečin

Fibromialgične bolečine prizadenejo približno 6 do 12,000,000 Američanov. Na žalost, večina zdravnikov absolutno brez ključa za upravljanje bolečine in fibromialgija ni nobena izjema.
Čeprav tri nova zdravila, ki so bila odobrena od FDA za fibromialgične bolečine (Lyrica, Cymbalta, in Minalcipran), niso najbolj učinkovita zdravila za bolečino pri fibromyalgiji (preprosto najdražja).

Poleg tega je najbolj učinkovit način za omejitev fibromyalgčnih bolečin odpraviti temeljne vzroke za bolečino, z uporabo zdravila, kot band-aids, ki je sledil vzroku bolečine.
Na srečo, fibromialgične bolečine lahko zdaj možno učinkovito zdraviti.
Lahko povzamem, da večino kar sem učil o kronični bolečini v zdravstveni šoli, v enem odstavku.
Uporaba Tylenol in / ali SSRI zdravila.
Če ima bolnik raka, lahko uporabi narkotike, če jih mora.
Če bi bil kirurg, bi bile kirurške možnosti lahko vključene.
Čeprav se ti zdi kot žalostna ugotovitev mislim, da bo večina vas ugotovila, da to zrcali tudi vaše izkušnje.
Dobra novica je, da se lahko osvobodite bolečine ZDAJ!
Bolečina ni sovražnik!
Mi pogosto zdravimo bolečino, kot da je glavni problem, kot visok krvni tlak ali sladkorna bolezen in pozabimo, da je pogosto le pomemben pokazatelj drugih težav, ki jim je treba posvetiti pozornost.
Dejstvo je, da je bolečino mogoče razumeti, kot opozorilno, rdečo, utripajočo lučko na vaši armaturni plošči, kar pomeni, da nekaj nujno potrebuje pozornost.

Če bi otrok padel s strehe in si zlomi nogo, pa ne bi občutil bolečine in bi še vedno hotel hoditi, bi povzročil dodatno poškodbo.
Če bi bila njihova roka na vroči peči ali v ognju, ne bi vedeli, dokler ne bi vonjali, da se nekaj žge.
Bolečina je kritično opozorilni sistem za vaše telo.
To vam pove, kdaj se morate nečemu izogniti (ali kakšni dejavnosti) ali postati pozoren na nekaj tako, da se ne poškodujete.
Poleg tega vam pove, ko vaše telo ne dobi nečesa, kar potrebuje (npr. način mirovanja, način hranila, kisik, itd.)
Torej vemo, da bolečina ni sovražnik - je pomemben zaščitni sistem.
Preprosto zamaskirati bolečino z zdravili, bi bilo kot "nizek nivo olja" in opozorilna svetilka na vaši armaturni plošči, ki vas opozarja.
Zato vam bomo poleg poučevanja, kako izklopiti bolečinski signal, tudi pomagali razumeti, kaj to je, da vam bolečina skuša povedati, kaj vaše telo potrebuje.
Ko bolečina postane kronična, vsekakor povzroča več škode kot koristi.
Pri osnovnih problemih, ki potrebujejo pozornost, je zelo pomembno, da izklopite, ali zamaskirate vse bolečine, ki so še vedno prisotne.
Torej, kako izklopiti signal za bolečino?
Trenutno izklopite bolečino tako, da daste telesu kar potrebuje in, da odpravite to, kar škoduje ali zastruplja vaše telo.
Na primer, ena izmed najbolj pogostih vrst bolečin pri fibromialgiji je myofascial (npr. mišična) bolečina.
Medicinske stroke, žal, zelo slabo razumejo to vrsto bolečine.

Če vaše mišice nimajo ustreznih hranil, optimalne ravni hormonov, ali dovolj spanja za obnavljanje tkiva, bodo obtičale v skrajšanem položaju in povzročale bolečine.
Prikrite okužbe lahko tudi povzročajo prizadetost mišic in / ali te ostanejo skrajšane (pomisliate na bolečinah, ki spremljajo gripo).
Bolečina je način, kako vam telo pove, da je to težavo treba obravnavati.

Osupli boste, kako lahko mučna bolečina, ki traja desetletja izgine, ko se posvetimo tem problemom.

Z uporabo fibromyalgije kot modela za razširjeno myofascialno bolečino, je naša raziskovalna skupina naredila randomizirana dvojno-slepi placebo -kontrolirano študijo, v kateri smo uporabili ta načela pri ljudeh s fibromialgijo.
Ugotovili smo, da je tem bolnikom skupna disfunkcija hipotalamusa.
Hipotalamus(majhen, vendar glavni nadzorni center v možganih) nadzira spanje, in hormonske funkcije, tudi prispeva k neurejenemu spanju in široki hormonski pomanjkljivosti, kljub normalnim krvnim testom.

Po dveh letih zdravljenja, je bilo povprečno izboljšanje kakovosti življenja pri 90% pacientov.

Bolečina je zmanjšala za več kot 50% v povprečju (P <,0001 za vse 4 rezultate ukrepov).
Večina je bila opažena v 100 dneh zdravljenja (označeno z izboljšanjem pogosto vidnim v okviru enega meseca).
Po treh mesecih je večina bolnikov sploh več ne izpolnjuje pogojev za diagnozo fibromyalgia!
Bolečine živca pogosto spremljajo bolečine v mišicah pri fibromyalgiji.
To se je tudi odlično pokazalo pri zdravljenju, o katerem smo razpravljali v tem članku.
Poleg tega je uredniško v Journal of the American Academy of Pain Management opozorilo, da je je bil naš protokol zdravljenja "odličen in zelo učinkovit del standardne prakse za zdravljenje fibromyalgia in myofascial sindroma bolečine." Poleg tega, upravljanje bolečine je kot nalašč za združevanje tradicionalnih in komplementarnih terapij.
Glavni problem je, da bolnik najde zdravnika, ki lahko učinkovito zdravi njegovo bolečino.
Dobra novica je, da zdravniki na "Fibromyalgia and Fatigue Centers" vedo, kako vas osvoboditi bolečine.
Če v vaši državi ni zdravnikov, je vredno potovati, tako da lahko delate z zdravnikom, ki ve, kako naj vas pozdravi.
Ko zdravite osnovne vzroke bolečine, je zelo smiselno, da uporabljate naravne in predpisane terapije, za prikrije bolečine.
Ko se vzroki za bolečine se odpravijo, se ponavadi lahko z zdravili preneha.
Pogosto je najti pravo zdravilo za trdovratno bolečino tako, kot poskušati čevlje, da vidite, kateri vam najbolj ustezajo.
V naši sedanji "medicinski prodajalni s čevlji" ima večina zdravnikov le en ali dva para, da jih poskusite. Če ne ustrezajo, bolnik nima sreče.

Na srečo obstajajo mnoge dobesedno desetine naravnih in predpisanih zdravljenj in, če ena ne odpravijo bolečine, druga ponavadi bodo.

Torej, kako naj obravnavam osnoven problem, ki povzroča bolečine?
Kot je bilo ugotovljeno, je ponavadi 5 ključnih področij, ki jih je treba obravnavati za odpravo mišične / myofascian bolečine.
spomnite se kratice " SHINE i",
ki se zavzema za:

S leep S panje
H ormonal support Hormonska podpora
I nfections/Inflammation/Impingement Infekcije / Vnetje /
N utritional support, and Prehranska podpore, in
E xercise as able (not more) Telovadba, če je možno (ne več)

Breda
Default avatar
Včeraj sem bila pri dr. Pirnatu na pregledu. Povedala sem mu za tale SHINE protokol. Rekel mi je: Čisto vse, kar ste povedala, je res.

Breda
Default avatar
Pozdravljena Breda,

Hvala za tvoj prevod protokola SHINE.

Ravnokar sem poslala ge. Veroniki članek, ki pa opisuje prav to kar si sama prevedla.

http://www.womentowomen.com/fatigueands ... algia.aspx?

Hormonska podpora je en pomemben del krepitve telesa. Kdor bi si želel izmeriti hormone, lahko to stori enostavno iz vzorca sline.

več na www.luninaptica.net

Pri nas so na tržišču že bioidentični estrogeni za dodajanje, žal progesteron smao preko interneta. Obstajajo pa dobri adaptogeni-zelišča ki okrepijo nadledvičnio žlezo, da začne spet ponovno izločati hormone.
Klasična Hormonska Nadomestna Terapija lahko poslabša počutje in je na dolgi rok preverjeno škodljiva.lep pozdrav

LP
Default avatar
Prosim, veseli me, da še kdo kaj napiše.

Pet let sem tožila, da z mojo ščitnico verjetno nekaj ni v redu, naslednjih pet sem mislila, da me bolijo bezgavke. Zdravnik me je malo potipal in rekel, da mi ni nič. Ko sem prebrala SHINE protokol, sem se svojega zdravljenja lotila sistematično.

S - trudim se, da bi čim več spala, kolikor mi to uspeva.

H - Šla sem k dr. Pirnatu na pregled, končno se je nekaj premaknilo. No, on je pa ugotovil, da z mojo ščitnico nekaj ni v redu in mi predpisal zdravila.

I - delam na tem

N - kupila sem si eno vrečo vitaminov in prehranskih dodatkov

E - telovadim, kot zmorem.

Se tapkam:

Kljub temu, da sem zelo jezna na svojega zdravnika, ki se niti malo ne potrudi in je trajalo toliko časa, da sem prišla do ene diagnoze
se imam rada in se popolnoma in globoko sprejemam.

Hvaležna sem sebi, da sem tako vztrajala, da se je končno nekaj premaknilo, da sem dobila zdravila, ki mi bodo pomagala. Da sem našla
SHINE protokol in se ga bom držala, kolikor se bom pač mogla.

Odločam se, da se bo moja ščitnica pozdravila, da se bodo počasi odpravile tudi druge težave.


Breda

Pa še to: res ne znam popraviti naslova, zato prosim Veroniko, da vtakne tisi "a", da bo pisalo ZDRAVLJENJE.Vso energijo sem porabila za prevod, pa mijo je za naslov zmanjkalo :-)
Default avatar
" Fibromyalgia: heal your pain naturally"

Tudi ta članek sem videla, Poslala mi ga je Sabina šilc 25.5.2009.
Z veseljem sem ji odgovorila, da to pa že poznam.

Breda
Default avatar
Naša nova debatna tabla

Avtor SHINE protokola Jacob Teitelbaum je naredil "debatno tablo" za skupnost-bolečine kjer si lahko bolniki izmenjujejo izkušnje, ne samo za FM in SKU, ampak za vse bolezni, da bi drug drugemu pomagali.

http://www.endfatigue.com/forums/index.php

Tukaj je vodič za začetnike
:http://www.endfatigue.com/non-cms/tutor ... _board.pdf

original:

Our New Community Discussion Board!

We all know how frustrating it can be to deal with CFS, fibromyalgia or other illnesses, while feeling as though you're all alone in what you're going through. Yet, there are millions of people out there sharing the same experiences.

What's needed is a way to meet. Because of this, we have created the EndFatigue Community Discussion Board! — a new place where we can all share experiences, ask questions and learn from each other. Not just on CFS and fibromyalgia, but on any health topic.

I'm very excited about this new addition to our website, and I look forward to our becoming a thriving community and a wonderful resource — where we all help each other. This is my invitation to you to join in. Participation is easy and anonymous. And I'll be involved along with you, contributing my thoughts regularly.

If you've never used a discussion board, don't worry, it's easy. For "how to" instructions, click here to download the Beginner's Guide.

Love and Blessings,

Dr. T

See our new discussion board »
Default avatar
Pozdravljena,Breda!

Hvala za informacije in linke, Po mojih izkušnjah se lahko popolnoma strinjam s SHINE protokolom.

Edino, kar bi dodala je, da nekaterih stvari po izboljšanju ni pametno opustiti, ampak bodo kar ostale npr. telovadba - gibanje, izbor hrane, izbor prehranskih dodatkov, predvsem pa spanje - 8 ur in nič manj. Opusti se lahko jemanje zdravil, potem ko niso več potrebna.

In še dopolnilo glede uživanja hormonov - jz že dve leti uživam melatonin, ki pomaga pri spanju, nima slabih učinkov, dobrih pa veliko, se ga dobi v prosti prodaji v italiji. Kako odkriješ pomanjkanje - če imaš težave s spanjem, ga začneš jemati in potem vidiš, ali deluje ali ne.
Default avatar
POZDRAVLJENI!

Breda ti se res trudiš in nas o novostih obveščaš. Hvala! Lepo bi bilo če bi člani poskusili in, če se jim je stanje kaj izboljšalo. To, da je potrebno vse to delati in še marsikaj drugega, to lahko tudi sama potrdim, ker tako z FM lažje in bolj kvalitetno živim. Vsi mi moramo sami raziskovati, poslušati izkušnje drugih, prebrati veliko zelo koristnih knjig da se poglobiti vase in ugotoviti zakaj sem zbolela, zakaj potrebujem to iskušnjo, kaj se moram iz nje naučiti. Zdravljenje je potrebno delati na vseh nivojih: fizičnem, metalnem, čustvenem in duhovnem. Le ko delamo na vseh nivojih se pozna tudi na zdravju. Seveda moramo začeti na fizisu, ker to je naša obleka in ta mora biti čista in lepa,tako morabitinaše telo. Rastrupljeno, sijoče, podprto z gibanje koliko zmoremo. Veliko premalo delamo na tem , da telesu pomagamo, da se znebi vseh toksinov, strupov, bakterij, virusov pomagajmo mu: prehranjujmo se zdravo to je že vsem znano, postimo se najprej krajši čas in nato daljši. Jaz bom letos opravila spet 42 dnevni post. Vsekakor ga
ne priporočam vsakomu, potrebno je poslušati svoje telo in poskusiti.
Sonja
Default avatar
Pozdravljena Lunina-ptica!


Zelo zanimive izsušnje si napisala, zato te prosim, če lahko napišeš kje se dobi biodinamični estrogen in progesteron. Prav tako me zanima kako lahko hormone določiš s slino. Tako vidiš, nekateri zelo pozorno preberemo kaj kdo napiše in nas tudi zanimajo tvoje izkušnje.
Torej prosim te napiši kaj več o tem tudi kako se jemlje in kako se sedaj
počutiš.

Srečno še naprej
Sonja
Default avatar
SHINE protolol-nadaljevanje

http://www.endfatigue.com/web-newslette ... -2009.html

Tole je približen prevod:

Smrdljiv plin - ključ za testiranje SKU in zdravljenje

Črevesni simptomi so običajni del SKU, FM . Povzročajo jih mnogi simptomi, neštete črevesne infekcije in motnje živčnega sistema. Živčni sistem nadzira potiskanje hrane v pravo smer skozi želodec proti črevesju in zadnjiku. Črevesne infekcije in neodvisne motnje povzročajo zgago, slabost, diarejo, pline, napihnjenost, zaprtje - in večina ljudi s SKU/FM imajo nekatere, ali vse od teh težav. Po naših izkušnjah se to pokaže med zdravljenjem s SHINE protokolom. Z eliminiranjem candide, še posebno pomaga (priporočam da se candida zdravi pri vseh bolnikih z SKU/FM,) kot se zdravi vsaka infekcija z paraziti.

Torej, kaj je novega ? Vem, da imam infekcijo črevesja

Kaj je novega na hipotezi, da nastaja vodikov sulfid ( ki povzroča vonj po gnilih jajcih, in je glavni vzrok zakaj črevesni plini včasih neznosno smrdijo) ki tudi nastaja pri strupeni nezdravi bakteriji in otežuje simptome CFS/ME.
Domači test za izmero vodikovega sulfida(H2S). Vodikov sulfid se normalno nahaja v našem telesu v nizkih količinah. To je glavni del naravnega plina ( plin, ki se uporablja v plinskih pečeh.). Ponavadi v nizkih količinah ni toksičen, toda v velikih količinah je lahko zelo toksičen. Ključno vprašanje je, ali črevesna bakterija resnično proizvaja dovolj vodikovega sulfida, da je to glavni vzrok za toksičnost. Nisem še našel podatka, kakšen je nivo vodikovega sulfide pri Dr. DeMeirleir –jevi študiji.

Ali priporočam test urina na vodikov sulfid?

Ne tokrat. Ne bi bil presenečen, če bi se pokazalo, da je H2S, ki ga proizvaja črevesna bakterija eden od glavnih vzrokov toksičnosti pri SKU. Vsekakor bi bil lepo presenečen, če bi se pokazalo, da je glavni vzrok. V glavnem moram videti, kaj je dejanski nivo H2S, kje se najde, kakšno stopnjo mora doseči, da dosežemo pozitivne urinske teste. Upam, da bom srečal Prof. DeMeirlei-jar na konferenci prihodnji mesec in upam, da bom dobil takrat od njega ta podatek.
Čeprav domači urinski test, ko bo na voljo, ne bo zelo drag. Skrbi me, da se bo uporabljal pri preplašenih ljudeh, da bodo naredili druge dražje teste. Želim, da bi se izognil testom, ki se mi ne zdijo preveč koristni, da bi pokazal ljudem, da bi se počutili bolje.

Kaj lahko naredim sedaj?

Testiranje

Predlagam,da se zanesete na svoj nos. Naraščajoči plin je normalen pri SKU iz več razlogov. Razmnoževanje candide ponavadi ni povezano s smrdljivim vonjem. Če vaši plini grozno smrdijo (v nestrokovnem izražanju: “prdci so tihi, pa ubijalski” in ne vedno tihi). Verjetno imate prebujno rast bakterij, kar je davek vaše CFS. Po drugi strani, pa ne pomeni, da je nevarno. Če bi bilo, bi bili v glavnem moški v velikih težavah.

Zdravljenje:

Ta raziskava je precej nova tako, da ne mislim, da je treba storiti kaj posebnega. Pristop spodaj, je vsekakor razumen, če je del vaših simptomov plin, ki smrdi po gnilih jajcih.

1. poskusite uporabljati Bizmutov salicilat ?(Bismuth subsalicylate -BSS). Ta je ponavadi znan kot Pepto Bismol. Vsaka žlica ali tableta za žvečenje vsebuje 262 mg, in agresivno namoči vodikov sulfide in ga izloči iz vašega telesa ( tako, da spremeni vodikov sulfide v bizmutove sulfide). Istočasno deluje protibakterijsko delovanje lahko ubije oboje, neprijazno bakterijo in biofilm, v katerem živi. Ena, do dve tableti 3-4 krat na dan bo dovolj ( prilagodite dozo, da plin ni preveč smrdljiv.
Delajte to 3 do 4 tedne in boste videli, če pomaga. Potem nam pošljite rezultate.
Zaskrbljujoče je le, da lahko Pepto Bismol ubije tudi nekaj zdravih bakterij , zato bi jaz nehal po 3-4 tednih. Pozor, normalno za Pepto-Bismol je, da je vaše blato črne barve.

2. Enako, kot bizmut, cinkova kislina razbije vodikove sulfide. Pomanjkanje cinka je normalno in povzroča motnje v delovanju imunskega sistema pri CFS/FM, zato jemanje cinka 25 mg na dan vsekakor pomaga. Več kot to je lahko toksično, če se jemlje na dolgi rok.

3. Naraščanje dodajanja probiotikov ( zdrava bakterija). Priporočam idealno dozo, kajti zdravo bakterijo lahko uniči želodčna kislina. Priporočam Acidophilus Pearls or Probiotic Pearls 2 2 x na dan pet mesecev in potem enkrat na dan.

Konec prevoda

O probiotikih:

http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=124

Breda
Default avatar
VITALITY 101- avgust 2009

http://www.endfatigue.com/health_articl ... heart.html

ZDRAVLJENJE NIZKEGA KRVNEGA VOLUMNA IN ZMANJŠANO DELOVANJE SRCA PRI BOLNIKIH S SKU

V tem pomembnem članku bomo razpravljali o kritičnem, toda ponavadi spregledanem delu učinkovitega zdravljenja pri CFS in fibromialgiji.

To je enostavno zdraviti, vendar ni zelo vabljivo, in se zato pogosto pozablja. Osredotočili se bomo na nove raziskave dr Barry Hurwitz in ekipe raziskovalcev Univerze v Miamiju, vključno z dr Nancy Klimas, ki je čudovita in eden izmed mojih najljubših ljudi v skupnosti CFS, (čeprav se mi včasih ne strinjamo z njo, sem jo vedno zelo cenil in spoštoval.).

Njihova nedavna študija kaže, da imajo bolniki s SKU :

1. Manjši volumen krvi (v bistvu so dehidrirani),

2. Manj rdečih krvničk za prenašanje kisika in hranilnih snovi (predvsem anemija, kljub normalni KRVNI preiskave )
Študija tudi obravnava, da je lahko pri bolnikih s SKU srce manjše in utrip manj učinkovit, kar je verjetno posledica dehidracije in majhnega krvnega volumna, za razliko od prvotnih srčnih težav.

Dobra novica je, da je možno vse te težave učinkoviti zdraviti in počutili se boste veliko bolje

Najprej spodnja linija

Obstaja nekaj ključnih stvari, ki jih lahko naredite za zdravljenje majhnega volumna krvi in nizke ravni krvnih celic, zaradi katerih se boste počutili bolje:

1. Zdravite dehidracijo. Kljub vaši povečani žeji in pitju veliko tekočine, je večina od vas še vedno dehidriranih, ker še več urinirate. To se zgodi izi več razlogov, vključno zaradi slabega delovanja nadledvične žleze in zmanjšanja atidiuretičnih hormonov. ( "anti-lulalnii hormon"), ki sta rutinsko prisotna v CFS zaradi disfunkcije hipotalamusa, o katerem pogosto razpravljamo. Zato se počutite, kot da "pijete kot riba in lulate kot dirkalni konj."

Hitra odločitev::

A ) Pijte več vode! Namesto, da štejete kozarce (neprijeten način tako preživeti preostanek svojega življenja), preverite svoja usta in ustnice, da vidite, če so suha. Če so, pijte!

B) Uživajte več soli, razen, če imate visok krvni tlak ali srčno popuščanje. Potrebujete več soli, kot večina ljudi. In dejstvo, številne študije so pokazale, da ljudje, ki bolj slano jedo, dlje živijo, izogibanje soli je bil problematičen medicinski mit (glej šest nevarnih Medicinskih mitov). Uporabljajte jodirano sol ali še bolje morsko sol (COSCO je sol iz Sredozemskega morja, ki je poceni). Uživajte v živilih, ki so tudi slana.

C) Izboljšajte delovanje nadledvične žleze. (http://www.endfatigue.com/health_articl ... gland.html ) Preprost način za to je z odličnim proizvodom imenovan Nadledvični Stress End. (http://www.endfatigue.com/store/product ... e-adrenal/)

D) Klinične izkušnje so pokazale tudi, da je slana vode (soli) IVS lahko zelo koristna.

2. Povečajte nastajanje rdečih krvničk v vašem telesu. O zdravljenju okužb in hormonskih težav smo razpravljali na splošno v Shine protokolu. Spodaj so ključne stvari, ki vam bodo pomagale:.
A) Zdravite nizko raven železa - tudi če so vaše krvne preiskave normalne, vendar zmerno
nizke. Najboljši test krvi, se imenuje "feritina" testi. Zdravnik vam bo rekel, da je normalno, če je več kot 12, toda raziskave so pokazale, da pri ljudjeh s kronično utrujenostjo, dodatek železa zelo poveča energijo pri ljudeh z feritin pod 50 (http://www.endfatigue.com/health_articl ... evels.html ), ki niso bili slabokrvni. Če je feritina test krvi manj kot 50, ali je test nasičenosti odstotka železa v krvi pod 25%, vzemite 1-2 tableti železa (29 mg vitamina C) vsako popoldne ali zvečer na prazen želodec za 4-6 mesece.

B) Zdravite nizko raven testosterona in nizko raven ščitničnih hormonov. kljub običajnim krvnim testom. Oba, zlasti testosteron (uporabite samo varno in naravne bioidentical oblike), povečata število rdečih krvnih celic.

3. Izboljšajte delovanje svojega srca. Čeprav študija v tem članku ugotavlja, da so majhen volumen krvi in anemija ključ, druge študije in klinične izkušnje kažejo, da hranilne snovi, ki izboljšujejo delovanje srca tudi energetsko izboljšajo stanje pri bolnikih CFS.

Ti vključujejo:

A) Ribose (Corvalen) 5 gm (1 zajemalka), 3x na dan 3 tedne, nato pa dvakrat dnevno.

B) Acetil L-karnitin 500 mg 2x na dan (glejte povzetek raziskave na CAT.INIST).

C) Sistem za revitalizacijo energije vitamin v prahu (vsebuje 50 hranil, vključno z vitamini B in magnezija).

D), koencim Q10 pri 200 mg na dan

konec prevoda

Spodaj so navedene še razislave (What the Study Shows), ki si jih lahko preberete v angleščini.


Breda
.
Default avatar
Breda!

Prav lepa hvala za tvoj trud! Vedno znova nam izbrskaš kaj zanimivega.
Slana voda nas tudi alkalizira, če pa ji dodamo še limonin sok pa je učinek še toliko večji. Prav to trenutno sama preizkušam.Pijem 4 - 5 x na dan pred obrokom. Tudi jaz sem imela občutek, da sem dehidrirana, kljub zadostnemu pitju vode in občasno tudi slanice.
Zanimivo je, da kombinacijo sol - limonin sok - voda lahko pijem, med tem ko same limone z vodo nisem smela, ker me je izdal želodec.

Lp Bojana
Default avatar
Pozdravljena Sonja,

Najprej opravičilo za tako kasen odgovor. Mi je bolezen vzela dobrih pol leta.

Vprašala si za bioidentične hormone. Pri nas je estrogen dosegljiv kot : Climara obliž, Estraderm obliž v različnih jakostih. Vagifem tabletke- proti suhu nožnici. Obstaja tudi pršilo za v nos Calidiol, za katerega moramo še preveriti pri proizvajalcu ali je res bioidentičen, torej enak estrogenu v naših telesih. Progesteron krema pa je dostopna le preko interneta.
Preden dodajate enega ali drugega si res dajte izmerit nivo hormonov, sicer se lahko sistem še bolj zmede.

lep pozdrav
Lunina ptica
Default avatar
Lunina_ptica!

Hvala za tvoj odgovor, upam, da se je tvoje zdravje izboljšalo kar ti iz srca želim. Vprašala bi te
kje se lahko vse to dobi oz.kupi. Hormone mi zdravnik predpisuje že 8 let in bi resnično rada z
njimi prenehala. Že večkrat sem poskušala, vendar po enem mesecu ko hormoni spet padejo
ne spim cele noči in jih začnem spet jemati. Izmerila sem si hormone /seveda samoplačniško/
in so v nižjih mejah normale, razen testosteron je povišan. Tudi melatonim je v redu, pa kljub temu ne
spim tako, da ugotavljam, da res potrebujem hormone. MI z boleznijo FM smo res neverjetna
bitja z zelo posebnimi potrebami in se tako moramo zdraviti. Vsak bolnik FM je svet zase in
mora res sam raziskati, kaj bi bilo za njega najbolje.
Default avatar
Pozdravljena Srečka6,

Vprašala si kje lahko kupiš hormone. Climara, Estraderm in Calidiol, ki je tudi bioidentičen estrogen, dobiš na recept pri svoji ginekologinji. Dobi se tudi antrogel, tudi an recept. Progesteron pa le preko spleta, ponudnikov je ogromno. ena od možnosti je www.biovea.com Kadar se dodajajo hormoni, je potrebno redno spremljanje, ker kadar dodaš enega, skuša drugi urevnovesit in se sam povečuje. Lahko pride do prebitka. Progesteron v kremi se sicer lepo akumulira v telesni maščobi in postopno sprošča. Teoretično ga lahko telo pretvori v estrogen, če tega primanjkuje. Skratka potrebno je dolgotrajno precizno uravnavanje. Novejša dognanja kažejo, da je bolje uravnavati hormone stopnjo višje, to je na nivoju adrenalne žleze, ki ima po nadzorom tudi spolne hormone. Najbolje so se izkazala adaptogena zelišča, nimajo stranskih učinkov- vendar uravnajo ravnovesje v telesu tako da je sposobno samo tvorit hormone, ki jih potrebuje. Za to pa potrebuje tudi vir iz katerega jih napravi-dobro hrano. Toplo priporočam spletno stran www.womantowoman.com Ženske inajo 25 letne izkušnje. kronično utrujenost imenujejo adrenalna izčrpanost. Napravile so strokovno pot iz klasičnega zdravljenja, do uvajanja alternative, zdravljenja z bioidentičnimi hormoni in zmeraj tudi holistični, torej tudi hrana, gibanje in samouresničitev. Zdaj delajo res po meri za vsak primer-kakor smo- vsak primer je edinstven. In naravno. pregledala sem ponudbo, večina zelišč in vitaminskomineralnih mešanic, ki jih ponujajo je dostopnih tudi pri nas. Stalna strokovna kontrola je bolj problem. No to pa slišim nekatere dobite v okviru združenja in v skupini pri Dr. Ihanu.

lp
Alenka

Moderatorji

Društvo za fibromialgijo
Društvo za fibromialgijo