Med.Over.Net

Hormonske motnje

Odgovarjajo: asis. dr. Edi Pirnat, dr. med., spec. internist-tirolog

vrednost TSH

Default avatar

alena.

Pozdravljeni. Ker imam slabo počutje in zelo nizek pritisk so mi v laboratoriju vzeli kri za TSH. Vrednost je bila 1.55. Zdravnica pravi, da je izvid OK in da je normalna vrednost 2. Kaj vi menite o tem? Zdravim se zaradi neplodnosti in se slabo odzivam na zdravila ter imam nenehne probleme z nerednimi menstruacijami. Ali ima ščitnica
kaj veze s tem?
Hvala.
Default avatar

jaka52

Na Bledu sem bil na kontrolni koloskopiji imam ulcerozni colitis, in sem na laboratorijskem izvidu zasledil podatek, da imam TSH 0,48 in pripombo, da je na spodnji meji normale. Zanima me kakšen je TSH normalen. Ali je to ščitniški hormon? Hvala za odgovor.
Default avatar

Edi P

Spoštovani!

Vrednost TSH 1,55 je povsem v mejah normale, tako, da ne gre za moteno delovanje ščitnice. Vzroke za neredne menstruacije in neplodnost je iskati drugje.

Lep pozdrav!
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

Edi P

Spoštovani!

TSH (tirotropin) je hormon, ki ga izloča hipofiza in uravnava delovanje ščitnice. Vrednost 0,48 je v spodnjem območju normale. Vsak laboratorij ima svoje normalne vrednosti. za večino so normalne vrednosti od 0,35 do 5 mU/l.

Lep pozdrav!
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

Marjeta Marjetka

Spoštovani,

imam kronični limfocitni tiroiditis (Hashimoto), od nekaj mesecev po porodu. Enkrat sem bila že zdravljena zaradi bolezni ščitnice (okrog 14. leta starosti), pol leta sem jemala tablete, potem je bilo ok, do sedaj.

Najprej sem imela vrednost TSH 80, FT4: 7,7 in FT3: 3,6 (24. nov. 2008). Na pregledu ščitnice je bila ugotovljena navedena bolezen in povečana ščitnica z gomoljem v desnem režnju, ki je bil punktiran. Citološka analiza je nesuspektna, tirociti pravilne zgradbe ter posamezne vnetne in reaktivne celice. Elementi suspektni za limfocitno vnetje. Po jemanju Eltroxina 50 sem imela kontrolo 5.1.2009, vrednosti: TSH 7, FT4: 17,7, FT3: 5,03. Dvig odmerka na 100.

Ob zadnji kontroli 12.3. je ščitnica palpatorno normalna, TSH 0,229, FT4: 18,5, FT3: 5,82.

Zanima me, zakaj moram še naprej jemati zdravilo 100 mg dnevno, če je TSH toliko upadel? Ali se da iz tega razbrati, ali imam bolezen za celo življenje ali bo izzvenela?

Vnaprej najlepša hvala za odgovor!

p.a. Aja, še dojim, sicer mi je zdravnica predlagala scintigrafijo. Zanima me tudi, če je ta pregled nevaren, glede na to, da v roku enega leta načrtujem ponovno zanositev?

lp.
Default avatar

Katja Zaletel

Spoštovani,

vaša ščitnica zaradi Hashimotovega tiroiditisa ne izloča dovolj ščitničnega hormona, zato ga morate nadomeščati v obliki zdravila (Eltroxin). Zdravljenje je praviloma trajno, saj se ob opustitvi zdravila preskrba s hormonom hitro (v nekaj tednih) poslabša. Glede na vaš zadnji izvid (TSH 0,229) bi lahko morda nekoliko znižali odmerek Eltroxina (na 75 mcg), nikakor pa ne opustili. Še posebej je pomembno, da zdravljenja ne prekinete ob ponovni nosečnosti, takrat mora biti TSH normalen.

Scintigrafija je preiskava, namenjena oceni delovanja gomolja v ščitnice. Glede na nesumljiv izvid citologije preiskavo lahko odložite do prekinitve dojenja. Če pa je vaš specialist mnenja, da je preiskava nujna, jo lahko opravite, vendar morate dojenje za 24 ur prekiniti. V tem času radioaktivna snov za preiskavo razpade (razpolovni čas je 6 ur). Sama preiskava ni nikakršen zadržek za ponovno nosečnost, v času nosečnosti pa je ne izvajamo.

Lep pozdrav
******************************************* doc. dr. Katja Zaletel, dr. med.
Default avatar

vladov

Spoštovani,

V začetku jeseni 08 sem zbolel za hipertirozo, kar je posledično pripomoglo znatnemu hujšanju, povečanju srčnega utripa, nespečnosti.... Zdravnik me ji pričel zdraviti z Athyrazolom in sicer prvi teden 2 po dve tableti nato je dozo znižal na 3 krat po eno tableto po nadaljnem tednu pa 2 po 1 tableto Athyrazola.
Ob kliničnem izboljšanju so bili hormonski izvidi še vedno neskladni TSH40.Te izvidi so delno govorili za še vedno prisotno hipertirozo, delno že za iatrogeno hipotirozo.Priporočeno mi je bilo, da znižam Athyrazol na tableto na dan, ter udarno kuro Medrola za oči.
Ponovni pregled po mesecu dni je pokazal, da je prišlo do hiperkompenzacije hipertiroze, izvidi do bili sledeči: TSH 27.15, FT3 3.14, FT4 5,63. Zdravnik je prekinil zdravljenje z Athyrazolom in Propanolom. Po prekinitvi zdravljenja je bilo stanje počutja cca.dva meseca dobro, nato pa se je poslabšalo. Ponovni odvzem krvi je nakazal, da je po prekinitvi zdravljenja prišlo do recidiva hipertiroze, zato me je zdravnik predvidil na terapevtsko dozo 131J 20mCi-2kapsuli.Po mesecu dni po zaužitju Joda je pregled pokazal naslednje vrednosti:TSH 23.66, FT3 3.51, FT4 10.00. Po izvidu sodeč se je razvila manifestan hipotiroza, priporočen mi je bil Euthyrox50 1 po 1 tableto dnevno. Od tega pregleda je minilo že dva meseca in moje počutje se je v tem času znatno poslabšalo, prevsem je prisotna utrujenost, zabuhlost, nezbranost, zaspanost , rado me zebe. Glede nato, da opravljam komercialna dela na terenu so ti znaki zelo obremenjujoči pri delu. Resnično je težje iz dneva v dan. Včeraj sem dobil zadnje izvide, ki govorijo o tem, da sem postal še bolj hipotirotičen. Izvidi so bili sledeči TSH 85.51, FT3 2.41, FT4 7.02. Priporočeno mi je,da dozo Euthyrox50 zvišam na 2 tableti dnevno.
Zanima me ali opisano počutje in tako odstopajoča stanja od normalnih povprečij opravičujejo bolniški stalež ali ne ?
Ker se res slabo počutim sem poklical v ambulanto, nakar mi je bilo dano vedeti, da naj se o tem pogovorim z lečečim zdravnikov v Zdravstvenem domu.Ne vem, če je lečeči zdravnik splošne medicine kompetenten za tovrstni odgovor, saj se ni ukvarjal z zdravljenjem niti ni specialist za tovrstne bolezni.
Default avatar

vladov

Spoštovani,

V začetku jeseni 08 sem zbolel za hipertirozo, kar je posledično pripomoglo znatnemu hujšanju, povečanju srčnega utripa, nespečnosti.... Zdravnik me ji pričel zdraviti z Athyrazolom in sicer prvi teden 2 po dve tableti nato je dozo znižal na 3 krat po eno tableto po nadaljnem tednu pa 2 po 1 tableto Athyrazola.
Ob kliničnem izboljšanju so bili hormonski izvidi še vedno neskladni TSH40.Te izvidi so delno govorili za še vedno prisotno hipertirozo, delno že za iatrogeno hipotirozo.Priporočeno mi je bilo, da znižam Athyrazol na tableto na dan, ter udarno kuro Medrola za oči.
Ponovni pregled po mesecu dni je pokazal, da je prišlo do hiperkompenzacije hipertiroze, izvidi do bili sledeči: TSH 27.15, FT3 3.14, FT4 5,63. Zdravnik je prekinil zdravljenje z Athyrazolom in Propanolom. Po prekinitvi zdravljenja je bilo stanje počutja cca.dva meseca dobro, nato pa se je poslabšalo. Ponovni odvzem krvi je nakazal, da je po prekinitvi zdravljenja prišlo do recidiva hipertiroze, zato me je zdravnik predvidil na terapevtsko dozo 131J 20mCi-2kapsuli.Po mesecu dni po zaužitju Joda je pregled pokazal naslednje vrednosti:TSH 23.66, FT3 3.51, FT4 10.00. Po izvidu sodeč se je razvila manifestan hipotiroza, priporočen mi je bil Euthyrox50 1 po 1 tableto dnevno. Od tega pregleda je minilo že dva meseca in moje počutje se je v tem času znatno poslabšalo, prevsem je prisotna utrujenost, zabuhlost, nezbranost, zaspanost , rado me zebe. Glede nato, da opravljam komercialna dela na terenu so ti znaki zelo obremenjujoči pri delu. Resnično je težje iz dneva v dan. Včeraj sem dobil zadnje izvide, ki govorijo o tem, da sem postal še bolj hipotirotičen. Izvidi so bili sledeči TSH 85.51, FT3 2.41, FT4 7.02. Priporočeno mi je,da dozo Euthyrox50 zvišam na 2 tableti dnevno.
Zanima me ali opisano počutje in tako odstopajoča stanja od normalnih povprečij opravičujejo bolniški stalež ali ne ?
Ker se res slabo počutim sem poklical v ambulanto, nakar mi je bilo dano vedeti, da naj se o tem pogovorim z lečečim zdravnikov v Zdravstvenem domu.Ne vem, če je lečeči zdravnik splošne medicine kompetenten za tovrstni odgovor, saj se ni ukvarjal z zdravljenjem niti ni specialist za tovrstne bolezni.
Default avatar

vlado73

Spoštovani,

V začetku jeseni 08 sem zbolel za hipertirozo, kar je posledično pripomoglo znatnemu hujšanju, povečanju srčnega utripa, nespečnosti.... Zdravnik me ji pričel zdraviti z Athyrazolom in sicer prvi teden 2 po dve tableti nato je dozo znižal na 3 krat po eno tableto po nadaljnem tednu pa 2 po 1 tableto Athyrazola.
Ob kliničnem izboljšanju so bili hormonski izvidi še vedno neskladni TSH40.Te izvidi so delno govorili za še vedno prisotno hipertirozo, delno že za iatrogeno hipotirozo.Priporočeno mi je bilo, da znižam Athyrazol na tableto na dan, ter udarno kuro Medrola za oči.
Ponovni pregled po mesecu dni je pokazal, da je prišlo do hiperkompenzacije hipertiroze, izvidi do bili sledeči: TSH 27.15, FT3 3.14, FT4 5,63. Zdravnik je prekinil zdravljenje z Athyrazolom in Propanolom. Po prekinitvi zdravljenja je bilo stanje počutja cca.dva meseca dobro, nato pa se je poslabšalo. Ponovni odvzem krvi je nakazal, da je po prekinitvi zdravljenja prišlo do recidiva hipertiroze, zato me je zdravnik predvidil na terapevtsko dozo 131J 20mCi-2kapsuli.Po mesecu dni po zaužitju Joda je pregled pokazal naslednje vrednosti:TSH 23.66, FT3 3.51, FT4 10.00. Po izvidu sodeč se je razvila manifestan hipotiroza, priporočen mi je bil Euthyrox50 1 po 1 tableto dnevno. Od tega pregleda je minilo že dva meseca in moje počutje se je v tem času znatno poslabšalo, prevsem je prisotna utrujenost, zabuhlost, nezbranost, zaspanost , rado me zebe. Glede nato, da opravljam komercialna dela na terenu so ti znaki zelo obremenjujoči pri delu. Resnično je težje iz dneva v dan. Včeraj sem dobil zadnje izvide, ki govorijo o tem, da sem postal še bolj hipotirotičen. Izvidi so bili sledeči TSH 85.51, FT3 2.41, FT4 7.02. Priporočeno mi je,da dozo Euthyrox50 zvišam na 2 tableti dnevno.
Zanima me ali opisano počutje in tako odstopajoča stanja od normalnih povprečij opravičujejo bolniški stalež ali ne ?
Ker se res slabo počutim sem poklical v ambulanto, nakar mi je bilo dano vedeti, da naj se o tem pogovorim z lečečim zdravnikov v Zdravstvenem domu.Ne vem, če je lečeči zdravnik splošne medicine kompetenten za tovrstni odgovor, saj se ni ukvarjal z zdravljenjem niti ni specialist za tovrstne bolezni.
Default avatar

Edi P

Spoštovani!

Pri manifestni (izraziti) motnji delovanja ščitnice, tako hiper kot hipotirozi ste upravičeni do bolniškega staleža, dokler se ne vspostavi normlano delovanje ščitnice. O bolniškem staležu odloča izbrani zdravnik (specialist družinske medicine) lahko samostojno ali na predlog specialista tirologa.

LP
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

yke

Spoštovani!
Zanima me, zakaj se pri motnjah delovanja ščitnice ne poišče vzrok le teh in ne le zdravi posledica z uvedbo sintetičnih ščitničnih hormonov. V mojem primeru sem v letih 2003 do 2006 prebolevala maligni melanom po odstranjenem materinem znamenju. Odstranjena sprememeba je bila histološko pregledana in ocenjena kot displastični melanocitni nevus, "izrez v zdravem, nadaljnje kontrole niso več potrebne". V oktobru 2005 se pojavi povečana bezgavka, ki jo v decembru 2005 punktirajo in v punktatu odkrijojo metastaze karcinoma ("verjetno adeno"), origo (izvor) neznan. Ko po večmesečni diagnostiki na OI ne najdejo primarnega (adeno)karcinoma, ponovijo punkcijo bezgavke in ugotovijo, da gre za metastaze malignega melanoma. Opravijo tudi ponovni histološki pregled (revizijo) v letu 2003 odstranjenega materinega znamenja in z revizijo ugotovijo, da je bilo odstranjeno materino znamenje že v letu 2003 maligno.

V letih 2003 do 2005 pa grem skozi pekel, imunski sistem se mi popolnoma sesuje. Opravijo mi "tisoč in eno" preiskavo (simptomatsko), ki razen povišanega TSH ne pokažejo ničesar. V letu 2004 mi uvedejo terapijo z Eutyroxom, ki stanje iz hypo delovanja ščitnice spremeni v hiper aktivnost in povzroči še kup resnih zdravstvenih težav: nespečnost, hujšanje, hitro bitje srca, ...pojavi se mi RF, rektokela, osteopenija, ... razgradijo se mi mišice na rokah in mi se roke nenormalno stanjšajo ter mi oslabi ramenski obroč, .. Prepričana sem, da je uvedba terapije z Eutyroxom dodatno pripomogla k sesutju imunskega sistema in s tem tudi k razvoju vseh navedenih bolezenskih stanj ter pospešila širitev metastaz MM v bezgavke. Ko sem bila v letu 2005 (od maja do julija) zaradi utrujenosti, potenja in prehitrega bitja srca obravnavana pri kardiologu, je terapijo z Eutyroxom, ki sem jo jemala od 22. 1. 2004 do 5. 7. 2005, odsvetoval. Sicer sem terapijo uvajala postopoma: Začela z odmerkom 25 ug in postopno povečevala do predpisanih 50 ug, ko pa so se težave (hudi stranski učinki) intenzivirale, sem odmerek zmanjšala ponovno na 25 ug in na koncu na 12,5 ug.

Od 5. 7. 2005 torej nisem več na nobeni terapiji s sintetičnimi hormoni. Tudi sicer ne jemljem nobenih zdravil, nobene kemije, živim EKSTREMNO ZDRAVO, ker imam še vedno metastaze MM v bezgavkah, saj so me pozabili poklicati na operacijo. Sedaj sem imunski sistem okrepila, telesne sisteme in funkcije, ki so bili v času širenja metastaz ob sesutju imunskega sistema znatno poškodovani, pa za silo rehabilitirala, tako da moj imunski sistem vso zadevo drži pod kontrolo. Sem le na podpornem (samo)zdravljenju, ki vključuje kompleksen (specifičen in meni prilagojen) prehranski režim, zdrav način življenja, redno prakticiranje yoge, izogibanje vsakemu stresu (fizičnemu, psihičnemu, čustvenemu), ... itd. Ko v organizem ne vnašam nobene kemije, se zelo dobro počutim in živim kvalitetno. Vendar so posledice preteklih napak (poškodb organov, funkcij in telesnih sistemov) še prisotne. Kažejo se v povečanem potenju tudi že pri manjšem naporu (fizičnem ali mentalnem), pri stresu in tudi po noči. Vsi moji prilagoditveni potenciali so zelo zmanjšani (preobčutljivost organizma na celi črti).

V vmesnem času, od ko nisem več na terapiji z eutyroxom so bile naslednje vrednosti izvidov:

19. 12. 2005 (izvid laboratorija zdravstvenega doma):
TSH= 5,823, T3=5,3 in T4= 14,9;

27. 1. 2006 (izvid Ambulante za ščitnične bolezni Klinike za nuklearno medicino UKC LJ): TSH=3,242, Tg 83, recovery = 97%,

21. 8. 2006 (izvid laboratorija zdravstvenega doma): TSH=6,249, T3=4,0 in T4=13,4

ter zadnji izvid z dne 8. 4. 2009, ko sem bila zaradi zgoraj navedenih težav (ponovno) obravnavana v Ambulanti za ščitnične bolezni Klinike za nuklearno medicino UKC LJ: TSH=5,556, T3=4,80 in T4=14,7.

Izvid z dne 27. 1. 2006 je bil narejen za potrebe diagnostike "origa metastatskega adenoca". njegova vsebina je sledeča: "Bolnica se kontrolira pri nas zaradi kroničnega avtoimunskega tiroiditisa. Terapije za ščitnico nima. Ob pregledu je klinično n laboratorijsko evtirotična. Ščitnica je difuzno povečana, trše kosistence. UZ: ščitnica je v celoti hipoehogene UZ strukture, lokaliziranih lezij ne vidim. Scintigram: nekoliko nehomogeno kopičenje radioindikatorje, izpadov kopičenja ni.
Mnenje: Funkcijsko stanje ščitnice je še normalno, zaradi tega terapija ni nujno potrebna. Menim, da ščitnica najverjetneje ni origo metatstatskega adenoca. Priporočam letne kontrole TSH pri osebnem zdravniku.
Vd
Terapija: brez specifičnega zdravljenja Diagnoza: kronični limfocitni tiroiditis (Hashimoto) Šifra. E06.3"

Še vsebina zadnjega izvida: "Pacientka se kontrolira zaradi kroničnega avtoimunskega tiroiditisa. Terapijo za ščitnico nima. Od težav navaja povečano potenje. Ob pregledu je klinično evtirotična, laboratorijsko pa blago hipotirotična. UZ: ščitnica je povečana, hipoehogene UZ strukture.
Mnenje: Ugotavljanmo začetno hipotirozo zaradi kroničnega avtoimunskega tiroiditisa. Svetujemo terapijo z Eutyroxom. Pacientka naj med terapijo kontrolira TSH prvo čez dva meseca, nato 1krat letno pri osebnem zdravniku.
Vd Šifra: E03.3
Terapija: Eutyrox 50 ug dnevno
Diagnoza: Hipotiroza po vnetju"
---------
Dodam še, da se je moje splošno počutje v primerjavi s tistim, ko sem jemala Eutyrox, neprimerno izboljšalo, vendar so navali potenja še vedno zelo moteči, čeprav se je njihova intenzivnost in pogostost pojavljanja zelo zmanjšala. Moja izkušnja z jemanjem Eutyroxa je zelo, zelo slaba, zato se bojim ponovno začeti jemati to "zdravilo". Čeprav je bila vrednost TSH med terapijo z Eutyroxom nižja, so bile težave neprimerno hujše kot sedaj.Sploh pa se ne smem spomniti kako sem bila sesuta ravno takrat 27. 1. 2006, ko je bila vrednost TSH "kao" normalna.

Zanima me, kakšna je razlika v diagnozah in kako se laično interpretira oba izvida (šifri E03.3 in E06., recovery, evtirotična, ... in ostali med. izrazi)? S katerimi preiskavami se da ugotoviti, kaj povzroča, da se ščitnica avtoimunsko vname?! Kaj mi svetujete?


Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem,

yke
Default avatar

wanči

Spoštovani!


Pred mesecem dni so mi zaradi srčne aritmije testirali TSH hormon katerega vrednost je bila 5.90. Zaradi tega sem bila napotena k tirologu. Opravljen je bil ultrazvok ščitnice kjer niso bile odkrite nobene posebnosti. Ščitnica je normalna. Ponovno so mi vzeli kri za test TSH hormona in za ugotovitev protiteles.

Sedaj je vrednost TSH 2,2 in nimam protiteles.

Kako je to mogoče, da prihaja do takšnih razlik? Ali je možno da prihaja do takšnih nihanj ob stresnih situacijah?

Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!

Wanči
Default avatar

Edi P

Spoštovani!

Šifra diagnoze E06.3 - kronični limfocitni tiroiditis je avtoimunsko vnetje ščitnice pri katerem se v žlezi ščitnici prično nabirati limfociti (podskupina belih krvničk) in prične se ciklus kroničnega vnetnega dogajanja. Posledica vnetja je navadno hipotiroza (premajhno delovanje ščitnice) in šifra E03.3- hipotiroza po vnetj se uporablja za diagnozo tega stanja. Evtirotična = funkcijko stanje (delovanje ščitnice je normalno). Vzrok za kronični limfocitni tiroiditis je v pretežni meri genetska predispozicija. Dodatni faktorji rizika so: ženski spol,poporodno obdobje, stres, okužbe, zdravila, dejavniki okolja. Pri vas gre za blago premajhno delovanje ščitnice (hipotirozo) po kroničnem tiroiditisu. Priporočam, da pričnete jemati Euthyrox kot vam je predpisal tirolog.

Lp
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

Edi P

Spoštovana wanči!

Vrednosti TSH nekoliko nihajo tudi pri ljudeh, ki imajo povsem zdravo ščitnico. Drugi dejavnik, ki lahko vpliva na določitev je laboratorij, oziroma odvzem krvi in transport do laboratorija, kakor tudi metoda, ki jo laboratorij uporablja. Glede na normalne vrednosti kontrolnega TSH in normalen UZ ščitnice gre pri vas za normalno delovanje ščitnice.

Lp
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

Jelka G.

Spoštovani!
Stara sem 36 let.Dva meseca nazaj sem imela testiranje pri diabetologu zaradi suma na sladkorno bolezen.Med pregledom mi je zdravnica omenila,da sumi,da imam povečano ščitnico(minimalno difuzno povečana ščitnica ,gladka ,elastična,povečana do l.st.).Glede na izvid TSH hormona 3,49mU/L,je vse v mejah normale.Mene pa zanima zakaj me vedno duši,ne morem nositi nobenih verižic,majic z ovratnikom skratka nič okoli vratu.
Ali še obstajajo kakšne druge preiskave za ugotovitev povečane ščitnice?
Hvala za vaš odgovor!
Default avatar

Katja Zaletel

Spoštovani,

preiskava, s katero lahko opredelimo velikost in strukturo ščitnice, je ultrazvok ščitnice, ki ga tirolo opravi v sklopu svojega pregleda. velikost ščitnice ni nujno povezana z njenim delovanjem, ki ga odraža TSH.

Lep pozdrav
******************************************* doc. dr. Katja Zaletel, dr. med.
Default avatar

M-M

Pozdravljeni!
Danes sem dobila izvid krvne preiskave in me zanima, ali so te vrednosti normalne:
TSH 2,83, T3 5,17 in T4 15,55.
Hvala
Default avatar

Edi P

Spoštovani!

Navedene vrednosti TSH in ščitničnih hormonov so v mejah normale.

Lp
**************************
Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Default avatar

Jožica G.

Pozdravljeni!
Že 15 let se zdravim za ščitnico.Stara sem 38 let. Bila sem tudi na radi-jodu leta 2001. Vzačetku je bila diagnoza hipertiroza. Sedaj pa ne vem diagnoze
Trenutni izvid z dne 8 1 2013
T3-4.10
T4-13.29
TSH-9,24
jemlem pa Euthyrox in sicer vsak drugi dan 125 in vsak drugi dan 150.
Hvala lepa lp.
Default avatar

Jožica G.

moj izvid T3 4.10
T4- 13,29
TSH9,24

Moderatorji

asis. dr. Edi Pirnat , dr. med., spec. internist-tirolog
Edi P