Zyrtec sirup
Pozdravjena Tanč,
ker mi vedno dobro odgovorite se tudi tokrat obračam na vas.
Moja 4 letna hči že tri mesece neprestano kašlja in smrka. Naj povem da je kašelj enkrat produktiven, drugič piskajoč, iz nosu pa sao teče prozorna tekočina, nikoli gost ali zelen sekret. Tako, da je sedaj naš pediater predpisal Zyrtec 1mg/ml / 1x na dan, in Pholcodin sirup/ 3x na dan.
Že po dveh dneh jemanja je nos suh, kašlja pa tudi ne več. Koliko časa naj ji vse skupaj še dajem??? Pediater je rekel da če v 10 dneh ne bo bolje naj prideva nazaj?
Skrbi pa me nekaj, namreč Zyrtec sirup ima eneha od stranskih učinkov tudi motnje mokrenja. In včeraj je hči dobesedno vsakih 10 minut letala na WC – urin je kar tekel iz nje. Neprestano je bila polulana. Tako da sem ji na koncu dala plenico. Kaj naj naredim, naj ji še dajem ta sirup ali ne – do sedaj ga je dobila 3x.??
Ne recite mi naj vprašam našega pediatra, ker je odšel na dopust.
Hvala
ANja
Pozdravljeni, Anja2003,
res je med možnimi stranskimi učinki (sicer redkimi) možnost motenj mokrenja.
Po učinku Zyrteca bi se lahko reklo, da je možnost alergijskega vnetja nosu in kašlja v zvezi s tem, zelo možna. Če danes ne lula več tako pogosto, kljub Zyrtecu, potem ga jemljite dalje. Če bi se pogosto lulanje ponovilo, potem ga boste seveda morali prenehati.
Če pa danes niste dali Zyrteca, potem ga dajte ponovno jutri. Ob ponovitvi pogostega lulanja, pa seveda prenehate.
Potem bo potrebno zdraviti alergijsko vnetje nosu na drugačen način.
lp
Tanč