Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Zyrtec ali Claritine

Zyrtec ali Claritine

Zanima me, če mogoče veste, kakšna je razlika med Zyrtecom in Claritinom. Kakšne so vaše izkušnje. Imam 14 mesečnega sina, ki je imel prej predpisano terapijo z Claritinom, sedaj pa sem z izvidi dobila navodila za uporabo Zyrteca. Sama sem zelo skeptična glede tega, da bi vsak dan dajala otroku sirup, me pa zanima ali je zelo pomembno, da ga prejema vsak dan, je učinek boljši ali naj ga uporabljam le po potrebi? Vsem že v naprej hvala za odgovore.

jaz pri hčeri uporabljam te zadeve po potrebi – ko jo zares zelo srbi in tega več ne more prenašati.

Sedaj je na trgu tudi Aerius, to je naslednik Claritina. Poskusita s tem.

hvala, pa kaj boljše deluje, ker sem imela dostikrat občutek, da jo po Zyrtecu včasih še bolj srbi?!

Tudi mi smo nekaj časa prakticirali Zyrtec, vendar ni bilo nobenega pozitivnega učinka. Eva je po zaužitju postala zaspana in omotična. Res je, da se mogoče ta čas ni toliko praskala, je pa kasneje vse nadoknadila. Tako sedaj že 3 mesec ne prakticiramo ničesar, razen prehrano, ki jo kuhamo samo doma, brez konservansov, kock, vegete… Mažemo jo samo s kremo Trixera in
moram napisati, da je letos koža kar v redu. Upamo, da bo kmalu konec zime.

Le pogum!

Z Zyrtecom tudi mi nismo imeli nobenih izkušenj. Aerius pa res hitro pomaga-vsaj pri nas je tako!
Pa lep pozdrav!

Moja hčerka se je po sirupu Claritine strahovito praskala. Po večini teh sirupov je bila tudi strašno zaspana in nerazpoložena. Trenutno ji damo tabletko Claritina, zdrobljeno v žlički in z malo vode – a le, kadar ima kakšno hujšo reakcijo.

Kakor jaz razumem, antihistaminiki ne zdravijo alergij ampak le preprečujejo in omilijo simptome in reakcije.

mene je osa pičila v lice vzel sem eno tabletko claritina pa je bilo malo boljše, priporočam claritine s

Tole potrjuje naše izkušnje. Po Claritinu je bila hči obupno nerazpoložena. Kolikor so meni razložili, anrihistaminiki res ne zdravijo alergij, preprečujejo pa tvorbo histamina ob stiku z alergenom in posledično vso škodo, ki jo ta povzroča telesu. Tako da (vsaj ti milejši) naredijo precej več koristi kot škode.

New Report

Close