Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zvonenje v ušesih in bolečine

Zvonenje v ušesih in bolečine

Spoštovani!

Pred približno tremi meseci mi je začelo zvoniti v ušesih. Predvsem je moteče pred spanjem, ko je vse tiho. Včasih mi v levem ušesu začne močno piskat, potem pa se zamaši. To traja par minut, potem se vrne na normalno stanje. Pred časom so bile prisotne tudi bolečine v ušesu, ki pa so do zdaj že minile, maši se pa še vedno. Enkrat se je podobno zgodilo na desnem ušesu. Zdravnik ni opazil nobenega vnetja. Imam tudi nekaj mesecev trajajoč tenzijski glavobol, ki pa ga nevrolog ne povezuje z ušesnimi problemi. Enkrat se mi je tudi zgodilo, da mi je lev uhelj rahlo otrpnil, (kot po dolgem ležanju). Zdravnik mi je predlagal lekadol plus c, po tem se je stanje normaliziralo. Drugače pa slišim dobro in ni problemov v sluhom.
Zanima me kaj bi bil vzrok temu in kako si lahko pomagam? Je možno, da so za probleme krive slušalke ki se jih da v uho?

Najlepša hvala za odgovore!
LP

Spoštovani!

Najverjetneje imate slabšo prekrvavitev v glavi oz. v notranjem ušesu. Slušalke bi bile vzrok le če je zvok zelo močen (to je “stres” za uho). Drugače so vzroki zelo različni, neredko nam neznani. Priporočamo zdravila za prekrvavitev ter če se stanje poslabšuje tudi pregled pri zdravniku.

LP IB.

New Report

Close