Najdi forum

zvonenje ali trkanje na vrata

Vsake toliko časa nam kdo pozvoni na vrata. Ko odpremo, takoj ponudijo kar prodajajo. Povemo, da ne bomo ničesar kupili. Zelo težko jih odpravimo.

Kako se vi soočate s takimi problemi?

Nimamo problemov saj v glavnem prodajalci niso vsiljivi. Rečem hvala ne bom nič kupila ali me ne zanima in grejo naprej.

Pri nas sicer ne zvonijo več na vratih. Dobim pa kar pogosto telefonski klic (največkrat iz omrežne skupine 02), ko mi ponujajo kake izdelke ali nagrado… blablabla… Rešim se jih tako, da postanem malo nevljudna in jim takoj vskočim v besedo ter povem, da ničesar takega ne kupujem, se zahvalim in prekinem.

Da pa potem nimam slabe vesti zaradi moje nevljudnosti, imam stalno v mislih to, kako je tisti na drugi strani žice nevljuden, da kar govori, ne da bi me prej vprašal, če me zadeva zanima. Tako sva si bot in mirno živim naprej. Ta mehanizem sem si ustvarila v svoji glavi zato, da taki primeri in situacije ne škodujejo moji psihi Drugače zna bit to zelo zoprna zadeva. Marsikdo se s tem ne zna spopasti, še posebno starejši ljudje, ki so naučeni olike in že zaradi tega ne zmorejo reči “ne”, kaj šele, da bi se verbalno spopadli s tujo osebo.

New Report

Close