Najdi forum

ZVOČNI IZOLATOR-KATERI?

Zanima me, kaj je bolje položiti pod estrih, stiropor ali stekleno volno – gre se za zvočno izolacijo.

Boljši zvočni izolator je tervol! (steklena volna)
je pa tudi dražji!

Sploh ni res. Najboljši zvočni izolator je stirodur, saj je najgostejši in tudi najdražji. Kdo pa daje pod estrihe tervol…? še nisem slišal…
In zaradi trdnosti estriha je OBVEZEN stirodur. Vsak drug izolator je rizičen zaradi pokanja estriha.

Govorite bolj o toplotni izolaciji. Za zvočno uporabi EPE folijo (debelejša ko je boljše je), ki jo položiš čez stirodur (ali stiropor). Volno bi tudi jaz odsvetovala.

http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Toplotne-in-zvocne-izolacije

¸ja, tervol je zanič, lastne izkušnje.

Vprašanje je bilo ” Zanima me, kaj je bolje položiti pod estrih, stiropor ali stekleno volno – gre se za zvočno izolacijo.”
torej stiropor ali volna, zato je bil moj odgovor volna po pomoti sicer steklena prava je kamena!

DRR o gradbeništvu nimaš preveč pojma ali pa zelo slabo slišiš!
Prosim, da ne smetiš s svojim pljuvanjem vsepovprek!
Poglej si stran http://www.termo.si!, da se boš kaj naučil!
Prolepil pa sem nekaj citatov s te strani, več pa seveda na njihovi spletni strani!

“Izolacija tal
S TERVOLOM® izolirana tla vam bodo polepšala dan, saj boste uživali, ne da bi vas motil hrup pod vami ali nad vami.

Izolacija tal s TERVOLOM® minimizira moteč udarni zvok ter odpravlja problem hladnih tal, saj hkrati akustično in toplotno izolira medetažne in talne konstrukcije.

TERVOL® TP je namenjen za izolacijo tal, TERVOL® TP-S za večje obremenitve, TERVOL® TP-ST za suhomontažno izvedbo brez betona in TERVOL® DL – dilatacijske stenske (robne) lamele, ki preprečijo prenos udarnega zvoka po obodni konstrukciji”

Glede stirodura pa se le ta uporablja za estrihe pri npr terasah, balkonih (zunanjih površinah)
Pokanje ? zakaj pa se armira, pa diletacija…

Kot prvo, EDDA se očitno ne spozna na te zadeve. In če koleba med dvema izolacijama, svetujem še tretjo, ki je največkrat uporabljena in s tem preverjena.

Drugo: estrih da se armira…? S čim? Mrežo? Tiste iglice nič dost ne pomagajo pri pokanju, če je spodaj premehka izolacija.

New Report

Close