Najdi forum

Zvočna izolacija

Zanima me, kako zvočno izolirati notranje stene (zaradi hrupa dvigala) in koliko to stane.

Težka bo. Hrup od dvigala se očitno prenaša preko konstrukcijskih elementov, kar pomeni, da bi morala izolirati vse površine. Če pa se hrup prenaša predvsem preko ene stene potem obstaja varianta zvočne izolacije s suhomontažnim “ometom” npr. Knauf. Ustrezna izvedba (zelo pomembno), detajli in vse kar moraš vedeti o tem, dobiš v Knaufovih tehničnih listih. Zavedati se moraš, da čudežev ne smeš pričakovati, lahko pa precej pomaga, kot sem že rekel, samo v primeru, ko hrup prehaja preko ene stene.
Za dodatno absorbcijo hrupa pomagajo tudi notranji elementi v stanovanju (pohištvo, zavese, ipd), videl sem tudi že prospekt z okrasnimi (estetika je relativna reč) elementi, ki jih obesiš pod strop in naj bi ravno tako prispevali k absorbciji hrupa. Da se narediti tudi akustični, zvočno absorbativni Knauf spuščeni strop, ki pa – domnevam, da živiš v bloku – verjetno odpade zaradi premajhne svetle višine v stanovanju.
Če je hrup posledica okvarjenega ali nepravilo montiranega dvigala, lahko zahtevaš tudi njegovo popravilo in sanacijo nastalega stanja.

Najlepša hvala za nasvet. Zavedam sem, da hrupa ne bom mogla v celoti izolirati, zvok bi želela čim bolj zadušiti. Prihaja pa samo po eni steni.

Če gre, lahko za začetek poskusiš postaviti pred tisto steno kakšno garderobno omaro.

New Report

Close