Zviti prstki na nogicah – deformirrani nohti mezinčkov
Pozdravljeni.
moj sin (1,5l) ima od rojstva nekoliko zvite noge na O, kar je dedno pogojeno. Ob tem ima tudi stopalca nekoliko zvita na roovih mezincev, kar pomeni, da pri hoji hodi po mezinčkih. Posledično so mezinčki ob straneh pohojeni, nohtki so cepljeni in deformirani. Z omejeno težavo sem bila pri pediatru in v razvojni ambulatni, kjer so menili, da “tako pač je in pričakujte, da bo imel veno težave z vraščenimi nohti”. No, moram reči, da ne morem kaj, da ne bi še vas povprašala, ali je mogoče vendale narediti še kaj pri hoji (fizioterapija), ali s kakšnimi vložki, da bi se to še kako popravilo ?
Prosim za nasvet.
Pripravljena sem sae npotiti tudi v samoplačniško ordinacijo.
Spoštovani!
Gre za vprašanje stopnje ukrivljenostiterin mesta=nogici (kar je precej normalno) ali stopalci? Kar nekaj je možnosti, da bo vaš sinček tak tip hoje prerasel. Otrok namreč ne ve kaj je “pravilna” hoja in se uči sproti, skozi igro,kaj mu je lažje (narava sama poskrbi). Seveda če je slab vzorec fiksiran je to problem.
Morda res ne bi bilo slabo ti stopalci pokazati kakemu ortopedu v živo, možno tudi na Artrosu če ste blizu Ljubljane( če ste od dalečpojdite raje k najbližjemu ortopedu).
Na splošno- vaje za stopala, ki se jih lahko naučite na najbližji fizioterapiji vsekakor ne morejo škodovati, pa še vaša duša bo mirnejša , če nič drugega.
Lep pozdrav