Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Zvin gležnja,bolečina pod kolenom

Zvin gležnja,bolečina pod kolenom

Meseca januarja sem imel hud zvin levega gležnja. Naredili so mi več slikanj tudi ctg. Sumili so na nek okrušek kosti a so po pregledu ctg to opustili.Od tedaj imam bolečine v gležnju. Ne morem se zavrteti na eni nogi (ples) težave imam pri vzpenjanju po neravnem terenu ali hoji po stopnicah. Veliko hodim da bi se razmigal, vendar ne pomaga. Včasih so bolečine zelo hude.
Ker imam doma stopnice cem med okrevanjem gležnja hodil po njih po kolenih. Menim da sem se preforsiral saj me od tedaj v desnem kolenu boli cca5do10 cm pod kolenom. Ne morem poklekniti, če pa koleno pokrčim, čutim na tem predelu na otip nekakšno bulico. To me boli. Kakšne raziskave naj zahtevam?
Hvala.

Glede na vaše kronične težave z gležnjem je ob zvinu najverjetneje prišlo do hujše poškodbe sklepnih vezi zgornjega skočnega sklepa. Po takšni poškodbi pogosto pride do prekomernega brazgotinjenja in zadebelitve teh vezi, kar povzroča kronične težave z bolečinami in otekanjem gležnja. Svetoval bi vam, da zaradi omenjenih težav opravite vodeno fizikalno terapijo. V kolikor se ne umirijo pa pride v poštev artroskopija gležnja s katero običajno lahko odpravimo vzrok za te težave. Kar zadeva koleno je zaradi klečanja oz. hoje po kolenu verjetno prišlo do vnetja narastišča patelarnega ligamenta na zgornjem delu golenice. Svetujem vam hlajenje bolečega predela z ledom, predel lahko masirate z voltaren gelom. Nekaj časa se izogibajte vsakršnim poklekom ter prekomernemu krčenju kolena.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close