Najdi forum

Pozdravljeni,  26.12.2022 sem si zvila desen glezen. Spodaj prilagam izvid MR,zanima pa me ali lahko na podlagi tega izvida ze grem na fizioterapije oz kako hudo je? Naj omenim da mi glezenj zateka,boli..ni 100% gibljiv.

MR desnega gležnja:

Narejene so bile standardne sekvence in ravnine.

Viden je manjši izliv v področju zgornjega skočnega sklepa.

V področju posteriornega maleola je viden izrazit edem z frakturno poko, ki sega v sklepno površino, brez dislokacije fragmenta.

Sprednji talofibularni in zadnji talofibularni ligament sta ohranjena.

Vidni so znaki parcialne rupture zadnjega tibiofibularnega ligamenta.

Tetive medialnega in lateralnega maleola so primerne.

Narastišče Ahilove tetive in plantarne fascije na petnico je primerno.

V področju spodnjega skočnega sklepa ni patoloških sprememb.

Pozdravljeni,

od nepravilnosti navajajo malo prekomerne tekočine v zgornjem skočnem sklepu (gleženj v ožjem pomenu besede) – znak draženja, zlom zadnjega kočnega dela golenice, brez premaknitve odlomka ter znake delnega pretrganja zadnje vezi med mečnico in golenico.

Predvidevam, da do sedaj niste hodila z berglami. Če ste jih slučajno uporabljala, priporočam njihovo uporabo še do preteka 6 tednov od poškodbe, če jih niste uporabljala do sedaj, tudi nadaljnja uporaba ni več smiselna.

Obisk fizioterapevta priporočam po preteku 6 tednov od poškodbe. Tedaj vam naj pokaže vaje za razgibavanje, ki jih nato izvajajte sami, do meje bolečine. Če v 8 tednih od poškodbe gležnja ne boste uspeli povsem razgibati, priporočam ponovno pomoč fizioterapevta.

Tri mesece od poškodbe odsvetujem velike, sunkovite in dolgotrajne obremenitve poškodovane okončine!

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Res Najlepsa hvala za odgovor. Ker sem do tega tedna bila doma bergel res nisem vec uporabljala.

Odprla sem 2 temi,ker mi je vsakic kazalo da ni poslano naprej,tako da odgovor v drugi ni potreben.

lep vecer

Prosim.

Sem že kopiral odgovor in ga pripel tudi na 2. temi.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close