Najdi forum

Pozdravljeni!
7 letna hčerka si je že drugič v 3 mesecih zvila gleženj (šli smo na urgenco in rentgensko slikanje). Rada bi samo vprašala koliko časa naj bi si povijala gleženj in ali se lahko da gor tudi elastično “nogavico” (npr. tako kot jo ima Hansaplast v lekarnah)? Bi bilo dobro če bi to nogavico nosila dlje časa? Kako bi preprečili nadaljne zvine (mislim s tem kakšno okrepitev mišic blizu gležnja…).

Hvala!

LP Tedi

Pa še to: na urgenci so ji samo povili in priporočili obkladke z ledom. Mi ji mažemo z Antimialginom (iz lekarne San Simon) in oteklina počasi splahneva… Boli je skoraj nič več ne (zvila si ga je v petek 16.2) in skoraj normalno teka naokoli.

Hvala!

LP Tedi

Spoštovani,

pri zvinu gležnja je smiselno kompresivno povijanje ali uporaba elastične nogavice/opornice dokler traja oteklina. Elastično povijanje ali uporaba elastičnih opornic/nogavic bistveno ne zmanjša možnost nadalnjih zvinov. Pomembno je, da se s polnimi aktivnostmi počaka, dokler se zvin ne pozdravi (glede na obsežnost poškodbe je to 3 do 8 tednov). Najpomembnejši znak, da je celjenje končano je popolna odsotnost otekline in bolečine.
Ko bo celjenje končano Vam priporočam obisk kirurga, ki se ukvarja s tovrstnimi poškodbami, da ugotovi, ali so poškodbe zapustile nestabilnost.
Z ozirom na to obstajajo opornice, ki se uporabljajo za zaščito, vendar morajo le te imeti čvrsto stransko oporo.

Lep pozdrav,
asist. mag. Iztok Pilih, dr. med.
specialist kirurg

Hvala za hiter odgovor!

LP Tedi

New Report

Close