Zvijanje
Pozdravljeni,
prebrala sem kar nekaj vaših odgovorov in tako rešila kar nekaj svojih dilem. Tako da hvala za trud in skrb, saj smo mlade mamice nsjvečkrat čisto obupane in vznemirjene, ker nas skrbi za male pikice – vprašati pa nimamo koga.
Zdaj pa še vprašanje. Doma imam 3 tedne staro pikico (rojena s 36 t), ki je polno dojena. Ko se naje, težko podre kupček. Potem pa jo v posteljici zvija, hitro diha, piska, se čisto zakrči in joka na ves glas … Ne vem kako ji naj pomagam, skušam podirati kupčka, ji masirati trebušček pa ne pomaga dosti … šele ko se pokaka ali spusti vetrove je bolje.
Kaj naj storim?
Hvala za odgovor in lep dan.
sonček
Pozdravljena!
Lahko bi poskusila s kapljicami na naravni ali sintetični osnovi za blažitev presnovnih težav. Na kratko proti krčem. Bi Vas pa spodbudila, da preizkušate vpliv Vaše prehrane. Nekaj izključite iz prehrane za en teden in opazujete njeno počutje.
Srečno!
Pozdravljeni,
hvala za vaš odgovor.
Zanima pa me, ali ima te krče lahko po tabletah, ki sem jih dobila za slabokrvnost (folacin, hamatopan)? Skrbi pa me še njeno teško dihanje. Kadar ima krče zgleda kot, da ji zmanjka zraka in pojema ter piska in lovi zrak.
Vse te težave so še bolj izrazite, ko jo dam v posteljico na bok.
Hvala in lep pozdrav,
Sonček
Dobro jutro!
Gotovo ste povedali, ko ste prejeli zdravila, da dojite. Torej so zdravila najboljša možna izbira med izboljševalci krvi. Kljub temu preberite še enkrat navodila o uporabi, ki so priložena, posebno stranske učinke. Če najdete med njimi znake, ki se izražajo pri Vas oz. otroku, se posvetujte z lečečim zdravnikom.
Sama sem pristaš naravnih pomagal, kot je sok rdeče pese, koprivin čaj. Pridejo pa v poštev pri blažji obliki slabokrvnosti.
Pri težavah z dihanjem Vam svetujem uporabo “lupinice”, stolčka, ki je namenjen otročkom od rojstva dalje. Seveda primerno obloženo ob straneh s svitki. Otroček v njej lahko tudi spi, dokler težave ne izzvenijo. Posvet s pediatrom vsekakor priporočam.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.