Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zvijanje nogice

Zvijanje nogice

Lep pozdrav
moja 10-mesečna hčerka se je začela plaziti in delati prve korake (če jo vodimo). Pri tem sem opazila, da levo nogico “zvija” oz. hodi po notranji strani podplata (v liniji palca), z desno naredi lep korak oz. lepo stopi na celo nogo. Tudi pri plazenju se odriva z levo nogico (po notranjem delu), desno pa nekako potegne, vleče zadaj. Do sedaj je nisem obuvala v čeveljčke, čeprav sem kupila Cicibanove, in je bila vedno samo v nogavičkah oz. bosa.
Ali naj ji – glede na stanje nogice – začnem obuvati čeveljčke ali naj počakam? Se ponavadi te napake prerastejo ali naj obiščem pediatra že sedaj?
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni, Emanuelle,
svetujem vam, da deklici ne pomagate hoditi, pač pa jo prepustite, da sama vstaja in dela korake ob opori, torej se sama drži za pohištvo in dela korake.
Če boste še vedno videli zvijanje podplata navznoter npr. po 1 tednu, potem le k zdravniku, da tudi on to vidi. Morda bo potreben pregled pri ortopedu, morda pa je to samo prehodna razvojna stopnja, ki bo minila, ko bo sama obvladala hojo.
Obutev bo seveda zakrila zvijanje podplata, vendar samo navidez. Ker se tega ne bo videlo v čeveljčku, se lahko zgodi, da osvoji tak vzorec in bo potem malo bolj nerodno hodila. Zato raje bosa, vi pa opazujte.

Torej, nič pomoči, sama naj trenira, če bo po 1 tednu še vedno enako stanje, pa kar k pediatru.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close