“zvezdniške” posvojitve
Pozdravljeni.
Ko takole berem kakšni so problemi s posvojitvami otrok, se mi poraja eno vprašanje. Kako to, da lahko nekatere zvezdnice npr. Angelina Jolie, Sharon Stone, Calista Flockhart (raztresena Aly) pa ne vem še vse kdo, kar tako posvojijo otroka? Je torej vse odvisno od denarja? Ne vem no, za navadne smrtnike je to tako težak in dolg postopek in mora biti nevem kakšna sreča, da sploh pride do posvojitve, pri pomembnih ljudeh pa se to zgodi kar čez noč? Ne vem, to je samo moje razmišljanje pač, ampak nekaj le more bit na tem…Angelina je npr. posvojila že dva otroka, s tem da je potem postala tudi biološka mati, sedaj pa pravi, da bo spet posvojila itd. Ni kaj, denar je sveta vladar.
Ja, to je res. Žal je vse preveč “trgovine” z otroki. In to, da lahko posvojijo zvezdniki otroka brez težav (z veliko denarja) je še najmanjše zlo.
Ko nas bodoče posvojitelje preverjajo, vedno pomislim na to, da je tako preverjanje dejansko kapljica v morje. V Sloveniji je morda res težke zlorabe malo težje skriti – hvala bogu! V večjih državah (USA…) pa je tega kar nekaj. Sicer je zlorab veliko tudi v bioloških družinah.
Kaj naj dodam! Pomagajmo otrokom v stiski kjer se le da!
Po moje pa ni nič slabega, če kakšna slavna oseba posvoji otroka. Če je slavna še ne pomeni, da ni dober človek. Zagotovo pa gre za sposobnega človeka, da pride do take slave.
Seveda denar pomaga.
Glede preverjanja potencialnih posvojiteljev pa ima vsaka država pač svoj sistem. Hvala Bogu je to pri nas kar dobro urejeno. V ZDA je pač veliko ljudi in tudi pri še tako dobrem sistemu preverjanja lahko pride do napačnih odločitev.
Skratka, srečo želim tudi Angelini.
Tejči
Ameriški sistem posvojitev res ni ravno perfekten. Amerika ne želi podpisati haške konvencije in s tem dobi denar pri posvojitvah še večjo težo kot jo ima sicer.
Sicer pa je vsaka posvojitev v manjši meri povezana z dohodkom, ampak toliko, da se za to lahko odloči vsaka povprečna slovenska družina.
Angelina je pa kakor se jaz zdaj spomnem imela veliko težav pri posvojitvi. Saj v tujini to, da je slavna ni pomenilo veliko in je trajalo precej dolgo, da je bila posvojitev izvedena. Torej slava le ni vse, zraven je potrebno še kaj….na srečo.
Res je, ce imas dovolj denarja, mnogo laze posvojis. Prav tako ima Angelina ekipo, ki namesto nje zbira potrebne papirje. Tebi se zdi, da je kar preko noci, v resnici pa je v ozadju veliko dela. Seveda gre hitreje, ce imas ekipo, ki ve kaj dela in dela zate. Ce moras sam zbrati vse informacije in papirje, pa ne gre tako hitro, pa se zatakne se pogosto. Da o denarju ne govorimo.
Ja, in Angelina je samska posvojila dva otroka! Pri nas pa niti tega ne smemo misliti. Groza, če imam svojega otroka, bi sigurno še enega posvojila in mu dala boljše življenje, pa čeprav bi bil to otrok iz Afrike. Kdaj se bo to spremenilo? Leta tudi meni bežijo in potem nenadoma nisi več kandidat za posvojitev, a ne?