Zveza
Ja lahko je. Kaj imajo v mislih vedo samo sami. Največkrat pa samo ponavljajo naučene vzorce brez zavedanja, da je to kar počnejo omejujoče in napačno.
Toda to niso vprašanja, ki si jih morate zastaviti. Prava vprašanja so: “Zakaj sem pritegnila to osebo v svoje življenje? Kaj me zadržuje, da zveze ne prekinem? Ali se dovolj cenim, da vem, da si zaslužim več? Zakaj vztrajam v zvezi brez perspektive? Zakaj si ne najdem strokovne podpore in delam na svoji samopodobi? …”
Vse dobro.
Ja lahko je. Kaj imajo v mislih vedo samo sami. Največkrat pa samo ponavljajo naučene vzorce brez zavedanja, da je to kar počnejo omejujoče in napačno.
Toda to niso vprašanja, ki si jih morate zastaviti. Prava vprašanja so: “Zakaj sem pritegnila to osebo v svoje življenje? Kaj me zadržuje, da zveze ne prekinem? Ali se dovolj cenim, da vem, da si zaslužim več? Zakaj vztrajam v zvezi brez perspektive? Zakaj si ne najdem strokovne podpore in delam na svoji samopodobi? …”
Vse dobro.[/quote]
Nekaj podobnega pocnem s terapevtko ze pol leta, pa se dalje srecujem samo moske, ki niso vredni da porabim 5 minut zanje. Zakaj in kako se to spremeni? Rada bi pritegnila pravega v zivljenje, problemov, trpljenja, zlorab itd… imam za celo zivljenje dovolj. In kje srecat Bostjan pravega zase? Takega, ki se zna spostljivo in iskreno obnasat, ker je res sam taki ne ker se more obnasat.
Nekaj podobnega pocnem s terapevtko ze pol leta, pa se dalje srecujem samo moske, ki niso vredni da porabim 5 minut zanje. Zakaj in kako se to spremeni? Rada bi pritegnila pravega v zivljenje, problemov, trpljenja, zlorab itd… imam za celo zivljenje dovolj. In kje srecat Bostjan pravega zase? Takega, ki se zna spostljivo in iskreno obnasat, ker je res sam taki ne ker se more obnasat.
[/quote]
Pozdravljeni.
Vprašanja, ki sem jih nanizal so namenjena izključno temu, da se zavedamo dela odgovornosti glede dinamike, ki se nam dogaja. Niso pa to vprašanja, s katerimi bi se morali na analitičen način ukvarjati več kot je nujno potrebno. Psihoanaliza razen v redkih primerih ne prinaša velikih sprememb. Vedeti zakaj se nam nekaj dogaja je majhen (sicer pomemben) del poti. Pogosto so vzroki, da se nam dogaja to, kar se nam dogaja, vezani na pred-verbalno razvojno obdobje, glede katerega ne obstaja nobenega (ali malo) realnega analitičnega spomina. In tukaj lahko delamo samo preko senzacij, občutij in impulzov v telesu vedno v relaciji do terapevta, ki nudi poligon za učenje tistega, kar ni bilo naučeno ali izraženo v času ko bi moglo biti.
Proces je pogosto kompleksen in da bi bi vam lahko konkretno odgovoril bi vas moral videti in se z vami pogovoriti. Pogosto so v podobnih situacijah kot je vaša v ozadju podzavestne omejujoče pogodbe, ki smo jih zgradili do pomembnih avtoritet v otroštvu in smo jih posplošili na celotno realnost okrog sebe. Naj jih nanizam samo nekaj: “ljubljena sem samo kadar ubogam (primer iz današnje terapije), če pokažem kaj čutim, bom zavrnjena, moški me bodo izkoristili, zato ne smem zaupati, nikoli ne bom zaupala …” Načinov kako spremeniti te pogodbe je več in vsaka psihoterapevtska modalnost se tega loteva drugače. Enotnega načina ni, zato je veliko odvisno od sposobnosti terapevta(ke) in klienta, da se spustita v polje neznanega.
Težko sodim o časovni komponenti vaše psihoterapije. Včasih se zgodi tisto, kar se mora zgoditi, šele po pol leta, in včasih po drugi terapiji.
Najbolj osnovni nasvet, ki vam ga lahko dam pa je, da se ustavite, sprostite in se prenehajte naprezati, da bi morali kogarkoli spoznati ali uloviti. Delajte na tem, da izločite travme iz telesa, odprite srce do sebe in šele nato do moškega. Ko boste pripravljeni, bo prišel pravi. Zagotovo ne popoln in zagotovo bosta imela tudi probleme, toda imel vas bo rad. Ali bo to dovolj za vas?
Vse dobro.
P.S.
Težave povezane z moškimi lahko s terapevtko rešite samo do določenega nivoja (in takšna kombinacija je idealna za začetek, saj lahko z njo delate na svoji identiteti in samopodob), za več boste potrebovali moškega terapevta, ki vas bo odpeljal globlje v bolečino in celjenje le te.