Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija “Zveriženi” nohti

“Zveriženi” nohti

Najprej en lep pozdrav!
Moj problem pa je sledeč: že več let se spopadam z vodnimi mehurčki na prstih in dlaneh rok. Ti mehurčki nato počijo in koža se začne luščiti. Postane tudi srbeče in počutim se, kot da bi imela premahjno kožo na rokah. Uporabljala sem kremo Lamisil (antimikotik) in pa Claritine tablete proti srbečici. Sedaj pa sem se tega rešila, a imam naslednji problem: moji nohti so popolnoma uničeni. Kot da bi imela noht na nohtu. Drugi noht izpodriva spodnjega. In noht ni raven, ampak grbančast. Upam, da me razumete, kaj hočem povedati. Ponovno sem obiskala dermatologa. Sedaj si mažem roke z ribjim oljem, pripravljenim v lekarni (zvečer preden grem spa, nato pa si nadenem bombažne rokavice in tako spim). Čez dan pa imam tudi v lekarni narejeno kremo. Dermatologinja mi je tudi svetovala, da naj jem B-complex taplete. In sem jih kupila ter jih sedaj uživam. Naročila me je (dermatologinja) na epikutano testiranje (tukaj bi vas prosila, če mi lahko malo razložite, kako to poteka) in pa na nuklearno medicino moram iti v laboratorij, da mi odvzamejo kri in jo testirajo na neke snovi.
Prosim še za vaše mnenje (ker še po pošti nisem dobila izvida, vam ne morem napisati točne diagnoze).

Hvala in lep pozdrav!
Renata

Lep pozdrav!

Najprej ena možnost: če je bilo prizadeto obnohtje, potem bo noht deformiran zaradi tega.
Če umirite vnetje obnohtja, potem bo noht pričel rasti gledek najprej na predelu obnohtja.
Namesto B complexa svetujem Unicap M.
Epikutano testiranje traja 3 dni, trikrat pridete v to ambulanto: najpraj vam namestijo obliže z alergeni, čez 2 dni odčitajo, prav tako 3. dan.
Kaj pa vam bodo delali na Nuklearni medicini pa ne vem, ker tam delajo veliko preiskav.

lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lep pozdrav!

Zahvaljujem se vam za hiter odgovor. Moji nohti so po dvotedenski redni terapiji z mažami in tabletami še vedno isti – grbančasti. Koren nohta me tudi na dotik boli. So takšni, kot da bi se luščili. Malo so tudi rumene barve (pa ne od nikotina, ker ne kadim). Epikutano testiranje pa imam komaj v začetku aprila.

Še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav!

Renata

Pozdravljeni!
Sedaj sem pa že prejela izvid in bi vam rada napisala, kar na njem piše:
diagnoza: L239 K Dermatitis e contactu neopredeljen.
Obnohtja so vneta, nohti so luščeči z uničenimi matrixi. Med prsti rok so vodeni mehurčki z vnetjem, koža se tudi lušči.
St. derm.: v 2. medprstnem prostoru dishrotični mehurčki, vneta koža oz. lamelozno luščenje. Obnohtja vseh prstov zadebeljena, ponekod blago rožnata. Nohti prizadeti predvsem v matrixu, luščeči, zveriženi, grbasti.
Sedaj čakam na epikutano testiranje (3. april).
Imela sem pa že tudi meritev celokupnih IgE in RAST-ov (KAJ JE TO????)

Predpisano imam ribje olje v aflodermu zvečer na vsa obnohtja z uporabo bombažnih rokavic, čez dan pa moram uporabljati 10% olivno olje v emulsificans podlagi.
ZANIMA ME VAŠE MNENJE.

HVALA ZA ODGOVOR!

Renata

Pozdrav!

Moje mnenje je da dokler ne opravite predvidenih preiskav terapija ustreza.
Izvidi, ki so vam jih odvzeli so glede alergij, rezultate pa mora komentirati vaš dermatolog.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close