ZUNANJE VNETJE SPOLOVILA- KAKO SI POMAGATI Z DOMAČIMI ZDRAVILI?
VČERAJ SEM OPAZILA, DA IMAM SAMO ZUNANJO STRAN SPOLOVILA RDEČO ( ŽIVO RDEČE), KI ZELO, ZELO PEČE.
ALI MOGOČE VESTE ZA KAKŠNO DOMAČE ZDRAVILO, KI BI MI OLAJŠALO TEŽAVO OZ. ALI LAHKO DOBIM V LEKARNI KAJ BREZ RECEPTA?
NAJ POVEM ŠE, DA JEMLEM ANTIBIOTIKE- HIKONCILL ZARADI 15 DNEVNE VROČINE, BOLEČGA GRLA, KI SEM JIH DOBILA NA PODLAGI PREGLEDA KRVI)
ANTIBIOTIKE JEMLJEM OD PONEDELJKA.
ZA HITRE ODGOVORE SE VAM LEPO ZAHVALJUJEM.
Tejka, mislim, da nisi bila poučena, da moraš istočasno z antibiotiki zaužuti tudi jogurt. Vsaka ženska mora antibiotike jemati z jogurtom (da antibiotiki ne povzročijo kandidiaze). V kolikor pa se je tebi to ob uživanju hiconcila le pojavilo, se bojim, da boš morala na vsak način še enkrat k doktorju, t.j. h ginekologu, razen če nimaš doma morda mazila Nistatin, ki si ga v izredno tenki plasti naneseš na boleče rdeče mesto. Morda se to mazilo NISTATIN v lekarni dobi tudi brez recepta, v kar sicer dvomim. Poizkusi ! In ko boš spet na antibiotikih, ne pozabi zraven piti ali jesti tudi jogurta.
marija (1)
Živjo!
Antibiotiki pomorijo veliko mikroorganizmov v tvojem telesu, skupaj s škodljivimi pa tudi koristne bakterije. Tako se podre ravnotežje v nožnici in nastane glivično vnetje – glivice se preveč namnožijo. Tega lahko pozdraviš z mazilom Canesten (na recept). Meni se ob jemanju antibiotikov večkrat zgodi enaka reakcija kot pri tebi. Za bolj mila vnetja ali preventivo je uporabno umivanje zunanjih delov z razredčenim oljem grenivkinih pešk. Ampak mislim, da boš ti rabila kaj močnejšega (Canesten), ker je vnetje že napredovalo.
Seveda pomaga tudi jogurt, še bolj živi doma narejen kot kupljeni – ampak le za bakterijsko floro v črevesju, ki jo antibiotiki prav tako pomorijo.
Lp
Bojim se, da sem morda napisala nekako nerazumljivo. Meni je ginekolog in tudi splošni zdravnik naročil, da moram antibiotike zaužiti skupaj z jogurtom (zaradi podrtega ravnovesja glivic in kislin). In vedno sem uspešno prebrodila to zdravljenje, brez dodatnih neugodnih nus-pojavov. Le enkrat samkrat sem morala še po eno vaginalno tableto.
Za to je najboljše mazilo čajvc ki vam ga lahko zrihtam pišite na email [email protected]