joj kva ste opčutlive no. Nism rekla da Azra ni profi, sam da ma Jelena za moje potrebe bolš. Tak je moje mnenje zato tut hodim k Jeleni, ker mi je bol kul. Sej Azra je tut kul sm rekla. Pa itak da dela tko k ji paše a ne. Sej sama ve kaj hoče a ne. Vse sam ustante tko k ste, da imamo mi velik zumbe pa da šejpamo naše teleščke a ne. 🙂
Da povem še svoje mnenje…zame je res tista prava Zumba inštruktorica tista, ki dojame vse, kar Zumba pomeni. Ne samo to, da prideš na oder in odvodiš svojo uro, temveč da Zumbo predstaviš kot način življenja. Predobro poznam slovensko fitnes sceno, zato vem, da “ste” inštruktorji in inštruktorice v veliki večini egoisti, ki skrbite le za svoj zaslužek in priljubljenost. V veliki večini, da me ne boste takoj napadli. Redki ste tisti, ki prepoznate Zumbo tudi kot dobrodelno “orodje” za doseganje tistih dobrih, človeških ciljev. Sama se spomnim dobeodelne Zumbe v Portorožu pred leti, ko je zaradi slovenskega egoizma propadel dober namen, ostala je le dobra zabava. Spomnim se dobrodelne Zumbe v Novem Mestu, ki je bila mislim da prva uspešna dobrodelna Zumba. Redki ste tisti inštruktorji, ki ste Zumbo predstavili brezplačno in na dober, humanitaren način. Imena tistih, ki ste tukaj sodelovali so ena in ista- V Portorožu ste bili fenomenalni in združeni, v Novem Mestu se je “dolenjkam” pridružila le ena pobudnica iz Portoroža. Kam je šla slovenska solidarnost…???
Ostale raje promovirate svojo Zumbo preko zabav za dobro plačilo vstopnine, poberete mastne denarce sponzorjev in služite s povprečnimi zabavami, raje pozirate z razkrečenimi nogami v Playboyu in s svojim mednožjem in silikonskimi prsmi vabite moške na ure in raje se kregate, kot da bi stopili skupaj in naredili nekaj dobrega. Zaradi tega, so zame le redki dobri Zumba inštruktorji, in le te lahko na žalost preštejem na prste rok. Slovenija je premajhna, da bi lahko stopili skupaj, in preveč je nevoščljivosti, da bi si pomagali. Vsak je sam, in tako bo vedno, od nas “kupcev” pa je odvisno kdo bo preživel in kdo neslavno propadel.
Draga Rebeka,
ko sem se lotila organizacije dobrodelne Zumbe v Portorožu z namenom zbiranja donacij za Zavetišče za živali se nisem zavedala, da bo to tako velik zalogaj s tako malo podpore (vendar hvala, vsem, ki so sodelovali!). Krivim tudi svojo prekomerno ambicioznost okoli dogodka. Zumbo sem učila sama v LJ in o njej se ni še nič vedelo, vsaj ne v taki meri kot danes.
Kot si sama navedla, je bila to zame (in za sodelujoče) čudna in stresna izkušnja in niti zdaleč ni dosegla svojega namena. Smo pa z Nino speljali dogodek v NM in na ta uspešen dogodek sem ponosna.
O Playboyu in o tem, kar si napisala, pa ne bom podala nobenega komentarja v znak spoštovanja do inštruktorice.
Rebeka, ni fer da Viktorijo tkole popluvaš. Res ej, najbrš je sploh ne poznaš, kako jo loh pol tko sodš. Ful ni fer, k je res kul persona pa če se je slekla je to njena odločitev in ma hut bodi in ma za pokazat in j ni sram. Pa ni edina k še kera druga bi se loh kumot slekla če bi hotla a veš. Sploh pa ni vabla tipe a ne. Vsaka je po svoje kul in tk ku sm rekla nej vas bo velik da mamo velik zbere h keri nj gremo. 🙂 GO ZUMBA!!!
Draga snežinkica, poznam “Viktorijo”, še iz časov, preden si je spremenila ime, tako da vem o čem govorim. Pa saj to sploh ni važno, njene slike v PB so promovirali s povezavo Zumbe, “slovenska kraljica zumbe”, “najbolj sexy zumba inštruktorica” itd. Verjetno dekle ni nič krivo, zato se ji iskreno opravičujem za izrečene besede, saj so za promocijo izrabili trenutno izredno priljubljeno obliko skupinske vadbe. Pač še ena iz vrst marketinških potez na katero verjetno sama nima vpliva. Žal mi je le, da veliko moških sedaj zaradi te povezave enači Zumbo z goloto in si marsikatero žensko, ki hodi na Zumbo predstavlja kot…no, ne bom šla tako daleč. Tudi v klubu sem v garderobi že slišala neokusne fantazije moških pred in po uri Zumbe, zato moškim, ki pridejo na Zumbo enostavno ne zaupam.
Azra, tebi povem pa le to, da cenim kar si do sedaj naredila za promocijo Zumbe v Sloveniji, predobro poznam razne spletke in polena, ki jih v takih primerih v showbuisinessu mečejo pod noge in si želim, da ostaneš močna in nadaljuješ z dobrim delom. Prav tako želim isto tebi Barbara, ki si biser na štajerskem.
LP, Rebeka
Res, da je Slovenija majhna, ampak vseh Zumba inštruktorjev sigurno ne poznate, tako da je težko in malo nepravično govoriti o tem kdo je najboljši. Vsi inštruktorji se ne reklamiramo in ne izpostavljamo javnosti, kar ne pomeni, da smo slabši ali da nimamo polne telovadnice ljudi, samo še slišali niste za nas. Obsežna propaganda in izpostavljanje javnosti še ne pomenita dobrega inštruktorja, nekateri od njih nimajo niti veljavnih licenc, oziroma so jih obnovili sedaj ko so na njih pritisnili pravniki. Bila sem že na mnogih Zumba partijih, na katerih naj bi učili tako imenovani “team najboljših Zumba inštruktorjev v Slo” . Mmmm, pa je bilo še zdeleč od tega ( nepoznavanje glasbe, motenje, tehnično nepravilno, ni bilo sploh po glasbi – kar je bistvo Zumbe ). Vsak ima svoje mnenje. Po mojem mnenju, je dobr Zumba inštruktor tisti, ki upošteva bistvo Zumbe, ki ustvarja sam, približa Zumbo vsem vadečim in ne kopira samo z DVDjev, ker so tam koreografije za večina ljudi prezahtevne, mi pa hočemo imeti party feeling, ki upošteva varnostna pravila, da je vadba kar se da varna, da je tehnično podkovan in VE kaj je uredu za vadeče in kaj lahko pripelje do poškodb in kar je najbolj pomembno, da uči Zumbo in ne plesno aerobiko. Kdo je sedaj najboljši je stvar mnenja vadečih, ampak dokler vadijo samo pri enem ali dveh inštruktorjih, bodo težko primerjali kakovost vadbe.
Kritičnost je potrebna in odprta glava tudi. Kdo je res zakon pa lahko vprašamo Beta, on bo imel najboljši in najpravilnejši odgovor.
Ne nasedat oglasom ” team najboljših Zumba inštruktorjev v Slo”, tako so se sami proglasili. Jaz poznam reeees dobre inštruktorce, ki delajo tudi v tujini, pa jih 3/4 Slovenije ne pozna.
Meni tole bolj zgleda da se te ki hodijo na zumbo kregajo gdo ma boljšo 🙂 dosegle pa tako ali tako ne bojo nič 🙂 pomoje jih je pa tako ali tako preveč ker vsak ki ima pet minut preveč časa je že lahko inštruktor
ena pred mano je lepo napisala, da marsigdo ne zna niti pravilno delat raztezalnih vaj potem se pa vprašaš kam to pelje
Taprave bojo tako ali tako preživele ostalih pa pač ne bo več gdo bi se sekiral
Zame je pa inštruktor zumbe le eden izmed koščkov mozaika, ki so potrebni da se na uri zumbe resnično razživim in odplešem v nek drug sanjski svet. Če se vse zadeve ne poklopijo, tudi ne vem kako dobra inštruktorica ne bo naredila fantastične ure. Velikega pomena je tudi energija sodelujočih, ki pomaga narediti dobro vzdušje. Včasih so tiste male, na videz nepomembne zadeve ravno tisti jeziček na tehtnici, ki pomenijo da ura postane ura presežkov, neverjetne energije, zabave in ki povzroči tisto ekstazo, da se umakneš v nek drug, sanjski svet. Včasih je to zgolj smešna situacija pred ali med uro, kratka besedica z inštruktorico, morda zapeljiv nasmešek receptorja pred uro, morda pa zgolj kontakt z očmi, brez besed. Včasih so tiste male zadeve pomembne, in ne to kdo ima več ur, kdo je lepše oblečen in kdo je bil v kateri reviji, kdo je dražji in kdo zavaja. Verjamem da nikoli ne bo ena všeč vsem, zato pa vas imamo toliko, da izbieremo tisto, ki nam največ pomeni, in nam največ da. Takšno je moje mnenje, in to zame deluje, morda za katero ne, zato pa smo različni. Zame je pomembno to, da mi ura zumbe omogoči pobeg od vsakdana, v moj svet, stran od skrbi in vsakdana, in da se po dobri uri vrnem v možev objem, ko me vpraša kako sem se imela, in ali je bila dobra ura in da mu z nasmeškom rečem ja. In to je vse kar potrebujem, pa naj bo inštruktorici ime Mojca, Tina, Azra, Viktorija, Špela ali Lojzka, pomembno je, da me zna odpeljati v drug svet.
“moje mnenje” to si pa res lepo napisala! Se strinjam. Res pa je, da so nekateri inštruktorji preveč vzvišeni in mislijo da so nad vsemi. Priznati pa je treba tudi, da včasih preveč pričakujemo od njih, da poleg tega da so naših inštruktorji, včasih pričakujemo da bodo tudi naši prijatelji. Mogoče smo tudi mi kdaj preveč sebični. Nekaterim to sicer uspeva, a ne. 🙂 Drugače pa ne se ravsat punce, škoda vas je. 🙂