Punceeeee….ZUMBA je dejansko za kogarkoli…sama imam ITM krepko čez 30 saj imam 118kg, in hodim na zumbo že 4 mesece, naj vam povem da je fenomenalno….zumba je tisto kar me je tako navdušilo in dalo ne samo energijo ampak tudi pozitivno voljo, da sem sedaj začela hodit še na fitnes in pazit na prehrano :)))
Je pa res da je naša inštruktorica dejansko fenomenalna punca!!! Takšne ne najdeš vsepovsod, vesela, prijazna, energična…dejansko the best :))
torej, debeluške :))) zumba je res za vsakogar…:)
Na Štajerskem koncu imata Barbara in Sebastian daleč najboljšo zumbo, drugi se lahko skrijejo, enako kot v Ljubljani, kjer je najboljša Azra, ostali so daleč zadaj. Viktorija je imela zelo dobro tudi na začetku, dokler se ni začela nosit preveč. Toti trije, Barbi, Seba in Azra bi bili fantastičen trio za kaki hudi party. 🙂
Za to kakšen party naredijo, imajo čisto fajne cene, se splača. Vedno pa zagovarjam to, da preizkusite same čimveč različnih vaditeljev, da najdete tistega ki vasm najbolje ustreza. Jaz sem jih. 🙂
Ma jaaaa, seveda je več vaditeljic ki so zelo dobre, vejretno je za vsakega najboljša tista ki jo ima…itak imajo nekatere zelo podoben način dela, veliko koreografij pa pride iz raznega youtuba, playstation-a in tako naprej. Meni je tudi moja the best, dobre koreografije, energična, polna elana, v glavnem super… :))
Jaz obiskujem zumbo trenutno v Olimpus Centru v Žalcu, od sredine februarja naprej bo pa še nova skupina v Dvorani Zlatorog (hudinja, Celje, Playcafe)…tko da je resnično THE BEST!!!
Ni samo ena črnka, vem za dve k imata zumbo kle v Ljubljani, Kelly pa Emina. Pa pomoje da jih je še več, sigurno. Za kajuhovo pa vem da majo ja ampak za Azro pa ne vem, imela je, pa neki ni blo pa pol ni mela več, samo ne vem kaj pa zakaj. Ti pa zamenjaj službo a ne, boš vsaj na zumbo lahko hodila. :))))
Kelly je super! Kje uči najdete na http://www.sd-metulj.si
Za tisti klub na kajuhovi sem pa samo od kolegice slišala ki je bila tam na uri pri Azri, da je bil nek problem v ozvočenju, da ni delalo nekaj. Nisem pa sigurna.
@Erika27: kdo pa te uči v Žalcu? Mogoče veš kdo bo imel v Celju? Sama sem sicer malo v Ljubljani, malo v Preboldu, pa me zanima če bi mi ratalo kdaj tudi tja skočit.
@suzzy: ja seveda ja, ko je tako preprosto menjati službe v teh časih. 🙂
Hvala za link za h Kelly, mogoče mi pa uspe kdaj da pogledam kako je pri njej. 🙂
Men je pa u LJ najbolš pr Jeleni k nardi ful dobr žur, Azra je tut kul, sm bla parkrat, sam mi je Jelena bolš k je bol profi vse tut. Pa muzka u Maxxiju na kajuhovi je čist kul, najbrž Azra ni znala al kaj. Sam tipi pa res mankajo, to je pa ful res, še uni k so bli jih ni več. Škoda k ne upajo z ritkami migat. :))))
Živjo, snežinkica!
Me veseli, da so ti všeč Jelenine ure. Vedno rečem, da si vsak najde svojega inštruktorja in če ti njene ure bolj ustrezajo, sem vesela zate. Kje je kdo bolj profi in kaj komu bolj ustreza, je pa stvar osebne izbire in prav je tako. 🙂 Ozvočenje v Maxxfit, ko sem imela otvoritveno uro ni bilo ok (ne takoj ugibat, da nisem “znala” ;), zdaj pa verjamem, da je sistem na novo nastavljen in vse štima. Je pa res, da smo imeli težave z ozvočenjem s prvo uro tam, ker je bilo ozvočenje nepreverjeno in nedokončano (malce moja krivda), zato sem zaenkrat termin tam ukinila in se še vedno srečujemo na urah na Rudniku. To je tudi trenutno pojasnilo o ugibanju, če učim (oz katera od mojih inštruktoric) v Maxxfit. Odgovor je ne.
Veselo zumbanje vsem želim še naprej!
Lp, Azra
Snežinkica, meni se pa zdi malce neprimerno da primerjaš profesionalizacijo nekoga, ki dela v sklopu fitnes kluba, in nekoga ki dela povsem samostojno. Verjamem da pri nekom, ki ima finančno ozadje in podporo kluba lahko vidiš več, morda dobiš več, vendar pa v vsakem primeru pomembno vlogo odigra energija inštruktorja. Azri morda res manjka malce profesionalizma, ker vse dela sama, kar je zame nesprejemljivo, je pa to osebna odločitev Azre, ampak malce konstruktivne kritike ne škodi, je pa res Azra (ker vidim da si prisotna na forumu), da energijo imaš pa neverjetno. Škoda ker te ni več pri nas v Sunnyu, ti bom pa vedno hvaležna da si prinesla zumbo v moje življenje, ker sem sedaj postala povsem drug človek. Zumba res spreminja življenja…na boljše. 🙂
Živjo Dance4life.
Hvala za lepe besede in tvoje mnenje. Nimam nič proti konstruktivni kritiki (oz. bi temu bolj rekla podaja mnenja, kritizira lahko nekdo, ki je v mojem položaju), ampak, če komu ni všeč način kako poslujem, naj gre pač tja, kjer mu je. 🙂
Nisem fitnes center, sem samostojna podjetnica in se borim biti zaposlena. Ne bom dovolila, da se moj trud za obstoj na trgu enači z neprofesionalnostjo. Delam kot lahko, kar lahko, s tem, kar imam na razpolago. Vsi, ki se ukvarjajo s poučevanjem skupinske vadbe v fitnes centrih, vedo, kakšno je plačilo in ali se da preživeti kot samozaposlen s tem. To je bil glavni razlog odhoda iz fitnes centrov.
Sem edina v LJ, če ne celo Sloveniji, ki se preživlja oz. imam za uradno službo poučevanje Zumbe in izrecno le-to, zato se po svojih najboljših močeh borim za plačo in plačilo računov, kot vsak drug. Naj kdo drug odpre S.P in se z Zumbo ukvarja 24/7 brez pomoči sponzorjev ali česa drugega in bo ugotovil, kako profesionalen je lahko. Sploh pa, dokler nisem prebrala tale post, se mi sploh ni zdelo, da ima kdo tako mnenje. Jaz sem v bistvu zelo ponosna na svoje dosežke in kako mi uspeva vrteti vse žogice v zraku iz meseca v mesec.
No, pa da ne končam tole sporočilo na to temo “kako hudo mi je”, naj povem, da mi ni in da nikakor ne obžalujem samostojnosti. Obožujem svoje Zumbarke in Zumbarje in ni mi hudega. Seveda bi lahko bilo boljše, ampak lahko bi bilo tudi slabše. In dokler bo interes in obiskanost, bom tukaj tudi jaz in moja ekipa. Tisti, ki me imajo radi in moje ure, bodo “profesionalne” malenkosti zanemarili ter me podpirali še naprej. Pa če učim na odru z disko kroglo ali pa v kletnih prostorih brez ogledal.
Čao Azra.
Mislim, da si napačno razumela moje besede. Tudi sama sem podjetnica, ki vodi svoje podjetje in se tako kot ti, vsak mesec borim za svoj kruh. Moje mnenje ali kritika je povsem osebne narave, morda bi bilo bolje da o tem ne debatiramo tukaj, navsezadnje je tako kot sem rekla, to povsem tvoja svobodna odločitev. Brez zamere. 🙂 Glede profesionalnosti se strinjava, ni primerjave, tako kot jaz ne morem enakovredno tekmovati z multinacionalkami. 😉 No pa pustimo to, zumba je navsezadnje tisti konjiček, ki nas druži in verjamem da boš še dolgo uspešna, saj kot sem rekla, tvoja energija je neverjetna. Ne poznam veliko inštruktoric, vendar pa vsaka najde pri svoji tisto kar jo pritegne in zato bomo vedno hvalile vsaka svojo, pa naj bo profi ali ne! 😉
Ko je govora o Zumbi, se ponavlajo ena in ista imena, pomoje so to tiste ki so res dobre in hvala Bogu da imamo konkurenčno ponudbo. Snežinki bi pa rekla samo tole, hvala Bogu da ti je všeč tvoja Zumba inštruktorka in da jo hvališ ampak če rečeš da je Azra neprofesionalna, bi se na tvojem mestu vprašala, kaj takozvane “profesionalke” delajo narobe, da je med njimi tako uspešna “neprofesionalka”?
Iskrena hvala za kompliment, ki mi je resnično polepšal dan!!!
Sem popolnoma netipična Zumba inštruktorica, saj nisem plesalka in prihajam iz vod skupinskih vadb ter pilatesa, poleg tega me pesti še cel kup poškodb – zato ni hec, ko rečem, da sem “pol kripla” 🙂 Zumba me je popolnoma zasvojila zato, ker je tako zabavna, pozitivna in je resnično nekaj čisto drugačnega. Je edina stvar, ki jo počnem čisto vsak dan in se je ne naveličam, prej nasprotno. Delam jo z vsem srcem in dušo, zato me res veseli, da moji vadeči to tudi cenijo-hvala!
Zumba je zasnovana tako, da lahko da prav vsak inštruktor nek svoj pečat, določene stvari pa so podobne, ker je treba slediti osnovnim konceptom Zumbe-zato je tudi pomembno, da uro vodi nekdo z licenco, saj se tega ne da naučiti iz DVD-jev ali YouTube-a.
Kar se tiče tega kdo je komu všeč in kdo ne pa pridemo do tega, da pač nikoli ni mogoče utreči vsem, zato tudi jaz predlagam, da preverite vse inštruktorje v vaši bližini in se nato odločite kje se počutite najbolje. Udeležujte se tudi Zumba partijev, ki jih je vedno več, saj imate možnost videti še druge in se družiti. Glede omenjene zasedbe na Zumba partiju pa delamo na tem, ampak je zelo težko uskladiti urnike-ampak bomo še poskušali.
Najbolj pomembno je, da se na urah Zumbe resnično zabavate in dobro prepotite-kjerkoli, pod vodstvom kogarkoli 😉
LP in se vidimo na Zumbi!
Barbara