Najdi forum

Zrelost placente

Spoštovani,
mi lahko prosim pojasnite, kaj pomeni zrelost placente III. in BIP 89. Sem v 35 tednu nosečnosti. Je to normalno?
Hvala za odgovor.

Aja

DA, to je normalno.

Spoštovani
vesela sem, da je to normalno. V prvi nosečnosti je plod utrpel precejšen zastoj rasti.Gestacija je bila 38, malček pa ni imel niti 2 kg. Zato vas vseeno prosim, da mi razložite kaj pomeni zrlost placente III. in BIP 89.

Hvala za odgovor.

Aja

Zrelost placente III v terminu, torej po 37. tednu nosečnosti pomeni, da je posteljica “zrela” oziroma, da njena funkcija pričenja popuščati. To je normalno!
BIP 89 je premer glavice pri plodu in samo ta podatek je za komentar premalo, predvsem si z njim ne moremo pomagati pri ocenjevanju teže ploda, saj glavica raste normalno tudi pri hudo zahiranem plodu. Za oceno teže potrebujemo najmanj meritve štirih dolžin, premerov oziroma obsegov, BIP, HC, AC in FL.

Spoštovani dr.Pušenjak,
res se opravičujem, ker sem tako nadležna, ampak očitno gre spet nekaj narobe, če je zrelost placente III. normalno v 37 tednu jaz pa sem v 35.
Podatki so taki 35 2/7, gv/tt/bip 89, femur 64, obseg trebuha 302, RI 0,57.

Še enkrat se vam zahvaljujem za vaše dragoceno mnenje in čas.
Aja

Razumem, da vas skrbi vendar samo ta podatek ne pomeni ogroženosti. Vse ostalo mora tudi iti v “sliko” vendar je na srečo vse v redu, tudi velikost ploda. Z vznemirjenostjo sebi in plodu delate veliko večjo škodo kot bi jo lahko še tako ultrazvočno “zdelana posteljica”. Če bi bilo res očitno kaj narobe, bi vaš ginekolog ukrepal, najmanj na kontrolo bi vas poslal v porodnišnico!

Spoštovani dr.
Najlepše se vam zahvaljujem za vaše odgovore. V ponedeljek pa sem že naročena tudi v porodnišnici. Upam na najboljše.
Lep pozdrav in še veliko uspehov vam želim.
Aja

New Report

Close