Najdi forum

Žrelo

Mama je stara 64 let. Zadnjih 5 let ima nenehne angine in težave z dihanjem. Ko so jo zdravili z antibiotiki niso nič pomagali. Pri vsakem pregledu so ji rekli, da je sluznica v nosu in žrelu pordela, nadražena in da bolečine povzroča želočna kislina, ki iz želodca gre na žrelo in se tam nabira sluz, kar povzroča probleme v grlu. Zdravnik ji je razložil, da do tega pride ker, njeno grlo ni dosti stisnjeno in je notri zrak. Opravila je gastroskopijo , kjer niso našli nobenih nepravilnosti.
Bolečine v grlu se pojavljajo, tablet ne dobi nobene. Mlečno in kislo hrano se je odpovedala, vendar ni nič bolje.
Res, da sem napisala bolj po domače, vendar upam, da ste vseeno razumeli težave moje mame. Sedaj vas sprašujeva, kako bi se lahko zdravila, da se sluz nebi nabirala v žrelu in ji redno povzročala težave.

Spoštovani!

Možno je, da ima le kronično vneto žrelo. Sluznica je pri tem spremenjena in vsak dražljaj povzroči bolečine. Če se ji angine pojavljajo več kot štirikrat letno, potem bi bilo potrebno razmisliti o operaciji mandeljnov, sicer pa preprečevati dihanje skozi usta, smrčanje, pogosto vlažiti žrelo z inhalacijami, pogostim uživanjem mlačnih tekočin ipd. Glede na to, da naštevate kar nekaj pregledov, so pri vaši mami rakasto bolezen že izključili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close