Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelnica

žrelnica

Spoštovani,
Pišem vam za 5-letno hčerkico.Deklica ima že skoraj 2 leti probleme z izcedkom iz nosu, ki je velikokrat predvsem zjutraj zeleno obarvan.Samo poleti je v redu.Velikokrat ima zaradi tega tudi vnetje ušes.Zdravnica ji večkrat vzame bris iz noska, ki pa je vedno pozitiven na Hemofilus influence, Strep.pneumoniae in Branhamela(ne vem če sem prav napisala).Zaradi pogostega zelenega izcedka in vnetja dobiva antibiotik, ki ji pomaga za 2 tedna, nato pa znova izcedek.
Deklica je alergik, dokazano na pršico in trave.Ima atopijski dermatitis.
Februarja bi morali na odstranitev žrelnice pa sta bila pediater in anestezist proti, ker ni bila 100% brez izcedka(takrat je bil prozoren in morda se je 3-krat izpihala).Operacijo imamo morda v aprilu.Deklica diha vedno skozi nos.Rekli so , da je možnost zapletov pri intubiranju-lahko ostane brez kisika, če ni 100% brez izcedka.
1.Zanima me če se to res dogaja.Izredno težko jo je dobiti 100% zdravo!
2.Že pol leta ima tipljive bezgavke na eni strani vratu, spodaj kot kakšno verižico.Velike za zrno graha.Ali je to normalno? Kaj priporočate?
3.Na isti strani glave kjer so pov.bezgavke ima za ušesom, na hrustancu nek izrastek, manjši od pšeničnega zrna.Se ne premika.To opažam že kakih 5 mesecev.Mislite, da če bi bilo kaj hujšega bi fajn zrastlo?Priporočate punkcijo?
4.Je to normalno, da ima tako pogoste okužbe in da ji povzročajo te težave?
5.Kako naj jo operirajo če pa ni nikoli 100% zdrava?

Se opravičujem, če sem pretiravala z vprašanji in se vam že v naprej zahvaljujem za odgovore.
Tina

Spoštovani!

Omenili ste, da je deklica poleti zdrava. Poskusite se dogovoriti, da bi deklico operirali v tistem času. Vsekakor pa bo potrebno hkrati zdraviti tudi alergijo, ki se najverjetneje kaže tudi v nosu kot voden izcedek. Alergično spremenjena sluznica je manj odporna na začetke vnetij, zato ima vaša deklica pogostejša vnetja nosu in ušes.
Povečane bergavke na vratu bi lahko bile zaradi pogostih prebolelih infektov. V kolikor se ne večajo, jih le opazujte.
Izrastek za ušesom, na hrustancu bi pokazali vašemu pediatru, kajti pomemben je izgled spremembe.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close