Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija žrelnica

žrelnica

SPOŠTOVANI!

IMAM 2 LETI IN POL STARO HČERKO, KI IMA ZAMAŠEN NOSEK ŽE OD ROJSTVA,TKO DA SKOZI NOS SPLOH NE MORE DIHATI.TEČE JI IZ NOSKA OB VSEH LETNIH ČASIH. PONOČI ZELO SMRČI IN MISLIM DA JI ZAMAŠEN NOS DELA PROBLEM TUDI PRI GOVORU.ALI JETO MOGOČE KRIVA POVEČANA ŽRELNICA ALI PROBLEM TIČI KJE DRUGJE?

HVALA

Spoštovana ga. Nika!

Glede na opis težav vaše hčerke, bi lahko bil vzrok povečana žrelnica. Za dokončno razjasnitev težav ter ev. operativni poseg, bi bil potreben pregled v ORL ambulanti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam sina (3 leta in 8 mesecev), ki ga v januarju čaka operacija žrelnice. Stalno ima namrče svečko iz noska in diha skozi usta, čeprav ni bil kaj izjemno veliko bolan.

Takšno diagnozo nam je postavila zdravnica v orl ambulanti na Metelkovi. Malce nerodno pa se mi zdi prav takem malčku dejstvo, da bo šele na pregledu na ORL kliniki odločeno, ali bo šel operacijo – triletnika je treba vendar malce bolj (več časa) pripraviti na bolnico…

Zanima me, koliko časa traja ta operacija in kaj točno pri tem naredite? Kakšno okrevanje pa je po tem potrebno? Tri tedne za tem gremo namreč na smučanje, pa se bojim, da bi bilo lahko to prehudo zanj. Je bolje opraviti operacijo še pred zimo ali na pomlad?

Sin ima tudi že na pogled zelo velik desni mandelj, ki mu zakriva skoraj polovico žrela. Je morda potrebno to tudi operirati, se to lahko naredi hkrati?

Postavila sem kar kupček vprašanj… hvala vnaprej za odgovore…

Lep dan želim!

Spoštovana ga. Klara!

Na našem forumu smo napisali že veliko o poteku same operacije žrelnice ter kasnejših stanjih, kar si lahko preberete v odgovorih. V kolikor pa ne boste dobili odgovora na kakšno vaše vprašanje, pa me kar vprašajte.

Hvala in lepo pozdravljeni, B.O.

Hvala, sem prebrala vse odgovore, kar jih našel iskalnik…

Nisem pa našla odgovora, če je mogoče praksa, da se poleg žrelnice istočasno operira tudi mandelj in koliko časa po odpustu iz bolnišnice mora otrok še okrevati? Ker bomo januarja ravno sredi zime, se mora otrok izogibati mrzlemu zraku?

Hvala za odgovore,

Klara

Zivjo Klara!

Mi smo junija prestali isti poseg kot caka tvojega sina. In sicer so hcerki odstranili oboje naenkrat – obe tonzili in zrelnico. Doma je bila se dva tedna, v vrtec se je vrnila po treh tednih. Zavoljo smucanja sem malce skepticna, ze po treh tednih ga jaz se ne bi peljala, mogoce mrzel zrak ne bi dobro ucinkoval na ngegovo stanje. Sicer pa sama operacij ni nic posebnega, vsaj pri nas ni bila. Ze par ur po tem, ko se je prebudila iz narkoze je mala veselo skakala naokoli. Seveda je prvi teden dobivala Voltaren svecke, ki omilijo bolecino ter morebitna vrocinska stanja. Nekaj dni moras tudi paziti pri hrani- nic trdega, sladkega,…O tem te bodo poducili na ORL. Zelim vam cimprejsnje okrevanje!!!

Petra,

najlepša hvala za odgovor! Zdaj ko se nam bliža datum… sem vse bolj pomirjena.

Mi lahko zaupaš, koliko je bila junija stara tvoja punčka in ali so ti dovolili biti pri njej tudi ponoči?

LP,
Klara

Mi smo bili v četrtek sprejeti na ORL kliniko in so mi ponudili, da sem lahko zraven (nočitev z zajtrkom = cca. 4.600,00 SIT). Spala sem na sosednji postelji, ki je bila prosta. Če pa ni proste postelje ti dajo ležalnik za prespat zraven otroka. No, mi smo na žalost na dan operacije zboleli in so nas poslali domov (vročina in ušesa… spet). Naslednji datum imamo januarja … in spet bo loterija (bomo zdravi ali ne). Vsi prijazni.

Lep dan.

Oj! Puncka je bila stara 5,5 let, pri njej sem lahko bila ponoci. Kar brez skrbi, vse bo v redu. Mi smo zdaj tako zadovoljni, da nam je zal, da se za ta poseg nismo odlocili ze prej. Sicer je pa otrok v bolnisnici kratek cas in sicer mi smo bili sprejeti na cetrtek zjutraj, v petek je bila operirana, v soboto takoj zjutraj po viziti pa smo slilahko domov. Sestre in zdravniki prijazni, tudi ostalo O.k.Kar brez strahu. Vem pa, kako se pocutis, jaz sem trdi dni samo jokala, tako da so me sestre poslale za eno popoldne ven, ampak nas starse je velikokrat bolj strah kot je nase pikce.Drzim pesti za vas ter vam zelim veliko zdravja!

New Report

Close