Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ŽRELNICA

ŽRELNICA

Naš sinko je star eno 14 mesecev in odkar hodi v vrtec je non stop bolan.Izbire nimamo saj vartsva drugje ni mogoče trenutno dobiti kot vrtec.Zanima kaj je z to žrelnico namreč sem prvič slišala o tem kak je postopek in kdaj jo je treba odstranit oziroma kaj je razlog in kaj se izboljša ob odstranitvi.Mali ima namreč infekt za infektom ušesa nos pa angine.

Pozdravljeni, SOS!
O žrelnici (včasih ji rečejo tudi tretji mandelj) si preberite na tem linku:

Vaš otroček je letos prvo zimo preživel v vrtcu in so številni infekti nosa in zgornjih dihal pričakovani. Otroci v vrtcu prebolijo letno med 8-11 ali več infektov, otroci, ki niso v vrtcu med 5-7 letno.
Naslednjo jesen in zimo bo boljše, saj bo otrok že delno prekužen. Pa tudi sedaj je že boljše, ko je pomlad že tu.

Zamašen nosek redno izpirajte s fiziološko, ob bolečinah v ušesu pa se pokažite vašemu zdravniku.
Kdaj je potrebno žrelnico odstraniti odloči specialist otorinolaringolog po pregledu in glede na zgodovino bolezni (koliko infektov, kako je moteče dihanje-smrči?, ali diha na odprta usta in podobno).

Seveda se stanje po operaciji znatno izboljša, ko pa otrok zraste, pa običajno težav ni več.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close