zrediti se
Pozdravljeni!
Bom objavila kar na forumu in ne preko maila, morda še komu pride prav.
Med razkisevalno dieto sem šla iz 48 kg na 45. Nič ne kaže, da bi se kaj zvišalo. Ker si želim nekako v letošnjem letu zanositi, me skrbi, da je to vseeno malo nizka teža (na 168cm). Malo sem brskala po netu in med vsemi nasveti v stilu – čimveč OH – našla tudi tale recept:
prosena, ajdova kaša, kvinoja, amarant, vsega skupaj za en lonček, se da kuhat v tri lončke mrzle vode, ko zavre, še 20 min na majhni temp. (brez sladkorja, brez soli)
– ko se ohladi, se dodajo mleta jedrca, 5-10 kom. : orehi, mandlji, lešniki, arašidi, brazilski, indijski oreški, pinjole
– doda se še po ena žlica mletih semen: lanena, sezamova, makova, sončnična, bučna
– mleko (ali sojino) po potrebi, ca.2 dl
– žlica medu
– suho sadje: žlica rozin, 3-5 sliv, marelic, fig, datljev
– sveže sadje: kar je pri roki, najboljše pa banana, pomaranča, borovnice, breskve, jagode, melona…dobro zrezano
Lahko komentirate kako se vam zdi? Na prvi pogled bi rekla, da je poudarek na beljakovinah in maščobah, nekaj je pa tudi OHjev. Moti me le to, da je v en obrok zmešanih toliko različnih stvari..
Tole jed bi uporabila enkrat dnevno za malico… kaj menite?
Za dvigovanje telesne teže pri razkisanju je recept OK. Prosim, da jed res pojeste samo enkrat na dan za malico. Pri marsikomu se bodo pojavile črevesen težave, saj je v receptu zelo veliko različnih živil, ki lahko povzročijo različne reakcije: alergije, vretje, vetrove, bolečine pri prebavi …
Za vse tiste, ki imajo težave z glivicami, je recept neuporaben.
LP
Tudi meni je teža padla s 54 kg na 50 kg (višina 170 cm, 30 let). Ker se mi je pojavila srbečica pri anusu in nožnici, sem testirala ph urina: zjutraj je 6.1, čez dan pa od 6.7 do 7.2 (večinoma ni čez 7). Na blato grem 3x na dan, je bolj mazavo, redko trdo. Kožo imam večkrat nečisto (zamašene pore in mozoljčki). Meso in mlečne izdelke uživam zelo poredko, večinoma jem ekološko hrano. V hladnem obdobju pojem manj zelenjave in sadja. Začela sem tudi telovaditi z utežmi, da bi pridobila na mišični masi.
Kaj mi svetujete?
Kaj pa potem jeste, ko je mrzlo? Ogljikove hidrate?
Vaše blato kaže, da v črevesju ni vse v redu. Mazavo blato je skoraj vedno znak za glivice, kar je pri veliko OH tudi razumljivo. Pogosto iztrebljanje je lahko tudi povezano s hujšanjem, saj se hrana ne more dobro absorbirati, kar tudi pripomore k izgubi teže.
Če boste imeli veliko mišic, bo presnova še hitrejša in boste še hitreje hujšali.
Ste verjetno rahlo zakisani, večji problem so glivice. Pazite pri protiglivični dieti, da ne boste hujšali. Zato vam priporočam več beljakovin in seveda olja, ki so kalorična.
Nečista koža je lahko povezana s hormoni, črevesjem ali jetri (so preveč obremenjena, ker črevesje ne dela).
LP