zračnik
Pozdravljeni!
Vedno znova in znova me razjezi smrad iz zračnika v kuhinji, saj je prav neprijetno, ko prideš v stanovanje in smrdi ko kuga.
Enako se dogaja pri nizkem pritisku, oziroma spremembi vremena.
Zato vas prosim za kakšen uporaben nasvet ali rešitev, ki deluje tudi v praksi.
Ja še nekaj tehničnih podatkov:
-stanujemo v bloku in to v 9 nadstropju,
-pri renoviranju kuhinje, smo vgradili napo(močnejšo z dvema motorjema)
-v cev do zračnika smo vgradili povratno zaporo (menim, da ni od nje nobene koristi),
– zračnik je verjetno skupni za cel blok.
Hvala za vsak koristen nasvet!
Mi smo jih preprosto zalepili. Ker je v shrambi in kuhinji smrdelo iz njih, še posebno če so kje drugje kaj kuhali. V stranišču in kopalnici pa sa bila po dva, spodaj in zgoraj. Spodnjega sva zalepila, zgornjemu pa pustila samo polovičko.
Raje dvakrat na dan manualno prezračim, kot pa da mi prihaja v prostor smrad iz spodnjih stanovanj.
Pa še stanovanje se ni tako hladilo. Ker če je pihal veter, je bilo čutiti prav prepih. In seveda tudi hladneje.
Pa še to, bojda jih dvakrat na leto pri nas tudi očistijo. Plačali smo, če so pa čistili, pa ne vem.
Ok, vem da je bila tole stara tema, samo jaz sem se pred kratkim selila in imam isti problem,dodala sva plastično smradno zaporo, ki ne pomaga nič nekak ne morem speljat zračnika nikamor drugam.ker je kuhinja orientirana proti veži in je do zunanjega zidu 5m:)
a ima kdo kakšNO idejo, ker drugače mi ne preosane drugega kot zamašiti cev in napo uporabljati samo za okras.
ima kdo kaksno idejo????
hvala