zopeti zgubljen
Hay,morda ima kdo kakšen pameten nasvet,kajti tako v podnu kot sem sedaj nisem bil še nikoli.Razšel sem se s čudovitim dekletom,skupaj sva živela leto dni,skratka načrtovala sva stvari ,kattere si človek lahko samo želi.Naj povem da dekle trpi za anksioznimi motnjami,burn out,jaz pa izgleda ji nisem znal pomagati,kajti ko so bile krize je govorila s sotrpinkami tudi več ur na dan.Sedaj se sprašujem ali sem bil pri njej samo lutka,kajti meseca julija sva bila v toplicah,čez par dni sva imela par kregov,priznam kriv sem ker sem rekel stvari katere nebi smel-obžalujem.Potem me je vrgla ven.Sam sem pa bivši odvisnik od trdih drog,več let čist,nato pa sem isti dan naredil recidiv.Skratka hotel sem ovrdose.Sedaj sem si poiskal pomoč,toda čisto sem izgubljen-ne vidim nobene rešitve,ona pa niti komunicirati noče z menoj.Imata kakšen pameten nasvet,da ne potonem zopet,saj sem se leta in leta boril da sem ostal čist.Vsem lep pozdrav
jolbe pozdravljen!
prav dobro te razumem kako se počutiš ta trenutek ampak rešitve ne boš našel v drogi….to bi že moral vedeti! če se boš uničil, ne bo nič boljše! poglej tudi jaz mam trenutke ko sem čist na tleh, ampak veš vedno se nekako poberem, ker si vedno rečem…..upanje je dokler je človk živ! in če mal premisliš, to res drži veš!
lej pomisli na to…..če se zdaj vdaš in se začneš spet drogirat, kaj pa če boš ravno tisti trenutek ko bi lahko ujel svojo srečo, nekje zadet in bo sreča zbežala mimo tebe, ker je ti ne boš prepoznal?
nikar sam sebi ne zapri vrata pred srečo! trenutno ti je hudo in verjetno bo še kar neki časa, ampak čas slej ko prej izbriše bolečino in nam da možnost da najdemo novo ljubezen! če se boš vdal v drogo, na srečo kar pozabi!
bo to dovolj močen argument, da se ne podaš spet v svet omame??? upam!
zarad tebe! ne išči lažne sreče, raje počakaj da pride spet nova…..resnična sreča!
premisli o tem kaj najraje počneš in izkoristi vsak prosti trenutek, da se s tem zaposliš, da ne boš premišljeval o njej! včasih se je težko lotit česarkoli, ampak če se zavedaš da moraš nekaj storiti da ne potoneš, pol se enostavno prisiliš.
poskusi gledat na drogo kot na sovražnika….saj u bistvu to tud je…..in si vedno ko boš začutil željo po njej reci: ne, ne pustim se ti! zakaj bi pa jaz naj tebe mel rad, če ti mene nimaš? lažeš mi, delaš se norca iz mene in me izkoriščaš, da zapravljam zate, a v zahvalo me boš spet pahnila v prepad!
ne, ne boš več! jaz sem sam svoj gospodar, ti se pa znajdi brez mene, kakor veš in znaš!!!
no upam, da sem ti vsaj malo pomagala in boš še naprej uspešno kljuboval
želji po drogi.
Pozdravljen!
najprej je pomembno, da vidite, da z drogo ne boste rešil nič, samo še znižali si boste samozavest. Kot pravite, ste si poiskali pomoč, kar je dobro! V tem trenutku potrebujete oporo, da ne boste posegali po drogah (niti po alakoholu), da boste ohranjal trezno glavo; na drugi strani pa je pomembno, da govorite o svojem počutju glede bivšega dekleta. ko se boste postavil na noge – in če hočete se tudi boste, pa malo poglejte zakaj vas je prekinitev razmerja tako potrla, da ste hoteli narediti overdose. Vsaka ločitev boli in potrebno jo je odžalovati – izraziti vsa čustva vključno z jezo in žalostjo! Potem pa naprej!
Prav je, da veste tudi to, da drugim ne morete pomagati – tako kot vi niste nehali uživati drog zaradi drugih,se tudi vaše bivše dekle ne bo spremenilo zaradi vas. In motnje hranjenja so resen problem, ki se ga ne da rešiti samo s pogovorom z bližnjimi osebami ampak praviloma s strokovno pomočjo. Ne vem kako sicer živite, kaj vam veliko pomeni- poskusite biti čimbolj aktivni, ne zapirajte se med štiri stene, vključite se v kakšno športno dejavnost…V prvi vrsti pa ne posegajte po drogi! Žal je recidiv po daljši abstinenci pogosto začetek ponovnega drogiranja, tega pa si ne želite?! Oglsite se še kaj in sporočite kako vam gre!
Lep pozdrav in hvala za vspodbudne besede.Ja v tem času sem se zelo zamislil in premislil,teko da lahko rečem in sem tudi 100procent da se bom pobral,s trezno glavo,kajti res je nikoli ne veš kdaj te sreča sreča.Vem da je prebolevanje kar dolg proces-vsaj pri meni,ampak imam pa še vedno upanje da bo tudi zame na tem svetu se našel zopet košček sreče.Hvala še enkrat za vspodbudo……vse lepo pozdravljam in vam želim lep dan.