Zopet s.p.
Kot je že ma-mi-ca spraševala o s.p., imam tudi jaz vprašanje.
Načeloma mi je vse jasno, kako odpreti s.p., članarine, prispevki, akontacije…
Moja dejavnost je bolj sezonskega značaja in ne bi bilo toliko prihodkov (recimo v najboljšem primeru do milijona), dejavnost pa je povezana tudi s stroški, ki bi jih prikazoval, pa nakup kakšnega stroja,…
Vem za varijanto ,,osebno dopolnilno delo,, vendar bi bil tam preveč omejen.
Ker ni srednje varijante, se pač moram odločiti za s.p.
In sedaj vprašanje! Ali ima kdo kaj izkušenj z s.p. podobnim mojim (mislim na prihodek) in koliko približno odvaja na leto?
Vsaj grob izračun.
Hvala!
Če imaš zaslužek do 1mio, si oplel, za prispevke mesečno porabiš okrog 80.000,00sit. Zato pa vsi kritizirajo obrtnike in rajši najemajo fušarje.Če hočeš normalno obratovati moraš imeti zaslužek približno od 400.000,00 do 500.000,00sit na mesec..Tu so še vodenje knjig,plačilo banke za račun,letne bilance,ajpes,prometni davek,ddv,varstvo pri delu in še mnogo drugih požeruhov,ki nimajo nikoli dovolj.Potem ko pa tu berem kako so dragi obrtniki se samo smejem.Veste dragi Slovenčki počasi boste spoznali kako draga država smo postali, pa kaj, saj smo jih sami volili.
Oprostite za intermezo:
Na mesec porabiš za požrruhe približno v povprečju 250.000,00sit.Ostane ti največ ena povprečna plača.V kolikor boš pa zaslužil več, pa ti bojo nabili večje davke.Če pa boš karkoli “prikrival” pa te bojo prej ko slej dobili inšpektorji.Ostane ti samo lepa beseda PRIVATNIK.
RAZOČARAN NAD SISTEMOM!
Peterstr, kako da ne obstaja dopolnilna-popoldanska dejavnost (kakorkoli jo že imenujejo) če sem pred par dnevi ravno to uredila.
pogoji so ustrezna izobrazba, status študenta oz. penzionista in še en dejavnik katerega se trenutno ne spomnem. prispevki so minimalni, mislim da okoli 7700 sit.
pozanimaj se, če te pa še kaj zanima kar vprašaj.
lp