Najdi forum

Zopet lulček

Pozdravljene,

danes sem bila s 3 letnim sinom pri urologu, ki je sinu na hitro potegnil kožico čez glavo (prej ni šlo), zanima me, če je normalno, da je lulček sedaj zatečen in kožica rdeča; predvidevam, da do neke reakcije ob nasilni vleki kožice čez glavo mora priti, vendar ali je prej našteto normalno, ali bi me moralo skrbeti. A ja, sina sedaj, ko lula tako zelo peče, da se vsakokrat zjoka in komaj hodi, se bo stanje normaliziralo?

že vnaprej hvala za vse vzpodbudne besede in lep večer.

Mogoče je pa bil doktror malo preveč grob?
Se spomnim mojega brata, je imel enak problem in je naletel na tako grobega doktorja, da je bila prava groza.

Poskušaj z obkladki iz kamilic, pri nas je, ko smo bili operirani na lulčku, to zelo pomagalo. Namoči gazo, ovij lulčka in pusti kar čez noč.

LP, IrenaK

Haj
Ko je bil moj sin star 3leta sva imela isti problem,tudi njemu je zdravnica na hitro potegnila kožico dol in potem je imel lulčija čisto rdečega,pa peklo ga je lulanje je zadrževal,da bi mu dala gor kak obkladek ni pustil….kožica se mu je zarasla nazaj.Midva sva potem sama rešila problem in sicer tako,da sem ga navadla,da si je ob vsakem kopanju sam potegoval kožico dol…danes je star 7let in nimava več problemov ……LP

Nam se je podobno zgodilo pri 1 letu in smo dobili antibioticno mazilo. Sicer mazilo za oko, a to pomeni, da je za sluznico.
Pa je pomagalo, ampak, brazgotina se nam je zdaj zarasla nazaj in zdaj je kozica se bolj tesna!!!

Upam, da tole berejo vse mamice dojenckov-fantkov. Ocitno je, da ta grozovita metoda, ko pediatri kar potegnejo kozico dol, ne koristi nikomur. Najprej je potrebno poskusiti vleci kozico dol ob vsakem kopanju. Mi smo to zaceli delati sele pri 2.5 letih in v nekaj tednih je sla kozica lepo cez.
Ne pustite, da vam po nepotrebnem mucijo otroka ! Ce je res kaj narobe in je potreben poseg, se tudi to lahko uredi brez bolecin.
lp

Se strinjam. Enkrat sem že pisala, da nam je pediatrinja ob otrokovem 6 mesecu potegnila na hitro kožico dol (priraščeno) in je otrok ob vsakem lulanju jokal še dva dni in imel rdeč lulček. Na eni strani je bila kožica še vedno priraščena, sedaj pri skoraj dveh letih ni več. Stvar se popravi večinoma sama od sebe, zato sem tudi jaz odločno proti takim metodam. Pa še to: pediatrinja je to storila ne da bi naju vprašala, niti nama ni omenila, da bi ga lahko lulček bolel po takem nasilju. Še zdaj mi je žal, da ji nisem poslala pismo. Menim, da si starši zaslužimo vsaj toliko spoštovanja, da bi nas vprašala. Mi smo pediatra zamenjali in mnenje zdajšnjega je ravno tako: nič vlečenja na silo, je čas.

Podravljeni,

ko sem bil star 2 leti (leta 2025) sem si zdrkal kurac tako zelo mocno da mi je kozica odpadla dol iz luleka in mi je prislo rdeco tekocino pomesano z mojimi semenicici.

ali lahko pomagate saj sem sedaj brez kozice ali mi jo lahko kdo podari?

Lep pozdrav črni Nigger.

New Report

Close