ZOO Zagreb in Dunaj – priporočilo?
Tisti, ki ste že obiskali živalski vrt v Zagrebu in na Dunaju, me zanima, katerega bolj priporočate (lepši, večji, zanimivejše živali)?
Mi bi se tja odpravili ta vikend in bi izbrali jasno tistega, ki se vam je bolj dopadel 🙂
Glede na to, da je najina nemščina bolj na “nur ein bisschen”, me zanima, kako je na Dunaju urejeno za ogled tujcev? Sočasna uporaba angleškega jezika ali?
Te dni je že bilo nekaj govora o živalskih vrtih izven Slovenije, zato upam, da se najde kdo, ki je obiskal že oba omenjena.
Lep pozdravček vsem,
pri nas kuka sonček (no, vsaj trudi se preriniti skozi vse te oblake!),
Z.
Živjo!
Mi smo bili že 2x v enem letu v ZOO v Zagrebu. Na Dunaju še nismo bili (zdi se mi malo daleč). Zdaj ti bom opisala
Sicer pa priporočam ZOO v Lignanu v Italiji iz Ljubljane do tja celo pot lepa avtocesta, tam ste v 1 uri in 50 minut. Ogromno parkirišče, označeni smerokazi, izjemno lep, velik in urejen živalski vrt. MI smo ga obiskali med našim enotedenskim dopustnomv Liganu pred tremi tedni in v soboto gremo zopet na ogled z našimi prijatelji.
Prednosti Lignanskega ZOO-ja pre d ZG ZOO-jem:
– kratka in udobna pot, z veliko označbami kako do ZOO-ja, veliko parkirišče
– ogled združiš s sprehodom ob lepi peščeni obali in kakšno pizzo
– v Lignanu imaš veliko parkov z igrali za otroke, ni drena… skratka.
Da ne bi bilo pomote oba ZOO ja sta krasna, lepa in urejena. Gre samo za dostopnost in “eleganco na cesti”.
Za boljšo predstavo prilagam link ZOO-ja.
LP Vesna
RR, hvala, München se mi zdi predaleč za en dan, morda pa kdaj drugič 🙂
MaGra, hvala za informacijo, Zagreb potem odpade… ja, prav ugotavljaš, vidim pa, da bom morala malo zapiskov naredit in vse te lokacije spravit za poletje, ko bomo več dni prosti.
VesnA, hvala! Koliko približno stane avtocesta do Lignana? Pa karta (so cene še vedno iste kot 2003 – cenik na strani?) Kako je z jezikom? Vse v italjanščini (da vzamemo slovar s seboj;))?
Tudi mi smo bili v Zg in se nam je zdelo čudovito. Zoo je v parku, dosti sence, živalim prijazne kletke (kolikor so to pač lahko), no, vsaj povečali so jih in lepo uredili.
Moj predlog: en teden v Zg, drugi pa na Dunaj 🙂
Na Dunaju še sicer nismo bili, pa je bila kolegica in je bila zelo navdušena. Torej: kakorkoli se boste odločili, bo prav.
UŽIVAJTE!