Zoloft – kako naprej?
Hej, leto dni jemljem tableto zoloft 50 mg (ali je to velika doza?), neko obdobje mi je kar pomagalo zdaj pa ne vidim več kakšnega efekta. Psihiatrinja pri kateri sem bil nekajkrat pravi, da lahko še jemljem če hočem, drugače pa da nasplošno ne rabim zdravil, bolj pogovore, več družbe in podobno.
Bi mi prosim lahko svetovali kako naj ukinem zdravilo, če sploh? Zdaj jemljem zvečer ali bi bilo boljše zjutraj? Ker me malo spanje matra 🙂
Hvalaaa za vašo pomoč.
Pozdravljeni,
sploh niste napisal zakaj ste Zoloft (sertralin) jemali. Torej, če psihiatrinja pravi, da ga ne rabite, ga ukinite. En teden jemljite polovičko tablete, potem nič več. 50mg je majhni odmerek, torej skrbi so odveč.
Lep pozdrav,
Hvala za odgovor zdravnica. Sem misli da ste že na dopustu, ker je bil še danes tekom dneva viden zadnji vaš odgovor tukej na forumu od 12. 5. 🙂
Dobil sem ga ker se nisem mogel sprostiti niti malo, bila je skozi celi dan prisotna napetost – telesna, pa še razmišljal sem, da ne bo nikoli bolje, me bo skos to spremljalo …. In podobne težave. Preveč se mi je nabralo vsega.
Zdravnica od prej pravi da tudi kontrole niso več potrebne, mogoče poiščem kakšnega psihologa?
Po vašem nasvetu sem prejle dal tableto na pol in vzel 25mg. Bom poskušal en teden. Upam na uspeh 🙂
Hvala
Pozdravljeni,
a ste vedno tako neučakan? Odgovor ste dobili v manj kot 24 urah 😉
Seveda, lahko si poiščete psihologa, oz. bolj natančno psihoterapevta v svojem kraju.
Lep pozdrav,
Ponovno se oglašam. Verjetno je bila ta neučakanost posledica zmanjševanja zolofta 🙂
Tri tedne sem popolnoma brez, jemal sem nekaj časa 12,5mg, potem 6,2mg ter nekaj dni 3mg. Ne gre tako zlahka, sicer očitno nisem osamljen primer, če npr pogledam na Google je toliko zapisov glede Zoloft withdrawal, da jih ne morem vseh prebrati :/ je nemogoče.
Pojavlja se mi slabost, grozne bolečine v trebuhu (veliko sem na WC-ju), občasen nemir,… Nimam pa več tresavice, ter omamljenosti in hude tesnobe, katera me je spremljala “predvsem” ob jemanju zdravila. Spanje je ok.
Na internetu berem, da lahko odtegnitveni simptomi trajajo tja do tri mesece 🙁 Ti učinki zgledajo nekako tako kot ukintev cigaret, nekateri sicer prenehajo bp (to si razlagam da so bolj psihično stabilni, imajo urejene socialne razmere, prijatelje, spodbudo,..). Pri meni, ker sem skos sam, gre precej težje…
[img]http://shrani.si/f/17/vJ/KjmL61g/sertalin-ssri.png[/img]
Prosim poglejte to sliko – sem označil v slikarju to kar me je pritegnilo. ?
Hvala še enkrat in lep pozdrav.
Kaj pa srčni infarkt, koma, rak? To vas ne skrbi?
Med neželene učinke so navedeni vsi neželeni učinki ki so jih pacienti prijavili. To ni dokaz, da zdravilo provzroča recimo “okužbo ušes”, saj vemo, da okužbo ušes provzročajo patogeni mikroorganizmi, a ne? Kaj pa “težave z zobmi”? Kako si to razlagate? Ali je možno, da antidepresiv provzroča karies? Ne vem, mogoče bi bilo smiselno, stvari brati z malo več kritičnosti, ali še boljše, sploh ne brati, saj vam sploh ne pomaga. Boljše bi bilo, če bi začel bolj aktivno živeti in si ustvarjati socialno mrežo.
Lep pozdrav,
Hvala za odgovor, zdaj me ne skrbi več, ker ne jemljem več.
Delam na socialni mreži, tudi poskušam biti čimbolj aktiven. To glede branja “navodil” se strinjam, ni ravno v moji domeni poznavanje vseh teh stanj.
PS: Gotovo res ne ne vplivajo na težave z zobmi (karies,…), vem pa, da dotična zdravila lahko povzročajo suha usta – pomanjkanja sline, kar pa lahko vpliva na karies. Bolj na težave z zobmi vpliva npr Ciprlex, saj lahko povzroča škrtanje ponoči.
No, ne bom se več s tem ukvarjal, ker ne bom prišel nikamor, se raje posvetim počitnicam in poletju 🙂
Lepee pozdravee
Pozdravljeni,
želim vam prijetne počitnice in doooolgo poletje (tudi vsem ostalim želim isto)
😉
Lep pozdrav,