Najdi forum

pozdravljeni,

5.dec. 2009 sem začela jemat zoloft (imam revmo in pojem dosti zdravil-metotreksat, sulfasalazin, medrol, alfad3, kalcijev karbonat – verjetno je zato prišlo do depresije).
Pred enim tednom sem končala terapijo z zoloftom. Imam pa težavico. Kar se depresije tiče, se zaenkrat počutim dobro, misli so urejene, aktivnost tudi… se mi pa večkrat na dan kar malce zavrti v glavi.
Med enoletno terapije z zoloftom se mi je dvakrat zgodilo, da sem dva dni zapored pozabila vzeti tbl. Ko se mi je začelo rahlo vrteti vglavi sem se spomnila in vzela. Torej, obakrat se mi je vrtelo, ker tbl nisem vzela.
Zanima me, ali je to normalno? Kdaj se bo to nehalo? Kako naj si pomagam?

Drugače pa lahko delam vsakodnevne stvari in me pri tem ne moti pretirano-vrtenje.
Pač, čudno se mi zdi… neobičajno za vsak dan.

hvala, lp

Pozdravljeni!

Zoloft je antidepresiv iz skupine SSRI. Običajno prenehanje jemanja zdravila mine brez težav. Zgodi pa se tudi, da se pojavijo take težave, kot so npr. vaše vrtoglavice, nekateri navajajo tudi tresenje, napetost, znojenje, slabost. V takih primerih je priporočljivo postopno opuščanje zdravila. Kako to storimo, je odvisno od velikosto odmerka in dolžine jemanja zdravila.
Če je za vrtoglavice kriv Zoloft, bodo težave minile v okvirno štirinajstih dneh. Pomagate si lahko tako, da ponovno vzamete manjši odmerek Zolofta in ga nato opuščate zelo postopoma, najbolje pod kontrolo psihiatra.

Dragomira Ahlin dr. med. spec. psih. TEMZA d.o.o. Dunajska 198, 1000 Ljubljana [email protected] www.temza.si

New Report

Close