Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Žolčni kamni in GERB

Žolčni kamni in GERB

Pozdravljeni!

14.2 sem zaradi hudega napada kašlja obiskala dežurno ambulanto, kjer so mi postavili diagnozo GERB. Predpisali so mi Emozul. Prosila bi vas, če mi lahko svetujete na kaj je pri tej bolezni potrebno paziti oz čemu se je potrebno povsem izogibati.
Kot drugo pa me je naslednji dan po obisku dežurne ambulante zečelo boleti na desni strani pod prsmi. Bolečina je stalno prisotna, na trenutke ko zakašljam prav pekoča. Včeraj se je širila že proti desni lopatici. Boli me tudi na otip. Danes sem obiskala svojo zdravnico, ki sumi na žolčne kamne. Ali je bolečina pri žolčnih kamnih prisotna ves čas ali se pojavlja občasno? Bi lahko bila ta bolečina prisotna tudi zaradi GERB-a? Vročine nimam, me je pa včeraj ob kašlju tudi sililo na bruhanje.
Pa še to. V službi opravljam kar precej težko fizično delo. Bi bilo bolje da bi zaradi bolečine ostala doma ali ni nevarnosti da se zadeva še poslabša zaradi težkega fizičnega dela?

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani!

Ukrepe pri GERB-u smo že velikokrat pisali in prosim pregerite te odgovore.
Pri bolečini v trebuhu, ki lahko pomeni simptomatske žolčne kamne, svetujemo nemastno lahko dieto, več manjših obrokov, kar prija tudi za GERB. Dokaže se jih z UZ preiskavo trebuha. Pri akutnem napadu, bruhanju, vročini ali celo zlatenici, jasno da je človek nezmožen za delo. V ostalih stanjih pa je stvar presoje zdravnika in bolnika, gledena težo simptomov.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close