Najdi forum

žolčni kamni in ciste na ledvicah

Spoštovani!

V minulih mesecih sem imela dva napada in UZ je potrdil moja predvidevanja, da imam kamen (7mm) na žolčniku, dva 4 polipa na žolčniku in dve cisti na ledvicah. Ker klasična medicina predvideva le občasne UZ in opazovanje stanja, bi rada sama nekaj naredila, da se moje zdravstveno stanje popravi.

Stara sem 38 let, imam dva otroka (3 in 5 let), do sedaj nisem imela posebnih zdravstvenih težav. Le v nosečnosti težave z želodcem, pekočo zgago v zadnjih mesecih. Enkrat tedensko hodim na pilates, sicer dnevno sprehodi. Pila sem do sedaj veliko premalo ( ok. 1,5 l/dan), zadnje čase pijem več. Težavo imam tudi z neutemeljenimi strahovi, ki me občasno obhajajo, predvsem v povezavi z zdravajem otrok.

Kaj mi svetujete? Kaj lahko storim, da se stanje popravi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Lepo pozdravljeni,

Najboljsi nacin, da se znebite kamnov in preprecite nastajanje novih je prehrana. Bodite zelo pazljivi glede hrane in se strogo drzite predpisanega.

Predlagam, da se oglasite pri zdravniku TKM, ki vam bo predpisal formulo kitajskih zelisc, narejeno samo za vas. To bi bil najboljsi nacin zdravljenja.

Glede pitja vode: sem zagovornica, da pijemo kadar smo zejni in se ne nalivamo v tri dni, samo zato, ker je nekdo rekel, da je dobro piti veliko kolicine vode. 1.5l je morda dovolj, morda ne ali pa je celo prevec. Zelo odvisno od vasega sistema. Ce boste pili vec kot je potrebno, boste po nepotrebnem obremenjevali svoje telo.. Pijte kadar ste zejni! Nekateri bodo rekli, da je zeja znak dehidracije in ze mnogo prepozno. Mocno nasprotujem tej teoriji. Nas organizem je popolen sistem, in ni ga bolj popolnega stroja, sistema kot je telo zivih bitij! Poglejte princip hranjenja. Ne jemo v naprej ampak takrat ko smo lacni! Vsaj upam, da je tako. Po zgoraj opisani teoriji bi lakota pomenila ze globoko stopnjo stradanja, pravzaprav anoreksijo. Ste zacutili povezavo?

Brez skrbi, telo vam bo samo povedalo kaj rabi in kdaj rabi, mi ga moramo le poslusati in na znak reagirati.

Problem nastane, ker vecina ljudi ne pije takoj ko so zejni. Ze samo dve minuti zatopljenosti v delo bo dovolj, da se bo obcutek zeje umaknil mozganski aktivnosti. To je bistvo problema! Ker pozabimo, ne moremo, nocemo, takoj piti. Potem pa se v naprej nalivamo z vodo, ki jo telo ne potrebuje in ga s tem prisilimo v delo za katero porabi veliko energije in je povsem nepotrebno.

Bodite pozorni na zejo in pijte tocno takrat in niti minute kasneje.

Simple as that! 😉

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close