Pozdravljeni,
1 leto imam probleme z želodcem in refluksom. Zdravil ne jem. Težave blažim s sadnim in zelednjavnim sokom (jabolko, korenje, peteršilj, brokoli,…) Ne jem pečenih, ocvrtih, mastnih jedi. Pretekli teden sem se malo pregrešila pri hrani. Zaradi preveč kisline sem pila še DOnat, Basica prašek, pojedla nekaj grenivke. Kislina je ok, imam pa zdaj bolečine pod rebri na desni strani. Ali je to morda žolč? Uz je pred letom dni pokazal malo peska. Bi bila to lahko tudi psih?. Jedla sem tudi že Cipraleks, ki ga 1 mesec ne jem več. Psihično sem zdaj OK. Kako si lahko še pomagam, saj se novih težav kar bojim
Bolečine pod desnim rebrnim lokom pripisujemo boleznim želodca ali žolčnika. Lahko bi šlo za krče žolčnika, ki se tudi “zbudi” pri dijetnih prekrških. Nič nimam proti naravnemu zdravljenju, pitju Donata in jemanju sode bikarbone, če pa ne pomaga dovolj, pa le posezite po zdravilih, saj so tudi naravne snovi kemične! Če želite živeti brez zdravil, je pa treba striktno upoštevati načela zdravega načina življenja, kamor sodi še vse kaj drugega kot samo prehrana!!!
Lep pozdrav! Marija Štefančič Gašperšič