Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Zoladex

Zoladex

Pozdravljeni!

Zaradi raka dojke so mi predpisali zdravljenje z Novladexom in Zoladexom. Zoladex so mi maja letos ukinili (prejemala sem ga dve leti), sedaj uživam le Nolvadex. Ali ima katera izkušnje z jemanjem Zoladexa? Kako dolgo ste ve prejemale te ampule?
Prosila bi vas tudi za pomoč. Rada bi hodila na preglede v Ljubljano (na Onkološkega), pa ne vem na koga se naj obrnem, koga naj pokličem. Mi lahko prosim pomagate?

Lep dan vsem skupaj na forumu!

B.

Spet jaz!

Zanima me tudi ali katera, ki je zbolela za rakom dojke uživa tudi kakšne dodatke in če katere?

Hvala še enkrat in lep pozdrav!

B.

Pozdravljena brižit 1!
Tudi sama sem imela raka dojke, le da so meni odstranili jajčnike in zato ne potrebujem terapije z Zoladexom in Nolvadeksom.
Sama ne uživam nobenih dodatkov. Raje imam svežo zelenjavo in sadje. Iz sadja in zelenjave si delam sveže sokove, ki mi telo preskrbijo z zalogo vitaminov.

Glede Onkološkega pa mislim, da pokličeš na in formacije in se pozanimaš. V primeru, da si imela zdravljenje s kemoterapijo ali obsevanjem, se naroči k internistu onkologu. Sicer pa jim na informacijah povej kaj je tvoja želja in ti bodo svetovali, saj so zelo prijazni.
Srečno Majda

Pozdravljena Majda!

Je bil tudi tvoj tumor hormonsko odvisen, da so ti odstranili jajčnike? Ali si imela kljub temu mogoče kemoterapije in obsevanje, ali pa kakšno drugo vrsto zdravljenja? Upam, da ne sprašujem preveč.

Želim ti vse dobro!

Brižit

Brižit, nič ne sprašuješ preveč. Kadar te zdravijo z Zoladexom, Nolvadeksom ali ti odstranijo jajčnike pomeni, da je bil rak hormonsko odziven. Na ta način blokirajo delovanje jajčnikov, da ne prizvajajo več hormona estrogena, ki je eden od krivcev za nastanek hormonskega raka.

Ne, nisem imela ne kemoterapij, ne obsevanj. Raka sem odkrila še v fazi, kjer je bila dovolj odstranitev dojke.
Srečno Majda

Tudi mene so zdravili z zoladdexom eno leto,potem so mi odstranili jajčnike,ukinili zoladex,nolvadex pa še pijem dve tablete na dan.Upam da ti je uspelo priti v Ljubljano.

Srečno

Pozdravljena Ruži!

Nisem še uspela priti v Ljubljano, še zbiram informacije. Pravzaprav niti ne vem na katerega zdravnika se naj obrnem, saj jih ne poznam. Ali mogoče ti hodiš na kontrole v Ljubljano? Mogoče veš, če imaš težave povezane z “našo”boleznijo, ali lahko prideš takoj na vrsto ali moraš čakati?

Želim ti vse dobro!

B.

Pozdravljena Brižit

Najbolj da pokličeš direktno na Onkološki, 01-5879-163 poveš za težave in ti bojo sigurno svetovali kaj in kako,zelo so prijazni.Kar se pa tiče čakanja,sigurno ne prideš takoj na vrsto,čaka se žal vseposod.Jaz hodim k dr.Majdičevi ker me je ona zdravila,sicer pa so vsi zdravniki v redu,za dojke jih je več in vsi so fejst.Kam pa ti hodiš na kontrole,oz.kje si se zdrsvila?
Če te še kaj zanima me ker vprašaj,lahko tudi na E-mail: [email protected]

Lep pozdrav

Draga Brigitt!

Ker le občasno pofirbcam na ta forum, se oglašam šele sedaj. Na to isto vprašanje sem odgovorila v začetku oktobra zato ti predlagam, da poiščeš odgovor med naslovi Nolvadex in Zoladex, ker nas je nekaj o teh ampulah že pisalo.

Na kratko pa sem jaz z Zoladexom prenehala pred 19 meseci in sem čez eno leto dobila nazaj občasne menstruacije ( vsak drug mesec ).

Lep pozdrav Eva!

New Report

Close