Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo zobozdravniki-pošasti

zobozdravniki-pošasti

no ja ni čisto tako samo jaz se zobozrdravnikov tako bojim da me raje boli zob (me še ni nikoli9 kot pa da sem na zob. stolu. Ali obstaja “operacija” (popravilo zob) pod narkozo ali kaj takega da me nei bilo tako strah. ker ne premagam strahu pa če naredim karkoli…

ali obstajajo kakšne take stvari glede popravila zob? koliko stane če bostaja?

Spoštovana dora,

lahko je reči, da imate raje, da vas boli zob kot da greste k zobozdravniku, če še niste občutili bolečine zaradi zoba.
Popravilo zob v splošni anesteziji je “rezervirano” za ljudi oz. otroke s posebnimi potrebami. Ker predvidevam, da med njih ne spadate, potem je popravilo zob možno z uporabo lokalne anestezije. Pri tem ostanejo le še neprijetni zvoki, ki jih povzročajo naše naprave, ostalih občutkov pa ni.
Pozanimajte se pri prijateljih in znancih o kakšnem bolj čutečem zobozdravniku/ci, ki bo razumel in upošteval vaš strah. In potem se odločite in se naročite. Najhujši je strah pred neznanim. Po prvem obisku bo lažje.

zamenjala sem že nekaj zobozdravnikov samo mene je starh že tistega “cviljenja” …saj obstajajo injekcija da nič ne boli samo mene od starhu boli (čeprav me ne) samo ne zdržin na stolu niti 10 minut to je zame kot nočna mora da morma k zobozdravniku… res je da ne spadam med ljudi s posebnimi potrebami vendar sem si že tolikokrat rekla da bom šla pa nikl ne zberem toliko poguma… tudi če vzamem kakšen persen ne pomaga…. Verjetno je kar nekaj ljudi ki se boji zobozdravnika…moram nekako zbrati pogum vendaar nevem kako bom…

hvala za nasvet

lep pozdrav

Spoštovana dora,

kako premagati tak strah pa, žal, ne vem. Saj očitno sami veste, da “cviljenje” ne boli, res pa je, da ni prijetno. Pogovorite se še s psihologom, ki bi vam lahko priporočil kakšne vaje za sprostitev.

New Report

Close