Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? zobozdravniki ne bi delali za samo 1500€

zobozdravniki ne bi delali za samo 1500€

Zadnjič je bilo na poročilih govora o tem, kako bo šlo po slabem otroško in mladinsko zobozdravstvo, ker bodo zmanjšali število otrok, tako da jih bo vsak zobozdravnik lahko imel samo 800, ne pa več 1200 kot jih imajo danes. Seveda bo potem pri vsakem izviselo okrog 300 ali 400 otrok, ki pa naj bi se prijavili k novim zobarjem. Ampak problem je, kot so rekli, da noben nov zobar noče sprejeti dela, kjer bi delal za “samo” 1500€ neto + dežurstva.

Res se sprašujem, ali je 1500€ za delo od 8.00 do 13.30 tako malo? Vem, so se šolali in imajo izobrazbo, ampak vseeno no…. V teh časih se mi zdi toliko denarja prav soliden znesek.

??

Zobozdravniki nimajo dežurstev, razen v Ljubljani (samoplačniško).
1500€ je za zdravnika slaba plača.

O čem ti to? Pri nas v Kopru so zobozdravniki tudi dežurni.

Ponoči? V okviru ZZZS? Zagotovo ne, kvečjemu na pobudo občine same, saj je to nadstandard. Ti bluziš, ker ne veš, o čem govoriš. Razjsni si pojme dežursvo, neprekinjeno zdravstzveno varstvo, plačilo, ZZZS in ostale termine.

To je ful malo denarja. vem da se enim ki zaslužijo 600 EUR zdi pravo malo bogastvo,amapk je delo kar odgovorno. Ne gre samo za prekladanje papirjev sem in tja.

Meni se zdi to zelo malo, absolutno premalo.
Jih razumem.

Saj delajo za 1500 evrov, kdo čravi da ne? Ne bi pa delali brezplačno za več, kot je njihovs glavarina. Logično a ne. A ti bo delal brezplačno?

delajo bistveno manj časa. Vem iz lastne izkušnje. V petkih jih sploh ni, ker imajo
za letos že podelano. Na dan po štiri ure, doma pa fušajo. Za to dobijo dost.

🙂 To, kar praviš ti, j epa spet subjektivni pogled – “prekladanje papirjev”, kaj to pomeni, si le razjasni.
Odgovorno delo zobozdravnikov? KAr preveri, vkoliko primerih so svoje delo slabo opravili – pa jim ne moreš nič. Tako, da ne nakladat o hudi odgovornosti.

🙂 To, kar praviš ti, j epa spet subjektivni pogled – “prekladanje papirjev”, kaj to pomeni, si le razjasni.
Odgovorno delo zobozdravnikov? KAr preveri, vkoliko primerih so svoje delo slabo opravili – pa jim ne moreš nič. Tako, da ne nakladat o hudi odgovornosti.[/quote]

Mene tudi zanima, kakšno hudo odgovornost imajo. Če zajebejo, poskušajo popraviti, če se ne da, pač spulijo zob. Še noben ni odgovarjal za svoje delo. Poznam še pa še primerov, ko je bilo delo opravljeno zanič, potem pa so pač sanirali, kolikor se je dalo. Da bi kdo tožil zobarja, še nisem slišala.

kakšna odgovornost torej?

Imajo odgovorno delo, le da za napake ne odgovarjajo – tako kot vsi ostali zdravniki, pa še kdo bi se našel.

Če pa delavec, ki dela za 600 evrov kaj zajebe, pa hitro ostane še brez te revščine….Dobiti drugo službo pa je loterija.

Zdravniki pa se res imajo za bogove v belem.

Vsi tisti ki trdite, kako lepo je zdravnikom povejte, zakaj niste šli na medicino.

Zobozdravniki (kakor tudi zdravniki na sploh) izvajajo najbolj zahtevno delo na svetu.

Zdravijo naše zašuštrano zdravje, ki smo si ga itak zašuštrali sami, potem pa pričakujemo odrešitev vseh muk od prve bele halje ki jo srečamo, in če tega ne doživimo, so vsi drugi tisti, ki so nas zašuštrali, ki nimajo pojma in ostalo blablakanje…

Meni je 1500 odločno premalo. Zdravje zob je izrednega pomena za zdravje celega telesa. Če ne verjamete tej povezavi se le malo pozanimajte.

Po drugi strani je to izredno zahtevno, natančno delo. V “nanomilimetre” morajo biti natančni.

Zato jih pa čisto razumem.

Preprosto: starši mi niso mogli plačati bivanja v Ljubljani, v Mariboru pa je ni bilo. OK? Pač so bili samo delavci.

Mi v Mariboru rečemo tako: na blesavo vprašanje- blesav odgovor.

Tudi če si star 85 let, že takrat je za medicince v Ljubljani obstajal Oranžev dom, ki je (od nekdaj) brezplačen.

Da dodam, moja babi je doštudirala medicino v Ljubljani. Sama je bila iz kmečke familije, niso ji dali niti centa. Pač, je šla v Oranžev dom in ob nedeljah delala. Pa je čisto okej šlo skozi. Tko da, sori, sam očitno pač nisi bil dovolj sposoben za medicino, tvoj izgovor je patetičen.

New Report

Close