Zobozdravnik za otroka
Prosila bi vas če mi lahko poveste za kakšnega dobrega in hkrati prijaznega zobozdravnika za našega 3 in pol letnega malčka ,seveda v Ljubljani.Dvakrat do sedaj sem šla v ZD-Vič,kjer pa mi zobozdravnica ni prav nič všeč.Se mi zdi da nima nobenega čuta za otroke.Seveda je že stara in verjamem da je že vsega sita samo to ni opravičilo,saj ima opravka z otroki.Pa prosila bi predvsem predloge zobozdravnikov z koncesijo.Hvala!!!!
Zobozdravnica Mravlje Zibelnik na Vojkovi, tam, kjer je zavod za gluhe, tel.št.236-21-75. Mi smo tako zadovoljni, fant se sam usede k njej na stol in mu vrta. Hodimo od 4 leta k njej. Kolegica mi je njo priporočala, ker je zelo prijazna, navsezadnje ima v svoji oskrbi tudi naglušne in gluhe otroke, ti pa rabijo včasih tudi kakšen poseben pristop.Pokliči, nevem pa , če nima že polno.
Joj priimka ne vem,mislim pa da misliva na isto zobozdravnico,vsaj zdi se mi da je ona edina v ZD-Vič,ki ima opravka tudi z majhnimi malčki.Mislim da je to stomatolog in ne zobozdravnik,nisem prepričana.Tudi jaz sem bila na njenem razgovoru,vendar me ženska odbija,tudi njen način in pristop,kako je mojemu malčku bolj na silo pregledala zobke mi ni bil všeč.Ni vsak človek rojen s tem da zna pristopiti k otroku.Tukaj imamo tudi pediatrinjo,ki je zlata vredna,vedno zna z občutkom in prijaznostjo pristopiti k otroku.Eni pač opravljajo svoj poklic zato ker so izšolani za to.To je samo moje mnenje,mogoče je bila tebi všeč.Mogoče je tudi odlična pri popravljanju zobkov,vendar hvala ,moj malček k njej ne bo hodil,saj nočem da bi se bal zobozdravnika.
Če mislimo isto – dr. Slokan – ona je pedontologinja. O njej se je na tem forumu že veliko pisalo. Tudi naš zdaj 2,5 letnik naj bi hodil k njej, pa smo se odločili za drugo zobozdravnico.
Hčera pa od 3. leta hodi k zobozdravnici dr. Kobal, ki je v pritličju. Nazadnje sva bili tam prejšnji mesec, ko je bila na bolniški in jo je nadomeščal en super zobozdravnik, mlad, zapomnila sem si samo ime Boštjan.
Poskusite se naročiti tam, vendar je kar dolga čakalna doba, če gre samo za kontrolo.
Barbara
Hja, zdaj si me pa našla. Priznam da nevem, po moje je nima, da gre kar normalno preko zdravstva. Mi je bilo čisto vseeno, ker je prijateljica rekla, da jih je kar nekaj dala skozi, pa se hčera samo pri njej ne dere. Mi smo sicer imeli prijaznega pedontologa, ampak smo morali poiskati novega, ker pedontologi obravnavajo le otroke do 3 let. Nisem pa želela, ker se mali res ni bal in je že prej lezel sam na stol, da bi zdaj naleteli na kakega zmaja. Imam eno slabo izkušnjo z zobozdravnikom, na prvem pregledu pri 1,5 letu nas je en star pedontolog nasekiral, da je mali kričal in nisva nikoli več šla tja (ZD Moste). Meni je pravzaprav vseeno ali ima koncesijo ali ne, glavno da ne plačujem, da je skrajno prijazna, da ji mali zaupa in se je ne boji.
Jaz sem s svojima dvema začela na Rakovniku v LJ, pa sem obupala (nekaterim je tamkajšnja zobarca v predšolski všeč in na njihov nasvet sem tudi šla k njej). Zdaj otroka hodita k zobarci na OŠ Log-Dragomer, kjer sprejemajo otroke in vse šolajoče, tudi s statusom študenta še. Tako zobarca kot sestra sta ultra prijazni in nežni, sploh ni nobenih težav. Otroka se vse kar sama zmenita. Bivša soseda z Rakovnika svoje otroke vozi na OŠ Vrhniko (se pravi druga občina), ker imajo tam tudi dobro šolsko/predšolsko zobozdravnico. Občina torej ni ovira, če te ne moti, da se bo treba občasno odpeljat v to smer.
Martelanec ali nekaj podobnega (se mi zdi). Mislim, da je edina v šolskem/predšolskem dispanzerju. Lej, meni so jo nekatere sosede na Rakovniku priporočale, češ da je v redu. Zato sem tudi šla. Meni in otrokoma ni ustrezala, cela drama je bilo tudi naročanje (na redni pregled predšolskega otroka brez kariesa smo bili naročeni čez tri mesece, potem se je kaj pač zataknilo ali pri nas ali pri njih in spet čakanje vsaj kak mesec, s tem, da ko sem se osebno prišla naročit, nista imeli dela, zobarca noge v luftu na tistem zobozdravniškem sedežu, ura je bila pa 5. popoldne, ordinacija dela vsaj do 6. In me naroči čez tri mesece. Nedolžno vprašam, a ne bi hči kar zdaj na hitrico odprla usteca, da jo pogleda, pravi, da je utrujena, ker je imela sistematske preglede. OK, a potem se pa lahko do konca šihta počiva?). Hči recimo na pregledu ni hotela sodelovati in ji je kar malo zagrozila, kar je bil potem seveda res konec vse dobre volje (pa oba otroka sicer pri zdravnikih zgledno sodelujeta in sploh ni težav s tem). Pa težila je zaradi dude, pa flaške (OK, to sicer res ni idealno za zobe, ni pa recimo hčerke pohvalila, ker si je brez problema pustila čistiti zobke dvakrat na dan), pa da je treba jemati fluorove tablete vsak dan… In tako sem raje šla drugam, in zdaj smo na OŠ Log Dragomer res vsi zelo zadovoljni. Otroka gresta sama v ordinacijo in se vse zmenita.