Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija zobozdravnik na hrvaškem

zobozdravnik na hrvaškem

sedaj me boste verjetn težko spustili čez moderatorja.

moram povedati namreč da je na hrvaškem zobozdravnik bistveno cenejši kot v sloveniji,,mama si je dala narediti deset keramičnih zob za 800 evrov ,,s tem da ji je od tega spulula štiri zobe in vsakič ko je prišla je dobila injekcijo in seveda je imela ves ta čas nadomestne zobe..
tudi jaz sem bila pri njej in moram reči da sem zelo zadovoljna z opravljeno storitvijo..kako je možno da se cene tako zelo razlikujejo,,.

če koga zanima tel ,,naj me kontaktira na hotmail,,pa mu povem

Spoštovana maja20,

kako je to mogoče? Predvidevam, da nimate računa, s katerim lahko uveljavljate garancijo…..
Sicer pa lahko vsak dela kar želi in če vam odgovarja zdravljenje v tujini, ne vidim posebih ovir.

Na Hrvaškem so cene takšne z računom, kar je razumljivo saj je njihov standard nižji od našega. Tudi ostale storitvene dejavnosti so na Hrvaškem veliko cenejše ( frizer, kozmetičar, …).

Jaz sem pri Babit-u na koncesijo za dve beli zalivki morala doplačati 25 tisočakov. Po dveh mesecih se mi je na zobu, ki je dobil zalivko pojavilo hudo vnetje, ker zalivka ni bila dobro narejena. Reklamacija se ni upoštevala kljub izstavljenemu računu.

Toliko, samo za v vednost.

Lep pozdrav!

imam račun ,vendar je meni nardila samo plombiranje,n izdrla zob, tako da zaenkrat še nisem končala zdravljenja,mami pa ima račun in garancijo,,da če bo karkoli okvarjeno prej,se oglasi in ji bo popravila..ne vem,zakaj mislite da ne bi bilo garancije,,tudi v avstriji ali na madžarskem ti dajo garancijo..moje vprašanje je bilo le to,če veste ZAKAJ je tako poceni,,?ali je morda material drugačen,?-slabši,ker se mi zdi res malo pretirano da daš npr pri nas za pet zob 500 tisoč ali več..,tam pa bistveno manj?žalostno je pa predvsem to,da sem šla tudi k nam in lepo prosila zobarja će bi me sprejel,,pa je pogledal moje zobe,,vzel tel slušalko in klical na zavod za zdravstveno zavarovanje, ter čisto po domače nahrulil zaposleno,,ki me je napotila k njemu,,naj mu ne pošilja pacientov s katerimi ima on dve leti dela!!..že tako se nekateri,,ki nažalost predolgo odlašamo z zobarjem,,bojimo zobarja,,ko pa že pridemo, pa nas in druge ,ki so v trenutku na dosegu nahruli,,to pa tudi ni način in meni se je slovensko zobozdravstvo uprlo–čeprav bi se tudi jaz raje peljala deset min do zobarja ne pa bistveno več!

hvala za odgovor

maja

Spoštovana maja20,

razumela sem vaše prvo vprašanje, tako da tokratno karanje ni na mestu.
V bistvu ne vem – sklepala sem, da zato, ker niste dobili računa in sem se zmotila.
Zobozdravstveni turizem pa je zelo pogost v Evropi – Italijani hodijo k nam, Avstrijci k Madžarom in Čehom, Slovenci na Madžarsko (in očitno tudi na Hrvaško). Kot sem že napisala – vsak naj gre tja, kamor misli, da je zanj bolje in ugodneje – do tega ima vso pravico.
V vašem postu me zbode v oči le to, da se vam je slovensko zobozdravstvo uprlo zaradi enega zobozdravnika….

eh,,pa sej ni mišljeno sploh kot karanje,,samo hotela sem pojasnit dejstva in potem v pisanju mogoče zaidem predaleč.je pač tako,,da meni se ljudje zelo hitro zamerijo in ker je že potem ravno mama bila pri zobarju sem pač šla zraven,,ker je rekla kok prjazna je.je pa tudi res to da bi pr nam na socialno morala hodit vsaj dve leti da bi mi popravil zobe,,samoplačniško je pa zame predrago,, na žalost!!

želim vam veliko veselja z vašim detetom in čimmanj neprespanih noči,,ko pa pridete s porodniške se pa mogoče celo oglasim pr vas v ordinaciji in si vas izberem za zobarja,,dokler bom imela že vse popravljeno ,,potem si bom pa našla zobarja pri nas.

Prosim pošlji mi tvoj e-mail – praviš naj ti sporočimo na hotmail naslov, ki ga ne najdem !?

Kar nekaj bo resnice na tem – da so razlicne usluge, vkljucno z zobozdravstvenimi, cenejse v tujini in to ne samo izven EU!

Sploh ne dvomim v strokovnost in kvaliteto nasih storitev, ampak tako velike razlike pac niso normalne. In ce si povrh vsega se bojec, se ti doloceni zdravniki in posledicno celotna veja, milo receno upre. Zal!

V dobi interneta res ni vec problem najti alternative – po EU obstaja ogromno takih in drugacnih klinih in zdravnikov in veliko teh je na zelo visokem nivoju. Seveda to traja malo vec casa in truda, vendar se splaca. Dobro se je pac treba samo pozanimati in paziti, da se upostevajo vse zahteve (strokovnost, material, garancija) in je.

Tudi sam sem naletel na veliko negativnih primerov v nasem zdravstvu, predvsem zobozdravstvu )kot sem rekel, tukaj je stvar se posebej delikatna, saj ima marsikdo tezave raznih vrst..) in ce naletis na take primere, potem je konec z vsem.

Ne razumem zakaj se taki zdravniki odlocajo za tak poklic, a nimajo niti malo smisla za ljudi in njihove probleme. Zelo slabo luc mecejo na vse, posebej na tiste REDKE izjeme, ki so pa dobri primeri. Vsa cast tem.

Maja20 lepo prosim za tvoj e naslov oz.kontakt s teboj.

Maja prosim za tvoj e-mail …

Ukvarjam se z testiranjem raznih materialov. Med drugim sem imel priloznost testirati tudi dentalne materiale. Cena izdelave zobne krone iz sodobnega materiala, npr. cirkonske keramike je nezdruzljiva s ceno, ki jo omenja maja20. Ze sam material in obdelava bi danes stala vec. 80 evrov na zob se mi zdi nevarno nizka cena. Tudi za kovinsko keramicni zob se mi zdi cena prenizka. Ce bi slo za moje zobovje, si ne bi upal.

seveda so cene na hrvaškem nižje, ker je tudi plača zobotehnikov precej nižja… je pa tako… kaj je hitro narejeno, je po navadi slabo narejeno… s tem mislim to, da rana, če imaš puljen zob, se mora zaceliti in se določen čas ne sme jemati odtis… poznam primer, ki je po obisku zobozdravnika na hrvaškem imel kasneje velike probleme… naši zobozdravniki pa niso neumni, da bi popravljali napake hrvaških zobozdravnikov, tako da ne bodite presenečeni, če boste potem imeli problem in šli ka našim zobozdravnikom da vam ga rešijo, pa vam ga ne bodo hoteli…

Moram pritrditi zobotehniku.

poznam ordinacijo in zobarja, ki ima vsaj enega pacienta na teden, ki si je dal urediti zobe v tujini, seveda ima implantate in jih je drago plačal, sedaj pa so mu ven padli in hoče, da mu SLOVENSKI ZOBOZDRAVNIK TO SANIRA.
Implantate je dobil v slabo (bolno, nepozdravljeno) dlesen in seveda zadeva ni OK. Ampak v tujini je pustil 3000 EUR, pri nas bi pa sedaj na kartico popravljal nastali kaos.

Ker je avionska karta predraga, da uveljavi garancijo.

Mislim….

Če se odločite za zobozdravnika, mu zaupajte. Če gre za privatnega zobozdravika, pa ne glejte na denar. Predvidevam, da se odločate za vrhunsko kvaliteto. Če so v tujini tako zelo poceni, nosite posledice.

Hvala!

Tudi jaz sem pred približno 17- 18 leti delal zobe na hrvaškem. V 14 dneh sem imel lep nasmeh, ki sem ga za tiste čase zelo drago plačal. Vzel sem si celo dopust, ker sem hodil pogosto tja.Približno po treh mesecih pa sem dobil gronolom, zelo hud gronolom. Ustnice sem imel nekje za ušesi. Ko sem šel nazaj , k njemu, me je zobozdravnik zmerjal in vso krivico pripisal meni. Rekel mi je, da naj se grem zdravit v Slovenijo, da me on ne more, ker je to za njegovo ordinacijo predrago.Pa še, da s tem, če bom hodil k njemu takšen kot sem, ( dobesedno iznakažen )mu bom delal slabo reklamo , češ, kaj si bodo mislili pacienti, ki čakajo v čakalnici o njegovem imenu in delu. Ta zobozdravnik je delal kot po tekočem traku noč in dan. K njemu so hodili tujci, bil je priznan in tudi zelo drag zobozdravnik za tisti čas.Hitro po tistem, je zaprl svojo ordinacijo. Razlog: slaba kvaliteta dela, ni imel več pacientov. V Sloveniji sem moral zdravljenje, ( že takrat ) ki je trajalo približno pol leta plačevati sam, ( večino ) pa še brez zob sem ostal. Vse zobe so mi izpulili in naredili protezi.po enem letu in pol, ni bilo druge rešitve. Ja tako dolgo sem bil brez zob. Hotel sem samo biti lep in sem svoje zobe dal zbrusit za lepše njihove. Bedak. Sedaj pa imam. Rajši bi počakal na vrsto, in bi si jih delal pri nas, kot pa , da sem šel tja, dobro plačal , dobro trpel, zato, da sem izpadel bedaček. Hotel sem vam napisati v kratkem mojo izkušnjo z hrvaškimi zobozdravniki. Skratka, na Hrvaškem nikoli več pravim vsakemu, ki me vpraša za moje mnenje.Naj se malo pohecam tudi , na svoj račun, tudi, če bi mi protezi napadli črvički.ne grem nazaj. Takrat sem bil star 29 let in nepremišljen , danes bi ravnal drugače, žal za moje zobe je to prepozno.

Res mora človek paziti, ko gre z zdravnikom v tujino, tudi k zobozdravniku.
Pozanimati se mora, kakšno diplomo zdravnik ima.
Kje je ta zdravnik delal v tujini?
Pozanimati se mora na forumu o storitvah takega zdravnika in izkušnjah pacientov?
kakšne reference ima v lastni državi?
S katerimi aparati dela (znamka in firma)
S katerimi materiali dela (znamka in firma)
In seveda tudi cena storitev, saj cenik mora imeti nekje v ordinaciji razobešen. Res je, da natančne cene glede na svoje potrebe ne dobiš, dobiš pa okvirno ceno, ki si jo lahko sam izračunaš. Vsaj taki laiki pa tudi nismo.

Spoštovana!

Star sem 68 let, prebolel raka prostate in pljučno embolijo. Jermljem Marevan že 5. leto.
Zobe sem redno popravljal in drago plačeval, za en avto.

Sedaj sem v dilemi kako sanirati moje zobovje in kje?

Imam več ponud.
1. Moj stalni zobozdravnik pravi naj spodaj desno kjer se mi je snel most izruvam 5. zob in nadomestim s protezo. Zobe zgoraj pa bi oblekel, ker so vsi zaplombirani in izrabljeni.
2. Na pregledu pri drugem zobozdravniku mi je svetoval usadke.
3. Tretji zobozdravnik je svetoval izruvanje petice in ko se rana zaceli bi mi dal usadke.
4. Zobozdravnik iz Banja Luke (je za cca polovico cenejši od naših) pa je predlagal, da v treh dneh izruva petico in na isto mesto vgradi usadek, zraven pa še doda dva usadka.

Lepo Vas prosim za nasvet in sicer (jasno, da bi ob posegu Marevan nadomestil s Fragminom) ali je ruvanje zoba ob istočanem novem usadku normalna in zanesljiva metoda?
Ali je inplantiranje usadka brez operacije pač pa zavrtanje v kost normalen način? Kakšni so možni zapleti.

Za odgovor se Vam že v naprej iskreno zahvaljujem in lepo pozdravljam.

Ivica

Pozdravljeni,

Vsaka implantacija vsadka predstavlja operativni poseg. Izvaja se lahko neposredno po ekstrakciji zoba ali pa potem, ko se ekstrakcijska rana zaceli. Implantat se v vsakem primeru zavrta v kost. Za kaksen nacin se bo odlocil vas operater, je njegova odlocitev; ce so dobri pogoji lahko neposredno po ekstrakciji, sicer raje po 4 mesecih po odstranitvi zoba. Oba nacina sta zanesljiva.

Srecno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spoštovana!

Obračam se na Vas z vprašanjem in sicer:

Popravilo zob z inplantati po radikalni prostatektomiji, pljučni emboliji takoj po operaciji in obsevanju?
Ali bi znal imeti kake zaplete, če mi vgradijo impantate kjer nimam zob?
Zobe sem redno popravljal, z velikimi stroški in sedaj nimam druge izbire ali delno protezo ali usadke. Moja bojazen je ali bi lahko imel kake zaplete zaradi prebolelega raka na prostati in pljučne ebolije pred 4 leti. Pijem Marevan (še eno leto) in PSA po operaciji in obsevanju je stabilen in znaša 0,005. Star sem 68 let in v dobri kondiciji.

Za vsadke sem dogovorjen z dr. Pejakovičem iz Banja Luke.

V naprej hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

vprašanje za spec. kirurgije.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close