Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Zobozdravnik in koncesija

Zobozdravnik in koncesija

Zanima me, zakaj vsak zobozdravnik zasebnik nima koncesije.
Moj zobozdravnik mi je namreč dejal, da bi z veseljem delal na koncesijo, pa mu je menda nočejo dati. Ker tega ne razumem oz. popolnoma ne verjamem, me zanima, če je temu res tako.
Ker sem z njim popolnoma zadovoljna in je res odličen zobozdravnik, ga ne bi rada menjala, je pa težko prenašati finančno breme, ki je s tem povezano.

Mislim da zato, ker vsake toliko podeljujejo koncesije. Ne vem pa, od česa je to odvisno.

Spoštovani!

Verjetno dela kot popolni zasebnik in ste vsi bolniki smaoplačniki. Obstaj t.i. mreža, ki sopušča v sistemu določeno število izvajalcev, za katere sot udi zagotovljena sredstva za t.i. dogovorjeni program. Dodatni zobozdravnik ne more dobiti koncesije, razen če zamenja upokojenega ali umrlega zobozdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor, čeprav ga ne razumem popolnoma.
Omenjate neko mrežo, verjetno gre za mrežo zdravstvenih domov. Česar ne razumem je, zakaj si kot normalno zavarovan občan zobozravnika ne morem svobodno izbrati, ampak si ga lahko izberem le med določenimi.
Večkrat sem bila v zdravstvenem domu, pa z odnosom in načinom dela nikakor nisem bila zadovoljna.
Nekako se počutim v neenakopravnem položaju z ostalimi ljudmi…

Takšne stvari je res težko razumeti, ker so odvisne tudi ali predvsem od (regionalne) politike! Nekateri zobozdravniki ne dobijo koncesije, četudi bi jo po zakonu, glede na število zobozdravnikov v določeni regiji, morali dobiti…Vem za primer, ko je zobozdravnik šele s tožbo na odločbo uspel in dobil koncesijo.

Pozdravljena Lenka,
ali lahko poveš kaj več o tem.

New Report

Close